ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Donald Trump keräsi hallitukseensa homojen vihaajat

vaeltaja2006 • 09.01.2017 11:18 • 17 kommenttia. NÄKÖKULMAT • ULKOMAAT
Donald Trumpin hallituksessa touhuaa pankkiireja, kenraaleja ja ultrakonservatiivisia poliitikkoja. Kaikkia yhdistää taistelu USAn hlbti-yhteisön oikeuksia vastaan. Saksalainen Tagesspiegel-lehti teki eilen yhteenvedon tilanteesta.

Kun Orlandossa yökerhossa kesäkuussa 2016 ammuttiin 49 ihmistä, Donald Trump kiirehti ilmoittamaan, että hän tekee kaikkensa suojellakseen queer-ihmisiä, jos hänestä tulee presidentti. Hänestä otettiin kuvia mm. Washington Timesiin sateenkaarilippu kädessä, tekstinä ”Hlbtiq Trumpin puolesta”. Häntä ylistettiin rohkeana hlbtiq-yhteisön puolustajana.

Trumpin tämänhetkinen ministerilista ei lupaa hyvää hlbtiq-ihmisille. Listalla on pankkiireja, kenraaleja, mediaihmisiä ja poliitikkoja, jotka kaikki tuntevat vastenmielisyyttä homojen, lesbojen ja transihmisten tasa-arvoa kohtaan. On kuin lukisi Kuka on kuka -kirjan versiota homofobisista julkisuuden henkilöistä.

Tulevalla varapresidentillä Mike Pencellä on tässä vahvasti oma osuutensa. Hän on valmistellut tulevan hallituksen henkilövalintoja. Pence itse on kunnostautunut taistelussa hlbtiq-ihmisten oikeuksia vastaan. Amerikkalainen hlbtiq-järjestö Human Rights Campaign nimesi Pencen homovihaajaksi numero yksi koko USAssa.

Muut ministerit eivät jää paljonkaan Pencestä jälkeen. Oikeusministeriksi nousevan Jeff Sessionsin nimitys herätti kuohuntaa ja sadat ihmisoikeusjärjestöt julkaisivat avoimen kirjeen, jossa muistutettiin, että Sessions edustaa homovihamielistä, rasistista, naisvihamielistä ja vammaisvihamielistä politiikkaa.

Jo vuonna 1996 Sessions yritti estää Alabamassa hlbtiq-ryhmien kokoontumisia yliopiston alueella. Alabamaa edustavana senaattorina hän vastusti homojen pääsyä armeijaan ja homojen nimeämistä yhdeksi viharikosten kohteeksi. Nyt hän alkaa johtaa USAn oikeuslaitosta.

Ben Carson on yksi homoihin vihamielisesti suhtautuva ministeriehdokas. Runsaat 3 vuotta sitten hän sanoi mielipiteenään, että avioliitto ei kuulu homoille, eläimiinsekaantujille eikä pedofiileille. Hänen mukaansa homous tarttuu: kun vankilaan mennään heteroina, sieltä tullaan ulos homoina tai lesboina.

Terveysministeriksi kaavaillaan entistä lääkäriä, Tom Priceä. Hän on johdonmukaisesti äänestänyt homo-oikeuksia vastaan. Hän on myös vankka Obamacaren vastustaja. Obaman aikana saatiin sairausvakuutus, jonka voivat saada myös köyhät ihmiset, mutta Tom Price aikoo kaataa Obaman uudistuksen. Obamacare kielsi syrjinnän terveysasioissa, ja sen vuoksi transihmiset ja HIV-positiiviset saavat hoitoa. Homo- ja lesboparit voivat vakuuttaa itsensä yhdessä. Nyt kaikki uudistukset uhataan kaataa.

Tuleva opetusministeri Betsy DeVos on periaatteessa vastuussa oppilaitosten homo- ja transoppilaiden turvallisuudesta. Suojaavat lait tehtiin Obaman aikana. Nyt ne uhataan kumota. Betsy DeVos Tulee Michiganin osavaltiosta, ja siellä yritetään aktiivisesti kieltää myös homojen avioliitot.

Tulevan ulkoministerin Rex Tillersonin firma ExxonMobil aiheutti aikaisemmin paljon keskustelua siitä, että siellä suhtauduttiin queer-ihmisiin nurjasti, mutta vuonna 2013 ollessaan partioliikkeen johdossa Rex Tillerson hyväksyi homot ja lesbot partiolaisiksi. On siis jotain positiivistakin.

Partiolaiskeskustelussa Tillersonin vastaväittäjänä oli Rick Perry, USAn konservatiivisin poliitikko, josta nyt on tulossa energiaministeri. Vuonna 2014 hän sanoi, että homous on kuin alkoholismi. Molemmat voi tukahduttaa itsessään, jos vain on halua.

Trumpin halituskaavailuissa on välähtänyt myös sellaisten henkilöiden nimiä, joiden asenne hlbti-ihmisiin on myönteisempi, mutta ketään heistä ei ole valittu ministerilistalle.

Trump on unohtamassa lupauksena hlbtiq-yhteisön suojelemisesta. Valmistelussa on jo laki, jolla kristillisille sairaaloille, palvelujen tarjoajille ja työnantajille annettaisiin oikeus torjua homoasiakkaat uskonnollisen vakaumuksen perusteella.

www.tagesspiegel.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Anna mun kaikki kestää. Muistaakseni Trumppi sanoi jossakin vaalipuheessaan, että kaikki homot pitäisi tappaa... Anteeksi, jos muistan väärin, mutta näin olen muistavinani.
  Masa (ei rekisteröitynyt) • 09.01.2017 19:20
Muistat väärin. Trump ei ole homovihamielinen eikä ole tuo hänen kabinettinsakaan. Jos puolustaa kristillisiä arvoja, se ei merkitse, että on homovihaaja.
  Jochanan • 09.01.2017 23:29
Kaikkia edellä mainittuja henkilöitä (kabinetti) yhdistää jonkinasteinen seksuaalinen kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan, he eivät vaan voi tunnustaa sitä itselleen vaan yrittävät kieltää sen vihaamalla. Eräät kuten Jochanan kääntävät sen kristillisiksi arvoiksi.
  Xx_Val_xX • 10.01.2017 10:14
Ja lehmät lentää!
  Jochanan • 10.01.2017 10:31
Kerrohan vielä Jochanan, missä kohtaa ja miten Donald Trump on puolustanut kristillisiä arvoja?
  Public eye • 10.01.2017 10:52
Minusta on ihan muikeaa että kristinuskoa, kotimaataan, valkoista rotua vihaavia femakkoja vasemmistohomoja vituttaa.
  Totuuden laukaus (ei rekisteröitynyt) • 10.01.2017 14:46
Jochananille avuksi Trumpin kristillisten vakaumuksen etsinnässä tämä Bill Maherin analyysi:
www.facebook.com
  Public eye • 10.01.2017 16:44
Nimimerkki Public eye, korjasin vain ensimmäistä kommentoijaa. Trump ei ole tämän uutisen aihe, vaan hänen ministerinsä.

Evankelikaaleja haukkuva katolinen Bill Maher ei liene sen parempi henkilö arvioimaan Donald Trumpin uskoa kuin itse paavi, joka väittää, että Trump ei ole kristitty. Trump itse sanoo olevansa kristitty.

Maherin pilkkavideo käy hyvin vitsinä, joksi sinä sen kai tarkoititkin?? Kieltämättä se oli ihan hauska, mutta sisältää perustavaa laatua olevan virheen: sen enempää Trumpin kuin kenenkään muunkaan uskoa ei mitata sillä, kuinka hyvin pitää 10 käskyä, vaan sillä, uskooko Jeesukseen Kristukseen syntiensä sovittajana.
  Jochanan • 10.01.2017 18:03
Trumpin HLBTI-vastaiset kabinetti-nimitykset ovat olleet esillä mediassa aiemmin mm. täällä:

www.independent.co.uk

ja täällä:

www.pinknews.co.uk

Tällä menolla Trumpin kaudesta on tosiaan tulossa tukala USA:n HLBTI-yhteisölle ja lukuisille etnisille vähemmistöille.
  Someone (ei rekisteröitynyt) • 10.01.2017 18:33
"Jochanan: Ja lehmät lentää!"

Miksei? Eikö sinun uskontosi mukaan käärmeetkin puhu? ;)
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 10.01.2017 20:24
Tumpin ainut uskonto on raha. Hän on kristitty, jos se edistää hänen ja hänen lähipiirinsä liiketoimia, ja veljeilee minkä maan ja minkä maailmankatsomuksen kanssa tahansa, jos katsoo siitä olevan itselleen hyötyä.
Hän on tuskin valinnut kabinettiaan homovastaisuuden, moraalin sen paremmin kuin uskovaisuudenkaan perusteella, vaan kokoon on haalittu bisnesmiehiä ja bisnesmielisiä miehiä (taitaa joukossa joku nainenkin olla) - osittain myös siksi, että monet republikaanien politiikan konkareista tulivat tehneeksi itsestään Trumpille kelpaamattomia yhteistyökumppaneita jo vaalikampanjan aikana. Fiksuimmat eivät edes haluaisi koskea pitkällä tikullakaan Trumpin hallintoon.
  Public eye • 10.01.2017 20:28
Joten eikun sitten vaan odotellaan sitä, että tuo Trumpin homofoobikko kabinetti paljastuu niiksi tyypillisiksi umpikristityiksi, jotka jahtaavat poikia ja nuorukaisia ... eli nokiamissiomainen bi-outtaminen koittaa sitten.

Kommenttia muokattu: 14.01.2017 klo 20:34
  human • 14.01.2017 20:27
Kyllähän tuo Donald Trump on kristitty, presbyteeri en.wikipedia.org
ihan samoin kuin natsijohtajaktin olivat kristittyjä ja natsismi kristillistä, kuten kaikki hyvin tiedämme.
  human • 14.01.2017 20:33
Bissejä ja uskovaisia vihaava harhoista ja muista psykologisista vaivoista kärsivä Anti-Human taas näköjään avohoidossa vaihteeksi.
  Zephyr • 14.01.2017 20:37
Donalt Trumphan kuuluu äärikarismaattiseen kristinuskonlahkoon. Eivätkä he ole ketä tahansa äärikarismaattisuuden kanssa flirttailijoita vaan eräitä liikkeen fanaattisimmista ja tunnetuimmista johtajista, esim. Kenneth Copeland ja Paula White.

Tässä Trump noitten rukoilutilaisuudessa: www.youtube.com

Paula White on Donald Trumpin hengellinen neuvonantaja, joka tietenkin on kutsuttu puhujaksi Trumpi virkaanastujaisiinkin.

www.youtube.com

umbi-uskovaisia zephyreitä tuo luonnoton uskonto-politiikka tietenkin kiihottaa, mutta ei keätään humaaneja ihmisiä, jotka ymmärtävät todellisuutta ja luonnollisen vastuulisen hyvää rakkautta - siitähn kertoo Helsingin yliopistossa tehty tutkimuskin:

www.independent.co.uk

Kommenttia muokattu: 15.01.2017 klo 12:25
  human • 15.01.2017 12:21
Donald Trump
vannoi virkavalansa ja hänestä tuli Yhdysvaltain 45. presidentti. Trump on virkaan astuessaan 70-vuotias eli maan 240-vuotisen historian vanhin presidentti. Luottamus Trumpia kohtaan on heikompi kuin yhdelläkään viimeisimmistä USA:n presidenteistä, sillä kyselyjen mukaan hieman alle 40 prosenttia amerikkalaisista luottaa hänen kykyynsä hoitaa presidentin tehtäviä. Esimerkiksi Barack Obama nautti 84 prosentin ja Bill Clinton 67 prosentin luottamusta toimeen astuessaan.
Virkaanastujaispuheessaan Trump satuili, että valta on nyt kansalla, vaikka Trump, hänen kabinettinsa ja luottamushenkilönsä ovat miljonäärejä ja miljardöörejä, jotka ovat kaukana tavallisesta kansasta. Kabinettiin nimitettävät ministerit ovat lähinnä iäkkäitä homovastaisia ja homovihamielisiä miehiä, jotka ovat tunnettuja myös kiihkouskovaisuudestaan. Opetusministeriksi on kyllä nousemassa nainen, mutta hän on eheytyspuoskarointia rahoittanut miljardöörisuvun kasvatti jne.

LGBT-sivu katosi Valkoisen talon verkkosivustolta
Sateenkaarikansalaisten oikeuksista ja niiden edistymisestä kertonut sivu poistettiin ensimmäisten joukosta Valkoisen talon verkkosivustolta ( search.whitehouse.gov ). Republikaaneilla on nyt presidentin lisäksi valta sekä liittovaltion senaatissa että edustajainhuoneessa ynnä useimmissa osavaltioissa ja kun otetaan huomioon se, että republikaanisen puolueen kesällä hyväksymä puolueohjelma on historian homovihamielisin, sateenkaarikansalaisten oikeudet ovat vakavasti uhattuina. Valkoisen talon sivustolta katosivat myös sivut, jotka käsittelivät hiv/aids-strategiaa, kansalaisoikeuksia ja ilmastonmuutosta. Lisäksi työministeriön sivustolta poistettiin hlbt-työntekijöiden oikeuksia työelämässä käsitellyt sivu jne.
Ei hyvältä näytä.

Kommenttia muokattu: 21.01.2017 klo 00:35
  Havainnoija • 21.01.2017 00:33
Jochanan lienee nyt onnessaan?
  Xander • 21.01.2017 13:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy