ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Deutsche Oper Berliinissä: Edward II:n esityksessä homosuudelmia enemmän kuin koskaan ennen

vaeltaja2006 • 20.02.2017 11:39 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

B.Z-lehti kertoi eilen ensi-illasta. Lehden kuvassa Coventryn piispa on kerännyt ympärilleen homojen vastustajat, joilla on mm. Aito Avioliitto -ryhmän tunnuksia, ilmapalloja ja julisteita.
Berliinin Deutsche Operassa oli sunnuntai-iltana Edward II:n ensi-ilta. Iltapäivälehti B.Z yritti laskea homosuudelmat: ennätysmäärä homoa. Koskaan ennen ei ole siinä oopperatalossa nähty niin paljon miesten suudelmia. (So schwul war die Deutsche Oper noch nie! Näin homo ei Deutsche Oper ole ollut koskaan ennen).

Edward II kertoo tarinan englantilaisesta kuninkaasta, homosta. Ollaan 1300-luvulla. Hän oli naimisissa ranskalaisen Isabella kanssa, mutta oli rakastunut nuoruudenystäväänsä Piers Gavestoniin. Avioliitto särkyi ja hovi kapinoi. ”Sodomistikuningas” surmattiin julmasti hehkuvalla raudalla. Wikipedia kertoo kuninkaan kohtalon.

Oopperan on ohjannut Christof Loy. Hänen aviomiehensä Thomas Jonigk on kirjoittanut libreton. Päähenkilöä Edward II:ta esittää heteromies, baritoni Michael Nagy. Hän naurahtaa B-Z:n uteluun: ”Toivon, ettei sillä ole merkitystä”. Samaa mieltä on vastanäyttelijä Ladislav Elgr, joka elää homo-kolmoissuhteessa: ”Kyse on rakkaudesta, yhdentekevää homo- vai heterorakkautta”.

On kuitenkin niin, että yhä yleisön joukosta kuuluu naurua, kun kaksi miestä suutelee.


Säveltäjä on Andrea Lorenzo Scartazzini. Se on hänen kolmas oopperansa. Tämä aihe oli häntä koskettanut jo 1991, kun Jerek Jarmanin elokuva Edward II:sta tuli elokuvateattereihin. Hän itse oli silloin keskellä kaapista-tulon myrskyä. Pääosan esittäjä Michael Nagy kuvaa musiikkia ”sielunmaisemien repeilynä”. Se ei ole Verdin tai Mozartin musiikkia. Musiikki on täynnä erilaisia sointivärejä, syntyy expressionistisia kuvia. On epätavallisia syntetisaattoriääniä, dolby-surround-efektejä, nauhoitettuja lauluääniä. Näyttämökuva vaihtelee groteskista surmaamisesta drag-esityksiin.

Berliiniläisen Info-radion uutisjutussa kuullaan näyttämön musiikillisia ääniä:
www.inforadio.de

Applodit kestivät yli 10 minuuttia nmz-lehden mukaan.
- - - - -

Suomessa Kansallisooppera ei ole päässyt yhtä pitkälle yhdenvertaisuusasioissa. Homo- tai lesbosuudelmia ei oopperan lavalla ole nähty. Asia tarkistettiin Kansallisoopperasta. Baletissa on nähty ”vihjailevia” suhteita.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyödyllisiä linkkejä muualle kuin päivälehtien laskutoimituksiin, kuvakavalkadin mukaan Deutsche Oper Berlin on taintanut lainata tuotantoosa enemmänkin Derek Jarmanin elokuvasta.

www.deutscheoperberlin.de
www.scartazzini.com
  Judy (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2017 21:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy