ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Café-bar Cavalier avaa helmikuussa

Sami Mollgren • 08.01.2012 12:40 UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA
Helsingissä "homomyönteinen" kahvilatoiminta on ollut varsin pientä moniin muihin maailman isoihin kaupunkeihin verrattuna. Muutenkin kahvilakulttuuri on Suomessa melko vaatimatonta ja suurimmaksi osaksi ketjuuntunutta. Helsingin Kalliossa on jo pitkään toiminut Kahvila Kulma ja sen kaverina kesäisin Bear Park Cafe -kahvila. Myös Isolla Roobertinkadulla vuodenvaihteeseen asti toimineen dtm:n yhteydessä oli kahvilatoimintaa.

Helsingin Malminrinteeseen, Kampintorin laidalle aukeaa helmikuun alussa uusi 24-asiakaspaikkainen kahvila-baari. Café-bar Cavalier avataan nettisivujensa mukaan 1.2.12 klo 12.12, osoitteessa Malminrinne 2 - 4.

Päiväsaikaan Cavalier toimii kahvilana, jossa on tarjolla pääosin kotileipomossa valmistettuja klassista linjaa noudattavia suolaisia ja makeita kahvileipiä. Tuotteiden raaka-aineissa painotetaan luomua ja kotimaisuutta. Kahvilassa kun ollaan, on aina tarjolla myös tuoretta kahvia, espressoa, capuccinoa sekä teetä. Kesäksi luvataan myös pienoinen terassi.

Iltaisin kahvilasta muotoutuu baari, vaikka baari palvelee kaikkina kahvilan aukioloaikoina yksin, kavaljeerin tai isommankin seurueen kanssa saapuvia. Tunnelmaa luomassa on eri aikakausien tai mantereiden suosituinta musiikkia. Toisinaan on tarkoitus järjestää myös intiimejä live-esityksiä ja vaihtuvia taidenäyttelyjä.

Nykyajan tapaan asiakkaille on tarjolla langaton nettiyhteys.

Cafe Cavalieriin ovat perustajiensa mukaan kaikki yhtäläisen tervetulleita, sillä vuoden 2012 tapaan gay-kulttuuri elää omaa elämäänsä sulassa sovussa kaiken muun kanssa. Kyseessä ei ole siis erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ajateltu paikka. Cavalierin logossa karhulipusta tuttu tassunjälki kuitenkin kertoo pisteenä i-kirjaimen päällä pienen oman viestinsä.


Helsingin homobaariympyröissä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut paljon muutoksia pitkän rauhallisemman kauden jälkeen. Kahvilan tuntumassa toimiva legendaariseksi mainittu, homomiestenkin suosima erotiikkaliike- ja videovuokraamo Keltainen Ruusu ehti olla muutaman päivän kiinni, mutta on nyt taas auki. Viime vuonna lopetti Simonkadun Jenny Woo ja vuodenvaihteessa sulki ovensa vasta kesällä Kampin keskukseen avattu K23. Myös Isolla Roobertinkadulla pitkään toiminut dtm sulki ovensa uudenvuodenyönä, auetakseen uudessa osoitteessaan Mannerheimintie 6:ssa samoin 1. helmikuuta 2012.

Kuva Malminrinteen - vielä remontin alla olevasta - uudesta paikasta. Valokuva: Vaeltaja2006

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy