ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Bloody Mary on Miss Drag Queen 2013

Sami Mollgren • 04.04.2013 23:56 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Miss Drag Queen 2013: Bloody Mary
Miss Drag Queen 2013 on Bloody Mary. Kilpailu järjestettiin torstai-iltana dtm Gay Bar & Nightclubissa, Helsingissä. Kirkkaimmasta kruunusta mitteli kuusi kilpailijaa.

Tuomaristona toimivat art director Anne Kukkohovi, laulaja Kaija Koo, laulaja Krista Siegfrids ja malli Ville Ruuska VJ. Tuomaristoa piti vahvistaa myös Niko Nousiainen, mutta hän oli Los Angelesissa, Sauli Koskisen luona kyläilemässä.

Kilpailun juonsivat Jarkko Valtee (MDQ 2000) ja Osku Heiskanen.

Kilpailijat:

1. Lola Vanilla
2. Bloody Mary
3. Violette Monda
4. Alyssa Frey
5. Valtsu
6. Unelma

Vuodesta 1997 lähtien Helsingissä on vuosittain kruunattu Miss Drag Queen Ravintola dtm:n organisoimassa mittelössä. Toinen Suomessa säännöllisesti järjestettävä Drag-kilpailu on syksyisin järjestettävä Drag Show Artist -tapahtuma.


Ranneliike.net tapasi kisan voittaneen Bloody Maryn pian koitoksen jälkeen.

Klassiseen kysymykseen "miltä nyt tuntuu" hän odotetusti vastasi, että mahtavalta tuntuu.

Bloody Mary kertoi hahmonsa taustoista:

- Halusin jotenkin - en ehkä olla kantaaottava, mutta kommentoida, ja halusin esitykseen dramaturgiaa. En halunnut vain biisejä toisensa perään.

- Tasa-arvoisen avioliiton lakialoite on ehdottomasti kommentoimisen arvoinen, ja päätinkin lähteä vähän toista kautta lähestymään asiaa - kovan ironian kautta. Se on minun huumoria, ja siinä olen sinut itseni kanssa. Sen kanssa on hyvä mennä lavalle.

- Kun keksin nimen Bloody Mary, oli idea ulkonäöstä aika selkeä. Halusin mustaa ja hyvin askeettista, tavallaan "kovaa" ulkonäköä: hiukset on kiinni ja vyötärö on kapea, tavallaan "paketti", uskonnollisuuteen ja munkkeihin ja nunniin viittaavaa. Lisäksi halusin vähän rävyttää. Nänni-ristit olivat puvun suunniteleen Tinjan idea.

Bloody Mary valotti myös tulevaisuuden suunnitelmiaan:

- Olen keikkaillut kauan stand upin ja imitaatioiden kanssa. Siihen on myös kuulunut vähän dragia, kuten kuningatar Silviaa, Tarja Halosta ja myös keksittyjä hahmoja.

- Haluan kehittää tätä hahmoa ehdottomasti ja viedä eteenpäin. Minulla on tulossa oma ensi-ilta teatteri Viiruksessa. Ehkä tämä hahmo ilmestyy myös siellä.

Voittoisan illan osalta suunnitelmat ovat avoimempia. Bloody Mary kertoo, että ainakin puvun suunnitelleen ja sen eteen paljon työtä tehneen Tinjan kanssa on luvassa skoolailua. Seuraavana aamuna kymmeneltä on harjoitukset, joten varhainen nukkumaanmeno olisi hyvästä. Hyvän tunnelman vuoksi nukkumaanmeno ei kuitenkaan ole ensimmäisenä mielessä.

Tuomaristona toimivat laulaja Krista Siegfrids, malli Ville Ruuska VJ, laulaja Kaija Koo ja art director Anne Kukkohovi.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onkos Mr Drag King -kisaa järjestetty vielä Suomessa?

Tässä malliksi jo monia vuosia Rapakon takana järjestettyjä

vimeo.com

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
...and the winners
www.youtube.com

Olisi mukavaa vaihtelua meilläkin. Tuollaista Mr Drag FinLad -kisaa kiinnostais mennä ihan homonakin katsomaan. picsit.fi

Kommenttia muokattu: 06.04.2013 klo 23:32
  human • 06.04.2013 15:40
Muistaakseni drag king -kisoja tai ainakin -esityksiä on kyllä järjestetty.
  smo • 06.04.2013 18:09
Tosiaankin. On vaan mennyt ohi - tai nuo olleet lesbo-sisäpiirin kulttuurin puolella.

www.city.fi

Jotenkin vaan nuo "tyttöily"dragit alkaa olemaan aika loppuun kaluttua.
  human • 06.04.2013 20:33
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy