ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Belgradin pride sujui ilman välikohtauksia - vahvasti poliisin turvaamana

Sami Mollgren • 18.09.2016 22:53 • 4 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Belgradin pride sujui ilman välikohtauksia (kuva: Darko Vojinovic / AP / Lehtikuva)

Serbian pääkaupungissa Belgradissa järjestettiin sunnuntaina 19. syyskuuta pride-paraati, otsikolla "Rakkaus muuttaa maailmaa".

Osallistujia oli useita satoja, mukana myös poliitikkoja. Mukana oli myös maan ensimmäinen avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut ministeri Ana Brnabic. Myös Belgradin pormestari Sinisa Mali oli mukana kulkueessa, kuten myös demokraattisen puolueen ja liberaalidemokraattisen puolueen johtajat. Myös EU-delegaation johtaja Michael Davenport ja Saksan suurlähettiläs Axel Dittmann olivat mukana kulkueessa. Tapahtuman suojelijana toimi näyttelijä Mirjana Karanovic.

Alankomaiden Belgradin suurlähetystö liputti pride-tapahtuman kunniaksi sateenkaarilipulla.

Noin 5 000 poliisia turvasi kulkuetta, panssaroituja ajoneuvoja oli tuotu kulkuereitin liepeille ja poliisihelikopteri seurasi tilannetta kaartelemalla kulkuereitin yllä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta vastustavat pääasiassa uskonnollis-konservatiiviset tahot olivat edellisenä päivänä järjestäneet ns. perinteisiä perhearvoja korostavan mielenosoituksen.

Kolmas rauhallisesti sujunut pride

Vuonna 2010 ääriainekset hyökkäsivät pride-kulkueen ja sitä turvanneiden poliisien kimppuun. Sen jälkeisinä vuosina pride-tapahtumat peruttiin turvallisuussyihin vedoten. Vuonna 2014 lähtien pride-kulkue sallittiin, paljolti EU:n vaatimuksesta, ja kulkuetta turvaamaassa oli laaja poliisioperaatio. Myös vuoden 2015 kulkue sujui rauhallisesti.
Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta vastustavat pääasiassa uskonnollis-konservatiiviset tahot"

Onko tietoa, oliko noissa muita, kuin kristillis-konservatiivisia tahoja?
  human • 19.09.2016 00:48
Vastauksen humanin kysymykseen voinee kuka tahansa päätellä tosiasiasta, että serbialaisista noin 85 prosenttia on ortodokseja ja viitisen prosenttia katolisia. Muslimeja on kolmisen prosenttia, ja he ovat keskittyneet etelään Kosovon lähialueille eli ovat kaiketi albaaneja, joita kaukaisen Belgradin kotkotukset tuskin juurikaan hetkauttavat. Protestantteja ja ateisteja on kumpiakin noin prosentti, ja loput noin viisi prosenttia lienevät uskonnottomia.
  Public eye • 19.09.2016 03:04
Yhdenvertaisuutta vastustaa aika usein myös vanhempi sukupuolvi homoja, kuin myös osa homoista, jotka eivät ole täysin sinuja suuntautumisensa kanssa. Tätä nurinaa kuulee useasti myös Suomessa Priden aikoihin.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 19.09.2016 04:15
Tämä hlbti-vastaisuuden konservatiivis-uskonnollinen ulottuvuus on antanut yhteisiä säveliä uskontokuntien ylikin.
  smo • 19.09.2016 07:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy