ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Avioliittolain uudistus vaikuttaa myös Kelan etuuksiin

Sami Mollgren • 20.12.2016 07:50 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kansaneläkelaitos (Kela) tiedottaa vuoden 2017 muutoksista etuuksissa. Samaa sukupuolta olevia pareja ja sateenkaariperheitä koskevat muutokset ovat seurausta tasa-arvoisen avioliittolain ja sen liitännäislakien voimaantulosta 1. maaliskuuta.

Maaliskuusta 2017 alkaen samaa sukupuolta oleva puoliso tai hänen tulonsa voivat vaikuttaa lastenhoidon tukien ja lapsilisän määrään ja myöntämisperusteisiin. Lisäksi lapsen äidin naispuolisella avio- tai avopuolisolla on jatkossa oikeus vanhempain- ja isyysrahaan samoin perustein kuin lapsen äidin miespuolisella avio- tai avopuolisolla. Lapsen hoidosta vastaavalla isällä on jatkossa oikeus isyys- ja vanhempainrahaan, vaikka lapsen äiti ja isä eivät elä yhteisessä taloudessa avio- tai avoliitossa.

Avoliitto-käsite muuttuu sukupuolineutraaliksi

Tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulo muuttaa myös avoliiton käsitettä. Jatkossa samaa sukupuolta oleva avio- tai avopuoliso puoliso tai hänen tulonsa voivat vaikuttaa eräiden etuuksien myöntämisperusteisiin tai määrään. Tällaisia etuuksia ovat lastenhoidon tuet, lapsilisä, opintotuen asumislisä, yleinen asumistuki, eläkkeensaajan asumistuki, kansaneläke sekä lapsikorotus (eläkkeissä ja työttömyysturvassa).


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Avoliitto-käsite muuttuu sukupuolineutraaliksi".

Tuossa on lausuttuna homoavioliittolakia vastustavien ajattelun ja pelkojen ydin. Erottelu tällä käsitteellä loppuu. Ei voida kohta tietää, onko naimisissa oleva henkilö homo vai hetero.
  JuhaniV • 20.12.2016 10:24
Esimerkiksi Mika Niikkohan tämän kauhuskenaarion on takavuosina sanonut julki ihan virallisestikin, kun eduskunnassa vielä väännettiin tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Vaikka hän ilmoittaa olevansa avioliitossa, epäselväksi jää edelleen, onko hän hetero!
  Public eye • 20.12.2016 12:01
Hemmetti olemme molemmat avoliitossa ja työkyvyttömyyseläkkeellä ja nyt nousi vuokra 30 eurolla ja tämän takia sitten asumistuki vielä tippuu reilusti, pitää kansaneläkekin kuten takuueläke hakea uusiksi koska aikaisemmin kelassa käydessämme ja eläkkeensaajan asumistukea hakemisemme yhteydessä virkailija sanoi että turha hakea niitä koska voi olla että ylemmällä taholla meidät lasketaan erikseen.

Sinänsä ymmärrän että tasa arvoa tuo on mutta olemme jo nyt köyhyysrajan alla ja jatkossa vielä enemmän, lisäksi työkyvyttömyytemme johtuu homofobisesta ympäristöstä josta olemme saaneet kärsiä joten se vähän isompi asumistuki oli mielestäni korvaus syrjinnästä jota olemme kokeneet ja jotka aiheuttaneet meidän työkyvyttömyytemme ja siitä johtuvan köyhyyden josta ei ole ulospääsyä omin voimin.

No nyt emme saa toimeentulotukea mutta saattaa jatkossa olla että saamme, tosin siinä aivan järkyttävä byrokratia emmekä voi säästää sitten ylättäviin menoihin vaan saamme elää kädestä suuhun ja jos esim pesukone menee rikki on pakko ottaa osamaksulla joka kallista ja vaarallista, onneksi molemmilla luottotiedot toistaiseksi kunnossa.

Vihaan hallitusta!
  Syrjäytetty homo (ei rekisteröitynyt) • 20.12.2016 12:05
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy