ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Avioliittolain uudistuksen toisen liitännäislakipaketin eduskuntakäsittely lähestyy

Sami Mollgren • 06.09.2016 07:32 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Avioliittolain uudistukseen liittyvä toinen, sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) valmisteltu liitännäislakipaketti on tulossa eduskunnan käsittelyyn syksyn aikana. Lakipaketissa esitetyt muutokset liittyvät sosiaaliturvaetuuksia tai sosiaali- ja terveyspalveluita koskeviin lakeihin.

Lakimuutospaketti on ollut lausuntokierroksella 8.-29.8.2016 ja valtioneuvoston odotetaan saavan sen syyskuun aikana. STM:n verkkosivujen mukaan kunnallistalouden ja -hallinnon neuvottelukunnan on määrä käsitellä asiaa 27. syyskuuta. Neuvottelukunta käsittelee periaatteellisesti tärkeitä ja laajakantoisia kunnallishallinnon ja –talouden asioita sekä valtion ja kuntatalouden yhteensovittamista.

Sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivustolla kerrotaan lakimuutospaketin sisältö:

- Sairausvakuutuslakia muutettaisiin siten, että samaa sukupuolta olevien parien vanhempain- ja isyysrahaoikeudet eivät jatkossa edellyttäisi parisuhteen rekisteröintiä ja perheen sisäistä adoptiota. Lapsen hoidosta vastaavalle isälle tulisi oikeus vanhempain- ja isyysrahaan, vaikka hän ei olisi tai ei olisi ollut avio- tai avoliitossa lapsen äidin kanssa. Yksin adoptoiville sekä yhdessä adoptoiville samaa ja eri sukupuolta oleville aviopareille tulisi yhtäläinen oikeus isyysrahaan perheen ulkoisessa adoptiossa.

- Elatustukilakia muutettaisiin siten, että elatustuen esteenä olisi myös tilanne, jossa lapsi on syntynyt naisen ja miehen välisen avioliiton ulkopuolella eikä lapsen isyyttä ole lainvoimaisesti vahvistettu, mutta hänellä on kaksi elatusvelvollista vanhempaa.

- Sosiaaliturvalainsäädännön avoliittoa koskevat säännökset muutettaisiin sukupuolineutraaleiksi.

Kiireelliseksi merkitty muutospaketti on tarkoitus saada hyväksytyksi eduskunnassa siten, että muutokset voivat tulla voimaan maaliskuun 2017 alusta, samalla kuin tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan. Liitännäislakipaketeista ensimmäinen hyväksyttiin eduskunnassa helmikuussa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy