ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Åland Pride 2017 kulkueessa marssi noin 900 osallistujaa

Camille • 19.08.2017 23:30 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

(Kuva: Mikko Kivinen)

Lauantaina 19. elokuuta 2017 Maarianhaminan Västerhamnista liikkeelle lähteneeseen Åland Priden kulkueeseen osallistui noin 900 ihmistä. Aamun rankkasateisesta ilmasta yllättäen lämpimäksi ja aurinkoiseksi keliksi muuttunut päivä ei riittänyt keräämään samaa määrää ihmisiä kulkueeseen kuin edellisenä vuonna, jolloin kulkueessa oli useampi sata ihmistä enemmän.

Möckelöbrinken tien varrelle kokoontunut kulkue lähti liikkeelle klo 16.00. Kulkueessa oli tänä vuonna 24 eri etukäteen ilmoittautunutta ryhmää. Näiden joukossa oli muun muassa Strandnäsin vapaapalokunta.

Åland Pride 2017 kulkuereitti kulki Maarianhaminan keskustan läpi ja päätyi Maarianhaminan pääaukiolle, Torgetille, jossa järjestettiin Åland Priden puistojuhla. Puistojuhlassa kuultiin useampia puheita ja nähtiin tanssiesitys Queersalsa tanssiryhmältä.

Ahvenanmaan maakunnan hallituksen tervehdyksen puistojuhlaan toi kanslia- ja kuntaministeri Nina Fellman. Puistojuhlassa jaettiin myös Vuoden Majakka (Årets Fyr) -palkinto, joka annetaan vuosittain henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminut esimerkillisesti HLBTQ-asioiden ympärillä tai niiden hyväksi.

Vuoden 2017 Majakka -palkinnon sai Ahvenanmaan seurakunnan seurakuntapastori Maria Widén.Åland Priden pääorganisaattoreina toimineet Emilia Blomqvist ja Sofia Enholm kertoivat ranneliike.netille, että Ahvenanmaan hallinto on osallistunut tänä vuonna aktiivisesti Pride -tapahtumaan ja kulkueeseen ja sateenkaarilippu on liehunut ensimmäistä kertaa Ahvenanmaan itsehallintotalon edustalla.

Åland Prideen osallistuvien ihmisten määrä suhteessa Ahvenanmaan väkilukuun aina ollut korkea. Blomqvistin ja Enholmin mukaan kuitenkin Ahvenanmaalla asuvien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ei ole aina helppoa olla oma itsensä ja he saattavat tuntea olonsa ulkopuolisiksi. Iso osa kulkueeseen osallistuvista ihmisistä ei välttämättä kuulu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, vaan ovat tukemassa asiaa. Varsinkin vanhempien ihmisten saattaa olla vaikeampi tulla ulos kaapista, puhua asioista ja löytää osaksi yhteisöä. Osa löytää Regnbågsfyren järjestön kautta vertaistukea, mutta monet nuoret muuttavat pois Ahvenanmaalta. Enholm sanookin, että Ahvenanmaalla moni elää edelleen kaapissa.Åland Priden päätösjuhla järjestettiin lauantai-iltana Pub Bastunissa, jossa esiintyi ruotsalainen Systraskap yhtye.

Ahvenanmaan HLBT-järjestö Regnbågsfyren järjesti Åland Priden tänä vuonna neljättä kertaa. Tapahtuman teemana tänä vuonna oli "Vill du?", eli Tahdotko. Teeman ajatus lähti vasta voimaan tulleen Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksynnästä ja kannusti tulemaan mukaan toimintaan ja yhteisöön.

Åland Priden kulkueeseen osallistui noin 900 ihmistä. (Kuva: Mikko Kivinen)
Ahvenanmaan maakunnan hallituksen tervehdyksen puistojuhlaan toi kanslia- ja kuntaministeri Nina Fellman. (Kuva: Mikko Kivinen)
Vuoden 2017 Majakka -palkinnon sai Ahvenanmaan seurakunnan seurakuntapastori Maria Widén. (Kuva: Mikko Kivinen)
Kulkueessa oli mukana myös Mark Levengood (kuva: Mikko Kivinen)
Puistojuhlassa nähtiin tanssiesitys Queersalsa tanssiryhmältä. (Kuva: Mikko Kivinen)
Åland Priden pääorganisaattoreina toimivat Emilia Blomqvist ja Sofia Enholm (oikealta vasemmalle) (Kuva: Mikko Kivinen)
Åland Priden päätösbileet järjestettiin Pub Bastunissa. (Kuva: Mikko Kivinen)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy