ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Äitienpäivä toi äitiyslaki-kansalaisaloitteelle lähes 10 000 uutta kannatusilmoitusta

Sami Mollgren • 09.05.2016 00:21 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Äitienpäivänä sosiaalisessa mediassa järjestetty kampanja toi päivän aikana äitiyslaki-kansalaisaloitteelle lähes 10 000 uutta kannatusilmoitusta.

Tarvittavasta 50 000 kannatusilmoituksesta kasassa on äitienpäivän päättyessä noin 33 000, ja uusia nimiä on kertynyt nopeaa tahtia vielä keskiyön jälkeenkin. Loppukiri-kampanjan käynnisti joukko aloitteen kannattajia, jotka olivat huolissaan siitä, ettei aloitteelle näyttänyt kertyvän nimiä riittävää tahtia.

- Tämä on ollut uskomaton vuorokausi. Eilen lauantaina 7.5. tajusimme parin ystävän kanssa, että nyt on saatava kansalaisaloite äitiyslaista suomalaisten tietoon. Niinpä pistimme pystyyn haastekampanjan, jossa ihmiset saavat kutsua kavereitaan tapahtumaan allekirjoittamaan aloitteen äitienpäivänä, todetaan tempauksen taustajoukoista.

Kannatusilmoituksia kerätään 28. toukokuuta 2016 asti.

Äitiyslaki-kansalaisaloitetta on äitienpäivän aikana ilmoittanut kannattavansa myös joukko tunnettuja suomalaisia, kuten esimerkiksi Mikko Leppilampi, Musta Barbaari ja Arman Alizad.

Kannatusilmoitusten keruu Sateenkaariperheet ry:n käynnistämälle aloitteelle kansalaisaloitteelle äitiyslaista käynnistyi 28. marraskuuta 2015.

Äitiyslaki-kansalaisaloitteen tavoitteena on, että lapsen ei-biologinen äiti voisi tunnustaa syntyvän lapsen omakseen jo ennen lapsen syntymää, kumppanin ollessa raskaana. Nykyisin vanhemmuus voidaan vahvistaa naisparin perheessä vasta lapsen synnyttyä, perheen sisäisellä adoptiolla, joka saattaa viedä aikaa jopa puoli vuotta. Tämän ajan lapsen oikeudellinen asema ei-biologiseen vanhempaan on epäselvä.

Äitiyslaki on rajattu vain niihin tapauksiin, joissa lapsi saa alkunsa keinohedelmöityksellä hedelmöityshoitoklinikalla, lahjoitetuista sukusoluista. Tällöin ei ole ketään miestä, joka voitaisiin edes teoreettisesti vahvistaa isäksi - eikä kukaan lapsi "menetä isäänsä".

Maaliskuusssa 2017 voimaan astuva tasa-arvoinen avioliittolaki ei itsessään tuo muutosta naisparien perheissä elävien lasten juridiseen asemaan, koska avioliittolaissa ei säädetä vanhempien ja lasten juridisesta suhteesta. Eduskunnan lakivaliokunta kuitenkin asettui tukemaan äitiyslain säätämistä, kun se antoi mietiöntösä avioliittolain ns. liitännäislakeja koskevasta hallituksen esityksestä.

Äitiyslaki on oikeusministeriön jo valmistelema, mutta edellinen eduskunta ei kristillisdemokraattien vastustuksen vuoksi ottanut asiaa käsiteltäväksi, eikä nykyhallituskaan ole sitä edistänyt.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tiistai-iltapäivänä kannatusilmoituksia on runsaat 38 000, joten 12 000 nimeä tarvitaan vielä. Ei enää lainkaan vaikuta mahdottomalta saavuttaa 50 000 allekirjoituksen rajaa.

Omasta mielestäni kyllä olisi hyvä pyrkiä siihen, että nimenomaan sähköisiä allekirjoituksia on tuo vähintään 50 000.
  smo • 10.05.2016 14:36
Kannatusilmoituksia on kasassa 42 000, joten kovin pahasti nimenkeruu ei ole enää takamatkalla.
  smo • 11.05.2016 17:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy