ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Lilith
Lilith perustettiin 12/1996. Osk laajentui musiikista ja tapahtumista monipuoliseksi kulttuuritoimijaksi. Demokraattisen Lilithin toimivaa kulttuuri-yrittämisen mallia kehitetään jatkuvasti. Lilith on vanhimpia kulttuurialan uusosuuskuntia Suomessa.

Keskustelu > Usko, uskonnot, maailmankatsomukset > Ääriuskovaiset luupäät!

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
JuhaniV Vastaa1 / 28 
01.01.2017, 20:06 Ääriuskovaiseen suuntautumiseen näyttää havaintojeni mukaan liittyvän varsin monessa tapauksessa kykenemättömyys oppia kokemastaan ja muuttaa käytöstään vastavalla tavalla. Mikään ei heidän asenteitaan muuta, toipa elämä heille eteen vaikka kuinka vaikuttavia kokemuksia, jotka eivät ole linjassa heidän uskonnnollisen suuntautumisensa kanssa. On kuin ääriuskovaisten mielissä olisi jonkinlainen pysyvä ohjelmointi, joka on ikäänkuin "hardwired".

Tästä esimerkki. Parikymmentä vuotta sitten erääseen voimakkaasti homovastaiseen uskonnolliseen lahkoon kuuluvan perheen poika tuli ulos kaapista. Hän oli jo silloin iältään parinkympin ylitse. Kriisihän siitä seurasi, erityisesti äidille. Pojan pyynnöstä koetin puhua äidille järkeä. Kysyin, että haluaako hän poikansa elämän onnistuvan ja hänen tulevan onnelliseksi. Äiti totesi haluavansa juuri sitä. Kerroin, että paras tapa on antaa pojan elää omaa elämäänsä haluamallaan tavalla. Hänen seksuaaliseen identiteettiinsä ei pidä puuttua millään tavalla, koska se ei ole muutettavissa. Muuttamisyritykset saattavat vain vahingoittaa.

Luulin saaneeni viestini läpi äidille pitkien keskustelujen jälkeen. Nyt on kulunut noin parikymmentä vuotta tuon kriisin jälkeen. Poika kertoi minulle, että äiti on rukoillut nämä vuosikymmenet, että hänen poikansa muuttuisi heteroksi ja löytäisi itselleen naisen!

Minulla on tunne, että äiti ei ole kahdessakymmenessä vuodessa oppinut viestiyhteyden "yläkertaan" olevan vialla taikka täysin poikki.

Moitittavaa äidin käytös on siksi, että hän kertoo pojalleen suoraan näistä rukoussessioistaan. Tuo on selvää manipulointia ja kieroa painostamista. Onneksi poika ottaa tilanteen lähinnä huumorilla ja tekee elämänsä kanssa juuri niin kuin häntä huvittaa.
Ylös
human Vastaa2 / 28 
01.01.2017, 22:33 Tuo vikahan on uskonnoissa, joiden uhreiksi ihmiset saattavat joutua

picsit.fi

... vaikka kukaan ei elä ikuisesti

picsit.fi

Ja ratkaisukin on periaatteessa helppo ja selvä

picsit.fi
Ylös
Yesman Vastaa3 / 28 
07.01.2017, 09:11 Kun asiaa miettii tarkemmin, niin "ääriuskovaiset luupäät" eivät liene kovin suuri joukko tai vaikuttajien ryhmä. Toki ehkä henkilökohtaisessa elämässä, mutta sellaiseen on yksinkertainen ratkaisu.

Huomattavasti suurempi joukko on uskontojen rusinoilla ratsastavat "tapauskovaiset" tai "näennäisuskovaiset", jotka mahdollistavat uskontojen (ja luupäiden) sananvallan yhteisöissä.

Esimerkki. Keskiverto suomalainen tuskin allekirjoittaa suurtakaan osaa evankelis-luterialaisen kirkon tunnustuskirjojen sisällöstä, mutta koska edelleen n. 73% suomalaisista kuuluu ev.lut. kirkkoon, noiden kirjojen sisältö vaikuttaa tälläkin hetkellä menoon Suomessa ohi todellisen kannatuksensa.
Ylös
Jochanan Vastaa4 / 28 
07.01.2017, 20:43 Onko tämä "ääriuskovaisuus" sama asia kuin että uskoo Raamattuun kirjaimellisesti Jumalan sanana?

Sallikaa minun muistuttaa teitä äärihomoja luupäitä siitä, että kristinuskon peruskirja on edelleen R A A M A T T U. Kristinuskoa ei ole ilman Raamattua. Mitään Raamatusta irrallaan olevaa "kristinuskoa" ei ole olemassakaan. Jos Raamatun totuus ja auktoriteetti uskon ja elämän ylimpänä ohjenuorana kielletään, ollaan irtisanouduttu kristillisestä uskosta. Kyse on kristinuksolle vieraasta ideologiasta. Liberaaliteologiassa on kyse suurimmilta osin juuri tästä. Ilmeisesti JuhaniV tahtoisi julistaa Jumalan sanasta luopuneet liberaalikristityt normaaleiksi, valtavirtakristityiksi ja marginalisoida meidät, jotka edelleen uskomme KOKO Raamattuun Jumalan sanana. Sitä voi toki yrittää, mutta niin ei tule koskaan tapahtumaan. Raamatullinen kristillisyys on maailman mittakaavassa - ja jopa Suomessa Kehä III:n ulkopuolella - valtavirtaa ja normaalia kristillisyyttä ja se leviää ja kasvaa edelleen kulovalkean tavoin. Sen sijaan ne instanssit ja tahot, joissa Jumalan sana vesitetään, ovat kovaa vauhtia kuihtumassa pois. Siitä kertoo läpeensä liberalisoituneiden kirkkojen ja seurakuntien tila: ne ammottavat tyhjyyttään, mutta Jumalan sanassa pitäytyvät kristilliset yhteisöt ja kirkolle vaihtoehtoiset kristilliset liikkeet sen kun kasvaa porskuttavat. JuhaniV:n vuosia jatkunut kitinä Ranneliikkeen palstoilla on säälittävää ininää ja piipitystä, joka hukkuu kuin hyttysen pissa valtamereen.

Raamatusta on toki monia eri tulkintoja ja homoseksuaalisuudestakin on monenlaisia näkemyksiä kristittyjen keskuudessa, mutta on ihan turha väittää, että Raamatussa pitäytyvä kristillisyys, jota tämän avauksessa esiinnostetun miehen äiti edustaa, olisi jotenkin äärellinen ilmiö. Raamattuun uskovia on myös ihan turha haukkua luupäiksi sen vuoksi, että he eivät muutu, koska Jumalan sana ei muutu.
Ylös
JuhaniV Vastaa5 / 28 
08.01.2017, 08:20 Yesmanin kommenttista olen aivan samaa mieltä.

Jochananin kommenttiin totean vain sanonnalla, että se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa. :-)
Ylös
Jochanan Vastaa6 / 28 
08.01.2017, 08:51 Kalikka ei osunut kohteeseensa, Juhani! Minä pyrin vain oikomaan käsityksiäsi ja kertomaan, että on ihan turha tehdä normaalista uskovaisuudesta "ääriuskovaisuutta" tai "luupäisyyttä". Haluan puolustaa tuon miehen äitiä, joka on tehnyt aivan oikein rukoillessaan poikansa puolesta ja osoittaessaan pojalleen olevansa huolissaan hänen elämäntavastaan.

Minä en koe olevani minkäänsortin "ääriuskovainen" tai "luupää", päinvastoin, melko vapaamielinen ja liberaali ja jatkuvasti omia näkemyksiään tarkistava. Raamatusta Jumalan sanana en luovu. Se ei tee minusta "luupäätä", koska Raamattu ei muutu, kuten edellä kirjoitin.
Ylös
JuhaniV Vastaa7 / 28 
08.01.2017, 13:43 Heheh!
Ylös
Pete Vastaa8 / 28 
14.01.2017, 18:50
Viestiä on muokattu
Jochanan;
Sanoit: "omia näkemyksiään jatkuvasti tarkistava".
Oletan, että kyseessä oli typo.
"Omia näkemyksiään jatkuvasti tarjoava" lienee oikein...
Ylös
Jochanan Vastaa9 / 28 
14.01.2017, 20:30 Ei minulla ole mitään erityistä tarvetta "tarjota omia näkemyksiä". Tällä foorumilla kuitenkin haukutaan meitä kristittyjä niin rankalla kädellä, että koen velvollisuudekseni oikaista sitä disinformaatiota, mitä meistä täällä annetaan. Saattaa tulla vaikutelma, että tyrkytän näkemyksiäni, mutta jos vaikka miettisit välillä sitä, kuinka paljon täällä puhutaan paskaa uskovaista sen sijaan, että kiinnität huomion vain minun viesteihini. Ymmärrän kyllä, että ne ovat kiehtovia ja pakko lukea. Minkäs sitä kukaan karismalleen mahtaa?
Ylös
Kolmoisritti Vastaa10 / 28 
15.01.2017, 04:02
Viestiä on muokattu
Tässä unohdetaan, että moni homo itseasiassa uskoo Jumalaan. Ulkomailla monille homomiehille on luonnollista puhua Jumalasta ja sen kuulee puheessa. siihen viitataan. Tehdään ristinmerkkejä. Se on osa elämää. Kai sitä saa uskoa, jos kokee niin. Mullekin yksi lesbo kertoi kokeneensa suhteensa Jumalan johdatuksena. En voi tietty sanoa sellaiseen juuta enkä jaata, koska niin hän itse koki. Sitten on näitä pappien lapsia. Mitäs siitä. So what! Orlandon joukkomurhan hetkellä moni huusi Jumalaa apuun. Harmi vain ettei kaikkia auttanut. Kyllä kuoleman edessä hädässä rukoilee, jos kykenee. Tässä on se, että haluttaisiin uskon olevan sitä, mitä itse tekee. Mutta tapoja uskoa on tuhansia. Ja hlbtqi on oma kirrkokuntansa USA:ssa. En vain muista että mikä. Niin ja muistin, että monilla homoilla on seurakuntanuoritaustaa.
Ylös
JuhaniV Vastaa11 / 28 
15.01.2017, 07:32 Monilla ääriuskovaisilla on tapana koettaa syöttää näkemyksensä toisille ihmisille tippaakaan piittaamatta haluaako kuulija kuulla noita väitteitä vaiko ei, saatikka kuunnella vastapuolen näkemyksiä. Ääriuskovaiset luupäät tarjoilevat tarinaansa väärin. Esimerkkinä vaikkapa viime kesän Pride-kulkueen reitillä, Stockmannin tavaratalon liepeillä riekkunut uskovaisten ryhmä. Kovaäänistä käyttäen he toivottivat homot helvettiin. Tuo porukka sai vain torjuntaa ohitse kulkevilta ihmisiltä ja samalla he pilasivat kunnollisten uskovaisten mainetta.
Ylös
human Vastaa12 / 28 
15.01.2017, 12:50
Viestiä on muokattu
Yrität jochanan uskotella, etteikö raamattuun uskovaisten sepustama teksti muutu - mutta muuttuuhan se, ihan siellä raamatun sisälläkin.

Miten selität jochanan ne monenmonet ristiriitaisuudet raamatun sisällä?

Lisäksi raamatusta, sekä vanhasta testamentista että siitä uudesta testamentistakin, on kulkeutunut sisällötään erilaisia versioita hebreaksi tai kreikaksi kirjoittettuina? Niissähän on todettu olevan paljonkin sisältöeroja. raamattuhan ei tietenkään ole mitään jumalan sanaa, vaan raamatun turinoitten kirjotitajien kirjoittamaa uskomustekstiä.

raamattuun uskominen voi olla vain ristiriitaista, koska raamattua kokonaisuutena lukeamalla pakosti huomaa että raamatun teksteissä on lukuisista asiioista ihan päinvastaisia ohjeita ja määräyksiä, etenkin siltä uskomusprofeetta jeesukselta.

raamatussahan on selväsanaisesti ainakin vihan- ja tuomionjulistusta biseksuaaleja, lesboja ja homojakin kohtaan - joskin raamattu myös tuomitsee heteroseksuaalisesti suuntautuneita monista asioista heitäkin.

Minne jesse päätyi, jochanan, kun jesseltä on raamatussa kohdat: "jesse julistaa, joka haukkuu toista hulluksi ei pääse taivaaseen" & "arvostelijani ovat mielenvikaisia, julistaa jesse" ?

Kumpaan jesse meni kasteensa jälkeen, erämaahanko funtsimaan vaiko Kaanaan häihin? Nuo kaksi eri tapahtumaahan eri evankeliumeihin on sepustettu jessen kasteen jälkeisiksi tapahtumiksi, mutta menikö jesse kumpaankaan, vai oliko hän ihan aidosti kahtiajakautunut persoona ja sekä oli erämaassa funtsimassa että ryyppäämässä vedestä tekemäänsä viinilastia samaan aikaan?
Vai onko tuo jonkinlainen vertauskuva että jeppe juo funtsiakseen?

Tai miten kristityn pitäisi elää läheistensö kanssa, kun raamattua kokonaisuutena lukemalla jesse opettaa että "vaimon pitää palvoa miestää kuin jumalaa, miehen arvostaa vaimoaa, lasten vanhempiaan jne" ja "jessen seuraaja ei vo olla, ellei vihaan vanhempiaan, lapsiaan ja itseäänkin" ? Vai onko kokonaisuudella merkitystä, vai onko kristinuskossa olennaista juurikin se jessemäisyys, että julistaa, mitä tietyllä hetkellä mieleen päksähtää?

Lisäksihän raamatussa jesse määrää opetuslapsilleen lähetyskäskyssä, että he menevät kiertämään ihmisten taloihin julistamaan jessen sanomaa - mutta vain juutalaisten keskuuteen, eikä muitten kansojen luo, määrää jesse. Miksi sitten tuota on, vastoin jessen määräystä lähdetty levittämään laajemmin?

On täysin älytöntä että kolmen beduiini-perhekunnan sekoilu- ja kinajutut (juutalais-perhekunta, kritinuskovasten perhekunta ja muslimi-perhekunta) on levitetty koko maailmamme riesaksi.
Ylös
human Vastaa13 / 28 
15.01.2017, 12:56 Juhani V, mitä ovat "kunnolliset uskovaiset"?

Jotain rusinoitten pullasta omalla tavallaan poimijoitako?

Ainakaan raamatusta tai koraanista ei saa hyvää ja kaunista sitten tekemälläkään.
Niissähän ytimenä jo on suuri humpuuki, jumala, jota ei ole olemassakaan, eli oppi rakentuu keskeisesti vale-hötön päälle.
Ylös
smo Vastaa14 / 28 
15.01.2017, 13:21 Kunnolliset uskovaiset = ydinsanomaan keskittyvät.
Ylös
human Vastaa15 / 28 
15.01.2017, 13:40
Viestiä on muokattu
Ja mikähän on se ydinsanoma?

rusinat pullasta? -uskottelu ilmeisestikin.

Vai onko "vain humpuuki-jumalaan uskovat palvojat pääsevät paratiisiin" -uskomus ja sivuutetaan se kaikki "viha ja pahuus" -massa kristillisyyden raamatusta jotain muuta muka?

Kuuluuko siihen ydinsanomaan antaa (jopa etukäteen) anteeksi kaikki pahanteot kaikille pahantekijöille ja kaikkien olla oletussyntisiä? Onko sen ydinsanoman elämän tarkoitus palvoa humpuuki-jumalaa, kiittää humpuuki-jumalaa - ja olla kiittämättä oikeita tahoja, jotka oikeasti kiitoksen ja arvostuksen ansaitsevat?

Kuuluuko siihen ydinsanomaan ei osata lukea, eikä kirjoittaa, eikä sivistyä? Noistahan jesse, paavali yms eivät puhu yhtään mitään.

Kuuluuko siihen ydinsanomaan sukupuolten yhdenvertaisuus, sekä kansojen, kulttuurien ja uskomusten yhdenvertainen moninaisuus? Vaiko raamatun julistama ja kristillisyyden harrastama epätasa-arvo ja vain yhteen humpuuki-jumalaan, vain yhteen humpuuki-uskontoon uskottelu?

Ovatko tarinahahmo profeetta-jessen, vaiko paavalin opit ydinsanomaa? Kenen tai keiden kaikkien raamatun sepustajien teksti on ydinsanomaa? Ja tyssäsikö ydinsanoma 1700 vuotta sitten päin seinää? Kehittyykö ydinsanoma, vai jämähtikö, hyytyikö se?

Kuuluuko ydinsanomaa luonnollisuus, luonnonmukaisuus - vaiko luonnottomat uskomukset ja uskottelut?

Onko ydinsanomassa valehtelu (uskottelu) synti vaiko hyve?

Onko esimerkillinen hahmo sellainen, jesse, joka ei puhu oikeasta isästään yhtään mitään, ei puhu äidistään yhtään mitään hyvää, eikä puhu sisaruksistaan yhtään mitään (vaikka raamatussa luetellaan jessen sisarus-veljien nimet muuten ja kerrotaan sisarus-sisaria olleen ainakin kaksi). Pitääkö ydinsanomassa suhtautua perhelähimmäisiin jessen oman esimerkin mukaisesti? Tai jossei niin tee, onko jessen ydinsanoman vastainen?

Miten ydinsanomassa sovittuu yhteen raamatun kokonaisuuden mukaiset jessen julistukset "rakastakaa toisianne kuten itseänne" & "ette voi olla seuraajiani, jossette vihaa vanhempianne, sisaruksianne ja itseännekin" ? Vai onko ydindsanomaa poimia noista rusinana vain toinen kohta ja kumpiko?

Tai onko ydinsanomaa esim. se (kirjoittajiensa mukaan sisällyttämä) juttu raamatussa, missä kerrotaan miten jesse ohjasi kylästä pahat henget possuihin ja sitten ohjasi possut juoksemaan jyrkänteeltä alas ... mitä kerrotaan päiväkotilapsille. Possuista liiemmin välittämättä. Ovatko jessen oppikokonaisuudet löysää tavaraa ilman ihmetekojuttuja?

raamatussa ei taideta kehoittaa, eikä käskeä palvomaan ristiä - esinettä - mutta miksi sitä - teloitusvälinettä, ja muilta uskonnoilta peräisin olevaa "jumalan"kuvaa - sitten palvotaan? Tai miksi rakennellaan glitteri-temppeleitä, vaikka raamattu ei sellaista kehoittele tekemään?

Sekä ihan keskeinen asia ydinsanomasta: miksi raamatussa se saatana on selvemmin hyvis, kuin se jumala, joka halusi kuulemma kiduttaa ja surmata ainukaisen poikansakin, osoituksena jumalan uskon rakkaudesta?

Pitääkö mennä sairauksissa uskonto-ihmeparantajien luokse, eikä lääkärille, koska jesse-jutut kertovat vain ihmeparannuksista, eivätkä lainkaan lääkäreistä? Pitääkö kaataa kolehti-rahanvaihtajien pöydät - mutta myös toisaalta haukkua muut, jotka eivät niille kolehti-rahavaihtajille uskontokunnan rahoja jätä kasvamaan korkoa? eli jessen ydinsanoma-kokonaisuuden mukaan? Eli tehdä toisin, kuin jesse itse tekee, vaan tehdä kuiten jesse muita käskee tekemään? Päteekö tuo ydinsanomana muihinkin jessen juttuihin? vai pitääkö arpoa?

Entä pitääkö uskontoa harrastaa uskomuskirjojen kanssa? jesse tai kukaan muukaanhan raamatussa ei sellaisesta puhu, eikä kehoita uskontokirjoja käyttämään.

Vai onko se ydinsanoma vain "100 hyvää & 10 kaunista" -glitteri-illuusio, josta hyvä konkretia uupuu.

Vai eikö kristinuskomuksen ydinsanomaa ymmärrä ellei sihen uppoudu kokonaan? Miten se eroaa sitten siitä että paskakasassakin olemisen ytimeen tottunee, jos siihen vaan alkaa uppoutumaan? - eikä kyseenalaista sen mielekkyyttä.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa16 / 28 
15.01.2017, 15:49 Keskiajalla oli munkkeja luostareissa, jotka kirjoittivat rakkaudentunnustuksia miehille. Minusta tässä on hyvä huomata, että homomiehet ovat kirjoittaneet ja välittäneet tekstejä eteenpäin ja samalla luoneet sitä kristinuskoa, joka meillä nyt on. He välittivät myös antiikin tekstejä jälkipolville. Kuinka paljon homomiehiä asui luostareissa on vaikeata tietää. Selibaatti antoi mahdollisuuden pelastautua avioliitosta ja se antoi roolin munkkina olla osa yhteiskuntaa: oliko tämä kirkolta tietoinen valinta. Tiesivätkö kirkon vastuuhenkilöt, että moni seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvat menivät munkeiksi? Kirkkohan kontrolloi seksuaalisuutta ja mm. perusti ensimmäiset bordellit.
Ylös
TonTon Vastaa17 / 28 
16.01.2017, 10:12 Mielipiteitäni:
-Bordelleja on ollut jo tuhansia vuosia ennen kristinuskoa ja kirkkoja.
-Suurin osa ihmisistä, miehistäkin, on biseksuaaleja. Munkeilla ei ollut naisia, niin leikkivät keskenään. Tai käyttivät pikkupoikia.
-Rooman vallan aikana ylimystön homobileet oli ihan yleisiä ja seksi naisen kanssa oli likaista.
Ylös
JuhaniV Vastaa18 / 28 
17.01.2017, 17:51 Mietin ääriuskovaisia omana ryhmänään. Mielikuvani heistä on se, että he eivät ole tyytyväisiä, eivätkä onnellisia. Kurttuotsaista porukkaa suurin osa.
Voisi tehdä sen ennakko-oletuksen, että vahva usko tekisi ihmisen tasapainoiseksi ja onnelliseksi. Ääriuskovaisten kohdalla homma ei jostakin syystä pelitä.
Ylös
human Vastaa19 / 28 
17.01.2017, 18:31
Viestiä on muokattu
Eivätköhän nuo munkkiluostarit vain miesten paikkoina perustu siihe että jesse otti opetuslapsikseen vain miehiä ja että kritinuskomus leimasi naiset perisynnin aiheuttajiksi (siitäkin huolimatta että kristinuskomuksessa se jumala kuulemma kertoi aatamille ettei hyvän ja pahan tiedon puun hedelmiä saa syödä, eikä tarina kerro että eevalle olisi sitä kerrottu, mutta silti aatami söi, vaikka tiesi kiellosta ... mutta silti naisia on syytetty perisynninteosta ja hedelmän syönnistä - koska usisukot eivät ole kyennett ottamaan vastuuta ukkojen teoista).

Ja se, minkä monikin kristinuskovainen ukko on tyystin unohtanut, että jesse kielsi kaiken avioliiton ulkopuolisen seksin, vaikuttanee myös tuossa luostaritoiminnassa. Ja lisäksihän jesse kehoitti seuraajiaan luopumaan kaikesta (vaikka sitten toisaalta temppelikäynnillään räyhäsikin ja äyski opetuslapsilleen, kun he eivät olleet jättäneet jessen rahoja rahanvaihtajille kasvamaan korkoa sillä välin kun jesse oleili temppelissä - eli jessehän on raamatussa varsinainen tuuliviiri liki kaikessa).

Yhäkin kristinuskomuksen ortodoksi-lahkolla on Kreikassa kokonainen niemimaa Athos luostareita pullollaan, jonne naisilta, sekä naaras-lampailta yms on pääsy kielletty kokonaan. Ehkä siellä sitten vanhemmat ortodoksi-oppineet duunaavat pikkupoikia, kuten katolilaisessakin kreikkalaisen bi-pederastian jatkumossa. uskonto on ollut kautta aikain joidenkin miesten vekkuli-ketku harrastus. Ilmeisesti se syntyi silloin kun naiset peräsivät miehiäkin töihin, mutta miehet sanoivat että ei voi, kun jumala käskee harrastaa uskomusta ja palvoa mieskuvaa.

Antiikin Kreikka ja Roomahan olivat orjatalousvaltioita, oissa orjilla ei ollut mitään ihmisoikeuksia, joten orjat olivat kaikinpuolin myös seksin osalta vapaitten kreikkalaisten ja roomalaisten armoilla, orjapoikia myöten.
Ylös
human Vastaa20 / 28 
17.01.2017, 18:39 JuhaniV: "Voisi tehdä sen ennakko-oletuksen, että vahva usko tekisi ihmisen tasapainoiseksi ja onnelliseksi."

Ihanko hatusta vedit ja tuulesta tempasit tuon "olettamuksen", vai onko jotain perusteluakin?

Itselleni ainakin pistää silmään esim. raamatussa se, että siellä ei iloista juuri puhuta eikä iloja ylistetä.
Vaikka kuitenkin tiedämme että esim. musiikki, laulut, tanssit ja rakastelut tekevät onnellsiiksi.
Ylös
human Vastaa21 / 28 
17.01.2017, 18:45
Viestiä on muokattu
Ja niin liki kun nuo abrahamiset uskomukset pääsivät jumalista vapautumista, muuttaen sentään kiviinkirjoitettua monijumalaisuudesta yksijumalaisuuten, mutta kun ne jämähtivät siihen, eivätkä edistyneet:

Älä pidä yhtään jumalaa -asteelle paremmiksi.

Ja mikä holtiton ymmärrys, kun jesse julisti sovittaneensa kaikki synnit ristiriipunta-ihmisuhrauksella ... niin eikös kristityt sitten alkaneet palvoa sitä ristiriipuntaa ja kuoleman jälkeistä elämää ja asettivat kaiken "syntisen" hyvän elämän huonoon valoon, ainakin lähinaapureilla.
Ylös
Public eye Vastaa22 / 28 
17.01.2017, 19:18 Nimimerkki "human", katsotko, että sinun vahva uskosi omaan asiaasi on tehnyt sinut onnelliseksi?
Ylös
smo Vastaa23 / 28 
21.01.2017, 19:42 Human, sanoisin tuon mainitsemani ydinsanoman löytyvän kristillisistä uskontunnustuksista.
Ylös
Jukka Vastaa24 / 28 
22.01.2017, 01:32
Viestiä on muokattu
smo kirjoitti:
> "Kunnolliset uskovaiset = ydinsanomaan keskittyvät."

Sekä jatkoi toisessa viestissä:
> "(...) sanoisin tuon mainitsemani ydinsanoman löytyvän kristillisistä uskontunnustuksista."

Itse en ymmärrä miten joku voi olla kunnollinen uskovainen, mikäli hän lukee raamattua todella valikoiden ja poimien sieltä ne osat jotka hänelle sopivat. Kyseessähän pitäisi olla jumalan sana ja on aikamoista ylimielisyyttä väittää, että tuo pyhän tekstin jotkin osat ovat vääriä, eivät enään voimassa tai että niitä pitää tulkita jotenkin luovasti.

Minun käsitykseni hyvästä uskovaisesta on sellainen henkilö, joka lukee raamattunsa ja elää sen mukaan, vaikka tuo olisikin kuinka vaikea tehtävä.

Sellaiset "uskovaiset" jotka eivät raamattua noudata ja jotka eivät siihen usko eivät ole uskovaisia vaan jotain wanna-be-kristittyjä.

Jos uskoo johonkin itse kehittämäänsä ja kokoonkeittämäänsä tulkintaan raamatusta ja kristinuskosta, niin ihan kiva juttu. Mutta on itsepetosta jos tällainen ihminen kuvittelee olevansa kristitty.
Ylös
smo Vastaa25 / 28 
22.01.2017, 07:13
Viestiä on muokattu
Miksi ei voisi? Ei kyseessä ole Raamattu-usko, vaikka kirjoituskokoelma pyhä onkin, vaan kristinusko.

***

Toki Raamatulla on kristinuskossa merkittävä asema. Se ei kuitenkaan ole uskon kohde. Se sisältää sanoman, jonka Jumala haluaa kertoa ihmiskunnalle. Eräänlinen syventävä kirjallisuuspaketti siis, jota monien näkemysten mukaan pitää peilata syntynsä aikaan.

"Kristinuskossa Raamatun ei kuitenkaan katsota olevan samalla tavalla syntynyt suoran ilmoituksen tuloksena kuten islamin pyhän kirjan Koraanin, sillä kristinuskon näkemyksen mukaan varsinainen ”Jumalan sana” (kreik. Logos) on Jeesus Kristus, Pyhän Kolminaisuuden toinen persoona."

Usko ydin todetaan kristillisissä uskontunnustuksissa.

Edellä oleva lainaus on poimittu toisaalla ( ranneliike.net ) kommentissasi viittenä käyttämästäsi Wikipedian artikkelista. Se on kiinnostava, jos haluaa tiiviissä muodossa koettaa hahmottaa Raamatun asemaa suhteessa kristinuskoon ja sen ytimeen. Kristinusko voi olla olemassa ilman Raamattua, mutta Raamattua ei ilman kristinuskoa.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa26 / 28 
22.01.2017, 17:06
Viestiä on muokattu
Ihminen on kristitty, jos on kastettu. Erilaisia kasteita. Kastetta ei uusita, jos vaikka liittyy luterilaisuudesta katolisuuteen tai ortodoksisuuteen. Kirkkoja erottaa toimituksiin liittyvät seikat. Sakramentteja on toisissa enemmän kuin toisissa. Yksi erottava seikka oli ehtoollisen asettaminen: toisissa riittää asetussanat, toisissa ehtoollinen muuttuu sakramentiksi tai jotain kun kelloa kilautetaan. Hiusten halkomista. Sitten toisille riittää, että kuuluu kirkon jäseneksi, toisilla taas, että on henkilökohtainen usko Jumalaan. Sitten jotkut puhuvat lapsen uskostaan. Sitten on taas ne joilla ei ole oikein minkäänlaisia toimituksia, vaan bändi ja laulaminen: näissä uskotaan ilmiöihin kuten kaatuileminen jne.

Kristinuskosta on tullut vapaa-ajan harrastus. Kirkoista tällaisia harrastelemisen paikkoja.

Toisilla on ripari ja toisilla ei.

Kirkko on aina kontrolloinut seksiä. Ei saanut harrastaa esiaviollista seksiä tai ollenkaan seksiä. Käytännössä tätä rikkovat suurin osa. Joissakin maissa löytyy edelleen neitsyitä. Skandinaviassa ei varmaan yksikään nainen ole neitsyt mennessään naimisiin. Jokainen on "huorannut"( harrastanut haureutta ) enemmän tai vähemmän. Seksi on nykyään oma asia, kuten uskominen. Ennen oli aitat nykyisin juottolat. Viina virtaa ja nussitaan. Kännissä maataan.

Homot ovat varmaan ainoa ryhmä, joilla seksin harrastaminen menee aikuisikään (enemmistöllä), koska se on tabu. Gay baareja ei ole joka kaupungissa, vaan keskittymissä. Nythän edelleen halutaan jopa politiikassa kontrolloida homojen haluja, mutta heterojen pökkimisistä ei piittaa kukaan, koska ei ole sopivaa. Sen sijaan on sopivaa eristää ryhmä yhteiskunnasta ja jättää kaikkien tukien ulkopuolelle ja riistää täysi ihmisyys: homo on aina vähemmän ihminen ja vähemmillä oikeuksilla, mutta rahat otetaan. Tässä on tämä outo juttu, että ilman täysiä kansalaisoikeuksia ja päähänpotkittuna, maksaa tuloistaan verot, mutta ei saa sosiaalitukia mm. Ruotsissa yksinäinen huom. MIES ei saa asumistukea koskaan. Sosiaalitantat riistävät sen, vaikka olisi laki takana: se vaan otetaan ja rikotaan lakia!

Yhteiskunnassa nimenomaan sosiaalipuolella huijataan kansalaisia. Vedätetään! Pimitetään tietoa. Siihen ei puututa. Homo on aina yhteiskunnan jonon hännillä ja usein kuolee keskimäärin 20 v aikaisemmin kuin heterot tekevät. Tämä ei kiinosta ketään. Kurjat ovat aina olemassa: se niinkuin tarvitaan! Tasa-arvo on suhteellista ja se koskee nykyisin vain naisia. Naiset aukovat päätään mediassa ja joka paikassa muka kärsimiään vääryyksiä ts. ovat epärehellisä ( ja vaativat RAHAA ). Mua vituttaa tää jänkkääminen tästä naisten eurosta, kun itsehän ovat syrjimässä naisia, kun pääsevät päättämään rahoista ja naisten ammattiliitot eivät kykene neuvottelemaan palkkoja: ovat itse syypää.Naisethan syyttävät toisia omista mokistaan ja vaativat väkisin lakimuutoksia, jotta saavat haluamansa, kun muuten eivät osaa. Akateemisesti kouluttautunut nainen ei koskaan aja alipalkattujen naisten asemaa, vaan monottaa kun ehtii eikä yksikään skandinaavisista naistaloustieteilijöistä, joista osa on marxilaisia niin halua nostaa alipalkattujen naisvaltaisten alojen palkkoja vaan lisätä työmäärää. Metkaa.
Tappelevat keskenään eivätkä kykene puhaltamaan yhteen hiileen. Umpihulluutta! Tätä saa sitten kuulla silmät ja korvat täyteen. Esimerkiski Clintonia eivät naiset halunneet pressaksi, ( mutta se on miesten vika! ). Sitten on seksuaaliset vähemmistöt, jotka ajetaan ja savustetaan työpaikoilta ennenaikaisille eläkkeille. Revittäisiin silmät päästä, jos olisi lupa ( ja hyvä ettei polteta elävältä noitina tai pahoina henkinä). Ehkä joku päivä poletetaankin.
Ylös
JAMPPA Vastaa27 / 28 
22.01.2017, 17:39 "Ihminen on kristitty, jos on kastettu."

En todellakaan ole kristitty vaikka minut on kastettu. Olen varta vasten eronnut kirkosta, koska en halua olla kristitty.
Ylös
Didact Vastaa28 / 28 
23.01.2017, 00:21 Kuulun kirkkoon, mutta ens silti pidä itseäni kristittynä. Eikö se ihan minun oma asiani määritellä oma uskontoni tai uskonnottomuuteni.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy