ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Usko, uskonnot ja maailmankatsomukset > Jumalan viha

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Hmmmmmmm Vastaa1 / 6 
20.09.2005, 10:01
Viestiä on muokattu
Olen aina ihmetellyt näiden kiihko uskovaisten tapaa aina hakea selitys kun nämä hirmumyrskyt kylvää tuhoa että Jumala rankaisee synninpesiä ym, kuten New Orleans.
Minulle tuli mieleen, mitä jos Jumala onkin niin pottuuntunut George W Bushin aikaan saanoksiin että päätti Georgen saada hieman „kepistä“?
Ylös
marianna Vastaa2 / 6 
20.09.2005, 10:58
Viestiä on muokattu
Kun tuollaisia isoja luonnonkatastrofeja ym. kamalia asioita tapahtuu, ihmiset pyrkivät keksimään niille syitä, jotta he pystyisivät paremmin käsittelemään tilannetta ja kokemaan elämän yhä mielekkääksi.

Pienemmistä, heikommista ja erilaisista on niin helppo tehdä syntipukkeja, valitettavasti.
Ylös
Jussi Vastaa3 / 6 
20.09.2005, 11:24
Viestiä on muokattu
Jumalan tahto ja kaikki mitä silläkin tarkoitetaan on yksinkertainen vastaus asioihin joita emme ymmärrä. Kaikki organisoidut uskonnot käyttävät tämän tapaista keinoa selitellä asioita sekä keinona yllä pitää autoritaarista järjestystä jossa joku asioihin perehtyneen on auktoriteetti muihin nähden. He tulkitsevat pyhiksi nimitettyja kirjoituksia tai ilmiöitä ja tähän sitten uskotaan kyseenalaistamatta.
Miksi me ihmiset uskomme. Kysymys ei ole jumalan olemassa olosta tai ei vaan miksi takerrumme uskomuksiin. Ihminen etsii turvaa ja hakee sitä viimekädessä jostakin korkeammaksi nimittämästään tahosta. Kukaan ei näy kuitenkaan kysyvän onko sen kaltaista turvallisuutta edes olemassa jota etsimme?

Kieltämättä hirmumyrsky sattui hyvin epäedulliseen aikaan Bushin hallinon kannalta joten johtopäätöket siihen suuntaan että jokin korkeampi taho olisi ollut häntä näpäyttmässä ei ole niin kaukaa haettu tosiuskovaisten taholta.
Ylös
Lauri Vastaa4 / 6 
20.09.2005, 13:49
Viestiä on muokattu
Kuten Yö laulaa:
"Nuo hetket syntymästä kuolemaan, kun silmäluomiin heijastuu,
saa toiset uskomaan kai Jumalaan, toiset Saatanaan, tai mihin vaan.
Muttei kuitenkaan tähän maailmaan."
Ylös
roi Vastaa5 / 6 
20.09.2005, 19:34
Viestiä on muokattu
Hiukan asian vierestä: New Orleansin katastrofin mahdolliset syylliset on koottu kattavaan listaan. Sieltä voi jokainen sitten valita oman pahiksensa.

www.thresholdstate.com
Ylös
martin Vastaa6 / 6 
20.09.2005, 20:01
Viestiä on muokattu
Ja kuten psalmi toteaa:
"Jumala on turvamme ja linnamme,
auttajamme hädän hetkellä.
Sen tähden emme pelkää, vaikka maa järkkyy,
vaikka vuoret vaipuvat merten syvyyksiin.
Meret pauhaavat ja kuohuvat,
vuoret vapisevat Jumalan suuruuden edessä."
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy