ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Vihapuhe ja rasismi - esillä myös hlbti-vähemmistöjen keskuudessa

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
smo Vastaa1 / 14 
07.07.2017, 11:28 Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien piirissä esiintyvästä rasismista on satunnaisesti puhuttu Suomessakin, vaikka etninen moninaisuus on ollut varsin vähäistä. Merkintöjä asian esiin ottamisesta on ainakin 1990-luvulta lähtien.

Tällä kertaa hlbti-vähemmistöihin liittyen Suomessa ruvettiin puhumaan rasismista syksyllä 2016, kun nousi esiin turvapaikanhakijoiden mahdollisuus sisäänpääsyyn helsinkiläisiin homoyökerhoihin ( ranneliike.net ja ranneliike.net ), sillä anniskelupaikoissa tarkistetaan asiakkaiden ikä, eikä turvapaikanhakijoilla ollut tarvittavia dokumentteja käytettävissään. Joissain paikoissa käytäntöjä muutettiin, joissain ei.

Keväällä 2017 yökerho Herculeksen Facebooks-sivuille ilmaantui päivitys, joka on helposti mahdollista tulkita rasistiseksi, varsinkin jos on perillä puhtaasti ns. muukalaisvastaisissa keskusteluissa käytetyistä ilmaisutavoista. Yökerhon mukaan oli vahinko, että päivitys päätyi yökerhon FB-sivulle. Ravintolan toimitusjohtaja ilmaisi selvästi, ettei päivityksen sisältö edusta ravintolayhtiön kantaa. Esiin nousivat kuitenkin myös toimitusjohtajan omilla FB-sivuillaan julkaisemat päivitykset, joissa sävy on ollut samantapainen kuin ravintolan sivulle päätyneessä postauksessa. Twitterissä väittelyn tuoksinassa Herculeksen toimitusjohtaja päätyi uhkaamaan esitettyjen puheenvuorojen rasistisuuteen viitannutta bloggaria asianajajalla ( ranneliike.net ).

Esiin on noussut monenlaisia puheenvuoroja. Osa on asiallisia, osa ei. Esiintyy vähättelyä, liioittelua, ohi puhumista, aggressiivisuutta ja kaikenlaista muutakin tunteita herättäville aiheille tyypillistä.

Keskustelun vaikeus

Keskustelu rasismi- ja vihapuhe -aihepiireistä ja asioista, joihin nuo voi liittää, on lievästi haasteellista. Yksi keskustelua suuresti vaikuttava tekijä on se, että keskustelun osapuolet pyrkivät venyttämään syrjinnän, vihapuheen ja rasismin määritelmiä oman näkökulman muotoisiksi; samat sanat tarkoittavat eri osapuolille eri asioita. Seurauksena on ohi puhumista ja väistelyä, sen asemesta, että puhuttaisiin konkreettisista asioista.

Joidenkin mielestä "suvakit" eivät salli esimerkiksi uskonnollisen ideologian kritisoimista. Toden nimissä on sanottava, että jotkut triggeröityvät heiluttamaan vihapuhe- ja rasismikorttejaan myös täysin aiheellisista ja asiallisista puheenvuoroista. He kaivavat maata moninaisuuden hyväksynnän alta. Toisaalta, jotkut asiattomaan sävyyn näkemyksiään vieraista kulttuureista esittävät puolestaan uhriutuvat oitis ja alkavat heilutella sananvapauskorttia, jos heidän selvästi muita ihmisiä halventavia ulostulojaan kritisoidaan.

Tilannetta voi pitää kuplien ( ranneliike.net ) yhtenä muotona. Ei ymmärretä oman (tietyn) viiteryhmän ulkopuolisten elämää, maailmaa ja vaikuttimia. Koska kokemusmaailmat eivät kohtaa, jää dialogi syntymättä. Näihin kupliin liittyy yleensä rankkaa yksisilmäisyyttä, yleistämistä ja haluttomuutta asettua muiden asemaan. Suoranaista kyvyttömyyttä ymmärtää. Näissä kuplissaan tuntuvat viihtyvän erityisesti hyvin vahvoja mielipiteitä omaavat, itse mielipiteistä riippumatta. Ammattiloukkaantujia ja uhriutumiskykyisiä on näissä kaikissa kuplissa.

Sateenkaarikansa ja asenteet

On täysin luonnollista, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla on monenlaisia asenteita monia asioita kohtaan, ihan siinä missä muillakin - sillä samalla lailla olemme rakentaneet elämäämme olemassaolevista lähtökohdista ponnistaen. Olemme tunteneet huolta vanhemmistamme, lapsistamme, muista läheisistämme ja toimeentulostamme. Vaikeissakin tilanteissa vaikkapa tottumukset, perinteet ja usko ovat viimeisinä oljenkorsina kantaneet. Sitten yhä kiihtyvän muutoksen tuulet puhaltavat tomuksi sitä, mihin olemme kasvaneet ja mitä olemme kokeneet olleemme rakentamassa. Ei ole helppoa opetella näkemään asioita uusin silmin. Toiset mukautuvat paremmin kuin toiset. Meillä on erilaiset valmiudet käsitellä jatkuvaa muutosta.

Toisaalta esimerkiksi Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kommentit Facebookissa tähän Hercules-tapaukseen liittyen ovat maailmaakin nähneeltä henkilöltä aika yksisilmäisiä; hän ihmettelee sitä, miksi "homolla on moraalinen velvollisuus fanittaa tai ainakin olla arvostelematta ideologiaa, jonka kaikkien merkittävien koulukuntien mukaan homot pitää tappaa" - ja samalla hän ihmettelee, miksi samaan aikaan "on jokaisen homon moraalinen velvollisuus paheksua, vastustaa ja natsitella puoluetta, joka suhtautuu kielteisesti sukupuolineutraaliin avioliittolakiin".

Halla-aho kuitenkin laittaa vastakkain kaksi hyvin erilaista asiaa: a) puolueen, jolla on selkeä (ideologioihin perustuva) agenda ja jossa vaikuttavat ihmiset ovat lähteneet sen agendaa edistämään, sekä b) uskonnon/kulttuurin, jonka piirissä olevat ihmiset ovat syntyneet/kasvaneet siihen ja jonka oppia yksilöt lopulta tulkitsevat oman elämänsä osalta hyvinkin monilla eri tavoilla. Käytännössä ideologian (tässä tapauksessa uskonnon/kulttuurin) arvosteleminen tapahtuu useimmiten enemmän tai vähemmän halventamalla uskontoon/kulttuuriin sitoutuneita yksilöitä.

Pitäisi muistaa, että ihmiset ovat lähtökohtaisesti yksilöitä - ja kaikkia pitäisi kohdella aina kunnioituksella.
Ylös
Masa Vastaa2 / 14 
08.07.2017, 00:50 Rasismista tulee puhua myös homokulttuurissa, mutta miksi minusta näyttää nyt siltä, että tämä aihe on nostettu tikun nokkaan jonain trendikkäänä taivastelun aiheena? Kun hetero käyttäytyy rasistisesti, ei siitä tehdä erityistä numeroa, eikä rasismin oleteta liittyvän erityisesti heteroseksuaalisuuteen. Kun homo käyttäytyy rasistisesti, se ei olekaan ihan mitä tahansa rasismia, vaan se on homon rasismia, homojen rasismia, homorasismia. Siitä pitää kirjoittaa lehtijuttuja ja blogeja. On niin kuin homon rasismi olisi samalla seksuaalietiikan alaan kuuluva kysymys. Onko se homous sittenkään oikein, kun se yksikin oli ihan selvä rasisti? Laitetaanko saman tien ilmastonmuutos homojen syyksi, koska kuluttaahan homokulttuuri uusiutumattomia energianlähteitä? Tosin niin kuluttaa kaikki muukin kulttuuri, mutta ei homona, eli ei sama asia.

Mutta ihan vakavasti ottaen, homokulttuurissa esiintyvä rasismi liittyy ilmeisesti siihen, että monet homo- ja biseksuaaliset miehet mieltävät homokulttuurin edelleen pelkäksi iskupaikaksi, lihatiskiksi, josta voi valikoida omia mieltymyksiä vastaavia tuotteita ihonvärin, rasvaprosentin ja karvoituksen tarkkuudella. Se, että homokulttuuri mielletään niin yleisesti iskumestaksi, vaikuttaa väistämättä siihen, miten ihmiset toimivat, miten he näkevät toisensa ja miten he kohtelevat toisiaan. On silti mielenkiintoista, että sama dynamiikka toimii kaikessa heteromiesten parinvalintakäyttäytymisessä, mutta siitä ei tehdä erityistä numeroa. Sana "hetero" ei yleensä nouse esiin rasismia koskevissa puheenvuoroissa.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa3 / 14 
08.07.2017, 03:42 Olen nähnyt heteromiehiä, eronneita, jotka etsivät seuraa yhtä pakkomielteisesti kuin homot: oli vähän sellainen olo et kaikki käy, myös miehet kunhan paineita saa purkaa. Ykskin näytti mulle munaansa ja mä olin et luuleeko se nyt et mä otan siltä suihin, kun sillä on mitä näyttää....päällekäyvää: romantiikka kaukana. Tuli sellainen olo et ei oo muu kuin vessakäynti tms. ota kiinni jos haluat! Yleisellä paikalla vielä.

Homomiehet saa lokaa niskaansa aivan syyttä: meitä syytetään milloin mistä. Suuri heteroyleisö voisi vaan mennä ja katsoa itseensä peilistä.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa4 / 14 
12.07.2017, 14:07
Viestiä on muokattu
Luin tästä Hassen Hninin haastattelun ja sitten oli tämä Ruskeat tytöt face book sivu. Itse en ymmärtänyt heidän käyttämää rodullistettu-sanaa. Onko se edes oikeata suomen kieltä? Mihin unohtui eri-rotuinen tai yksinkertaisesti "arabi"( kun hän puhuu itsestään ). En tiedä, mikä hän on. Onko sillä edes väliä tietää? Minusta ei.

Nyt tässä nostetaan voimakkaasti rotu käsitettä, joka ei ole ollut seksuaalisten vähemmistöjen agendana, koska sille ei ole ollut tarvetta. Sateenkaariväkeen on aina saanut tulla eri rotuiset ihmiset eikä minusta syrjintää ole. Tässä näkee, että he itse haluavat eristäytyä ja nostaa tätä rotu-käsitettä ja sen merkitystä, kun minusta se on nimenomaan vanhanaikaista, mistä tulisi pyrkiä pois kokonaan.

Ravintolaan pääsyn estäminen nostetaan rasismina, mutta en usko ollenkaan että se on sitä ollut. Pitää olla virallinen henkilötodistus tai ID ja sitä saadaan kysyä. Se on kaikilla nuorilla mukana. Passi on myös joillakin. Tavallinen normaali käytäntö.

Hninin katsoo, että on jollakin tavalla merkityksellistä, että hänet on valittu puheenjohtajaksi, mutta minulta se meni ohi, että millä lailla merkittävää.Minusta maahanmuuttajakysymys on tärkeä. Hänen pitäisi pyrkiä siihen, että turvapaikanhakijat alkaisivat dokumentoida kotimaassaan, mitä ja millaista homofobia on ja millä tavalla sen on kohdannut elämässään. Älypuhelimella voi äänittää ja kuvata. Se on helppoa.

Minusta tässä näkyy-valitettavasti-käänteinen rasismi. Onko hän itse rasisti suhteessa valkoisiin, koska hän valitti, että on ollut vain valkoisia ja käytetty ainoastaan suomea ja ruotsia.? Minun mielestäni aika hyvin, jos on käytetty myös ruotsia. Seta ry on suomalaisten perustama järjestö suomalaisille ja ruotsinsuomalaisille, koska maahanmuuttajia ei ole ollut siinä määrin kuin nykyään. Se ei ole mitään rasismia. Toimintaan on saanut osallistua huolimatta rodusta. Asuuhan Suomessa juutalaisiakin. Heitä on yhteiskunnan eri tasoilla. Sitten meillä on vanha tataariyhteisö Helsingissä. Olleet iän kaiken!

Vähän väkisin väännetyn oloista.

Suomen kielen osaamiselta hän ei välty. Se pitää vain opiskella.
Ylös
human Vastaa5 / 14 
13.07.2017, 19:45
Viestiä on muokattu
Tuo rasismiongelma, myös sateenkaariväen keskuudessa ponnahti pinnalle tosiaan Syyrian ja Irakin ja Afganistanin sotapakolaisten 2015 tilanteen myötä. Onhan selvää ollut että persuissa on myös sateenkaariväkeä, ehkei niin homoja mutta bissejä ainakin (kuten persunuorten pj) ja koska persut ovat lokeroineet itsensä rasistisemmaksi, sekä myös uskonnoliseksi ja homofobiseksikin puolueeksi, niin ne, joiden "sydäntä lähellä" nuo asiat ovat, ovat toki kokeneet tuon kotipesäkseen.

HeSetan pj:ksi valittu, tunisialaissyntyinen Hassen Hnini ei ole ollut rasismisomekohussa tietääkseni pääpukarien joukossa ja muutenkin pakolaiset ovat enempikin alistuneet kohtaloonsa mm. siinä että heitä täällä gayclubit yms sorsivat. Toki sitten monikin Lähi-idästä kotoisin oleva seksuaalivähemmistö-pakolainen ja turvapaikan saaja kuulee niitä samoja rasistisia huuteluita tuolla kaupungilla. Viime viikolla eräsin irakilainen ateisti homo, turvapaikan saanut, kertoili tavatessamme että hänelle oli huudettu siinä tullessaan kaupungilla jotain tyyliin "islamistipa**ka painu takaisin sinne ****". Aika monikinhan noista pakolaisista Lähi-idästä, heteroistakin, on varsin maallistuneita, etenkin maallistuneempia kuin moni uskovais-persu.

Itse olen suomalais- ja maahanmuuttajatuttujeni kanssa pannut merkille sen, tietynlaisen rasismin ilmentymänä, että vuoden 2016 alussa käynnistetyn LGBT café:n kävijöissä on ollut yllättävän vähän ns. kantasuomalaisia sateenkaariväen miehiä, eli tuossa kuukausittaisessa kohtauspaikassa on käynyt etupäässä maahanmuuttajia, lesbo/bi-naisia, sekä pienempi joukko suomalais-homoja. Tapahtuma on kuitenkin ollut avoimeti yleisessä tiedossa, vaikka Ranneliikekään ei (muistaakseni) ole siitä vaivautunut uutisoimaan, saatika käymään paikallakaan. Siellähän voi tutustua pakolais-sateenkaari-ihmisiin ja sitä kautta sitten tuttavina kuulla, miten kristityt ja muslimit yms ovat heitä vainonneet lähtömaissaan. Siitä tosin löytää tietoa ihan yhtä hyvin myös googlaamalla. LGBT-café:ssa noita asioita ei tosin käsitellä, eikä kannatakaan, sillä tapahtuman tarkoitus on tarjota rentoa ja mukavaa yhdessäoloa, kahvittelun ja tanssimisen merkeissä - tapahtumanhan käynnistivät aktivistit juuri siksi, ettei pakolais-sateenkaari-ihmisiä päästetty gayclubeillekaan tanssimaan ja viettämään aikaa, sateenkaarituttujensakaan kanssa, joten aktivismi toimi sitten uskomuksettoman lähimmäisenrakkaasti.

Sellaisia voin kertoa, että ilmeisesti Afganistanista ei juurikaan sateenkaari-pakolaisia ole Suomeen tullut. Sitä kummastelevat myös irakilaiset. kristittyjä tulee Irakista, Ugandasta, Nigeriasta, Egyptin kopti-kristittyjen parista, Karibialta, Venäjältä, kun noissa heidä vainotaan oman uskontonsa harrastajien tahoiltakin. Eikä uskonnoista heillekään oljenkorsiksi ole. Eräs irakilainen muslimiperheen pakolainen (vaikka hän itse ei uskovainen olekaan) oli kertonut perheelleen että on miestä rakastava mies, mistä seurasi sitten se että veljensä ja serkkunsa olivat mukiloineet hänet (tuolla perisyntinä on uskomuksiin pohjaava perhekunniauskomus sekä kristityillä, että muslimeilla, kurdeja myöten), tuottaen olkapää- ja jalkavamman hänelle ja vanhempansa olivat sitten antaneet hänelle rahaa ja sanoneet että pakene täältä muualle, niin säilyt poikamme hengissä. Toisen irakilaisen homopakolaisen toiset pakolaistutut lähtökaupungistaan olivat täällä saaneet selville että hän on homo ja sanoivat kertovansa sen hänen perheelleen Irakiin; ja niin tekivätkin, mistä seurasi sitten se että hänen vanhempansa Irakista ilmoittivat kirjallisesti että hän ei ole enään heidän poikansa ja että takaisin ei ole tulemista. Ja tietenkin hän itki, sitä kertoessaan. Koin hyvin tärkeäksi sanoa hänelle siinä, ettei hän täällä ainakaan yksin ole, jos se minusta on kiinni. Hän on vasta hakemassa turvapaikkaa, joten Migrin olisi syytä tajuta myös.

Sinälläänhän Suomessakin on ajettu sateenkaarilapsia kodeistaan, asian paljastuttua, etenkin lahkolais-uskovaisperheistä. Siihenhän Sinuiksi-tukihankekin on törmännyt tukityössään nykyäänkin.

Juuri keskiviikko-iltana 12.7. LGBT cafë:n puisto-piknik tapahtumassa juteltiin tuostakin, sekä siellä mukana osan aikaa olleen Hassen Hninin kanssa juteltiin että olisi varmasti hyvä tutkailla HeSeta:ssakin mahdollisuuksia toimintaan, joka lähetäisi maahanmuuttajia ja kantaporukoita sateenkaaripiireissä. Yhteisenä huolena on suomen kielen oppimisen tukeminen (vaikka se maahanmuuttoviranomaisten vastuulle kuuluukin), mikä petraisi turvapaikan saaneiden asemaa täällä. Maahanmuuttajille on tärkeää saada suomalaisystäviä, joiden kanssa suomen oppiminen mahdollistuu aktiivisemmin. HeSetan Together-tukiryhmätoimintahan on "suljettua" vain maahanmuuttajille, mikä ei sinällään ole ihan kaikkiseltaan se paras toimintatapa, ainakaan yksinomaan - vaikka ymmärränkin että tuo pohjaa mm. siihen että tukiryhmään tulee hyvinkin traumaattisen tapatumataustan kokeneita ihmisiä ja heidän kanssaan on parasta voida keskustella asioista heidän äidinkielellään, jolloin tukeminen sujuu mutkattomammin.

Toisaalta pidemmän kuin kukkeliskanan muistin omaavat ovat panneet merkille sen että suomen kielen oppimisesta nostettiin mekkalaa enempi vasta arabiaa puhuvien maahanmuuttajien osalta, vaikka Suomessa on pidempäänkin elänyt muitakin maahanmuuttajia, jotka eivät ole "vaivautuneet" suomea opettelemaan. Itsekin tunnen mm. italialaisen maahanmuuttajan, joka on olut Suomessa 15 vuotta, eikä osaa juurikaan suomea, eikä ole halunnut opetellakaan. Asenteissa ihmisryhmiä kohtaan on siis eroja.

2015 syksyn pakolais"aallon" jälkeen on eletty myös eri vaiheita, eli aluksi on ollut yli 2 vuodenkin aikaa, jolloin pakolaiset ovat turvapaikanhakijoina ja osalla heistä ei vieläkään päätösprosessi ole kulkenut läpi. Toukokuullakin kuulin itse 2 vuotta Suomessa pakolaisena olleen homomiehen päässeen vasta ensimmäiseen haastatteluun. Pakolaisaikana heidän olonsa ovat erilaiset ja rasismin yms kohtaamisen 1. aalto, muiden pakolaisten keskuudessa. Sitten turvapaikan saatuaan he pääsevät rakentamaan täällä uutta elämää ja siinä vaiheessa viranomaistukikin muuttuu vok-tuesta virastomaisemmaksi, eri virastojen hässäkäksi. Ja he kohttaavat kaikki rasismia, muodossa tai toisessa. Sitä kannattaa miettiä, ihan ajatuksella - ja etenkin siltä kannalta, pitääkö siinä rasismin harrastuksessa todellakin olla tietentahtoen mukana?!

LGBT-café:n puistopiknikissä oli muuten tosi riemastuttava tapahtuma, kun mukana olleen kantasuomalaisen pariskunnan pikkulapsi nousi heti tanssimaan, kun soitettiin irakilais-arabimusa-hittikappaleita ja tanssi rytmissä ihan kuin vanhakin tekijä ... mutta sitten kun väliin soitettiin ns. länsimaista edm-sateenkaarimusaa, niin pikkulasta ei innostanutkaan tanssia. Jotain hienoa siinä Lähi-idän rytmikkäässä musassa on - ainakin se, ettei se nojaa kovaan jumputukseen, kuten ns. länsimusa, etenkin edm-musa, joka ilmeisesti on tehty viinanjuontipakotuksen nimissä.
Ja onhan se gayclubien ja muidenkin clubien musa aika kapea-alaisesti lokeroitunutta.

Muiden kulttuurien ihmisiltä voi oppia yhtä ja toista uutta ja mukavaa, ja antaa myös, joten oikeasti tutustuminen on aina uskomuksia antoisampaa.

p.s. LGBT-cafe is a once-in-a-month cafe for people who are gay, lesbian, bisexual, transgender and queer. We get together on the last Thursday of every month at 18-21.
We want to create a space where everyone can feel safe and respected, no matter their identity or origin. We do our best to secure safety and privacy for everyone attending.
We offer coffee and snacks free of charge, information about migrants rights and of course nice company and relaxed atmosphere. You can come alone or together. You are warmly welcome!
Ylös
Kolmoisritti Vastaa6 / 14 
14.07.2017, 12:23
Viestiä on muokattu
Ehkä Together ryhmä on urkkijoiden pelossa suljettu tai koska ne miehet ovat kaappihomoja. Mutta se voi olla liioiteltua.

Ehkä nämä eivät halua olla valkoisten kanssa tekemisissä kuten näkyy tuossa ruskeat tytöt jutussa. Haluavat kutea keskenään...

silloin he itse ovat "osa ongelmaa".

SETA ry:n toiminta on ollut aina pienimuotoista: ei niihin ryhmiin tulla.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa7 / 14 
25.07.2017, 01:45 "Rodullistettu" sanan tilalla tulisi puhua oikeammin ennakkoluuloista ja yhteiskuntaluokista, koska rotuoppia ei enää ole olemassakaan. Rasismista voi puhua apartheidin yhteydessä, siis rakenteessa oleva rasismi. Sellaista ei ole Skandinaviassa. "Rodullistettu" on keksitty juttu. Se on käsitteenä sekava tai hämärä - ehkä tarkoituksellisesti ?
Ylös
smo Vastaa8 / 14 
25.07.2017, 12:41 Ei rasismi edellytä (syrjiviä) rakenteita taikka apartheid-järjestelmää. Rasismia voi esiintyä yksilötasollakin, esimerkiksi (asiakas)palvelun epäämisenä, yksilön eristämisenä tai yksilöön kohdistuvana väkivaltana.

Rotuoppi varsinkin ihmisten hierarkian pohjana on hylätty ja tuomittukin varsin laajalti. Toisaalta samalla vältetään (mielestäni osittain turhaan) puhumista ihmisten kohdalla rodu(i)sta - joka taas johtaa toisinaan huvittaviin kiertoilmauksiin, jos on syystä tai toisesta tarpeen kuvata tietyn tyyppistä ihmislajin eriytyvyyttä.

Rodullistaminen on vähän kökön kuuloinen uudissana, mutta kyllä se minusta asiaa jollain tavalla ymmärrettäväksi tekee.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa9 / 14 
26.07.2017, 20:02 Minä kuvittelisin, että tällä sanalla viitataan stereotypioihin ja ennakkoluuloihin, mitä voi tulla kun kohtaa afrikkalaisia tms. Mutta samalla lailla he ( jotka käyttävät itsestään tätä kummallista sanaa ) taitavat käyttää sanaa " valkoinen " yhtä stereotyyppisesti, vaikka esimerkiksi etelä-afrikassa on myös köyhiä valkoisia, joten se ei enää päde ollenkaan, joten koko sanan ja käsitteen rodullistettu voi heittää roskiin.

Rasisimia ei ole enää siinä merkityksessä kuin joskus on ollut, vaan kaikilla on Pohjoismaissa melko yhtälaiset mahdollisuudet esimerkiksi kouluttautua (ja samoissa luokissa). Eroja tulee koulutusten, kielen osaamisen jne välillä, joka aiheuttaa vaikka putoamisen alempaan sosiaaliluokkaan eikä se ole ihonväristä kiinni: samanlaiseen törmää jokainen joka lähtee vaikkapa toiseen Eurooppalaiseen maahan esim. Saksaan opiskelemaan tai töihin. Jos on vanha tutkinto tai sitä pitäisi täydentää, ei saa välttämättä työtä tms. kielen osaaminen vaikuttaa...ja se vaikuttaa suoraan palkkaan, mitä saa.

En usko että on esimerkiksi eristämistä, vaan usein maahanmuuttajat itse hakeutuvat näihin samoihin lähiöihin eristäytymään. Sitäpaitsi on usein niin, ettei haluta olla tekemisissä "valkoisten" kanssa. ( oma valinta ).
Ylös
Jamppus @ Vastaa10 / 14 
28.07.2017, 01:26 Onhan Halla-aho sikäli oikeassa, että homoilta yleensä odotetaan liberaalia asennetta.

Homoilta siis odotetaan sitä, että pitää mennä valtavirran mukana ja hyväksyä mitä tahansa liberaaleja ideoita mitä kulloinkin on muodissa. Oli se sitten homoavioliitot, Trumpin vihaaminen tai maahanmuutto, niin näitä pitää kannattaa. Ajankohtaiset viralliset mielipiteet tarjotaan homoille valmiina lautasella eikä omia aivoja saisi käyttää lainkaan.

Hyvä esimerkki on juuri tämä maahanmuutto, jonka homojen oletetaan kannattavan. Kaikki järki, fakta ja empiria kuitenkin sanoo, ettei maahanmuutto nykyisellään ole miltään osin Suomen eduksi. Edes pakolaisista ei voida puhua kun kaikki tulevat monen turvallisen maan kautta. Mitä he pakenevat kun he tulevat junalla Ruotsista Suomeen? Edes YK:n pakolaissopimus ei pidä turvallisten maiden läpi matkustavia pakolaisina.

Järkiperusteluista huolimatta, ihmiset leimataan rasisteiksi ellei he kritiikittömästi kannata virallista mielipidettä esim. maahanmuutossa. Jos siis et ole valmis kieltämään faktoja ja kannattamaan ilmiselvästi järjetöntä politiikkaa, olet tuomittava. Asetelma muistuttaa kovasti katolista kirkkoa Galilein aikaan: faktat väistyvät dogman edestä, muuten roviolle.

Itse olen sen verran vanha, että olen ehtinyt seurustella hyvin erietnisten miesten kanssa, puhun useita kieliä ja olen matkustanut erittäin paljon, myös muslimimaissa useasti.
Vaikka siis henkilökohtaisessa elämässäni voin seurustella mustan miehen kanssa tai polttaa shishaa muslimin kanssa Ammanissa, en silti halua koko Afrikan muuttavan Suomeen tai homoille erittäin ongelmallisen islamin leviävän maassamme. Nämä ovat kuitenkin "rasistisia" mielipiteitä virallisen liturgian mukaan.

Rasismista puhuminen on nyt muodikasta ja leimakirveen huitominen ympäriinsä tuo selkääntaputuksia liberaaleissa piireissä. Tilannehan on kuitenkin se, että juuri vasemmistoliberaalit ovat tehneet rodusta politiikkaa ja nostivat rodun ihmisiä määrittäväksi tekijäksi.

Emme edes keskustelleet asiasta vielä joskus 10-15 vuotta sitten. Nyt lehdet ovat täynnä rotujuttuja ja itkuvirsiä maahanmuuttajista, yksi sun toinen bloggaaja tekee siitä numeroa joko uhriutumalla tai leimaamalla muita. Kaikki ovat nyt rotuapajilla haalimassa itselleen helppoja taivaspisteitä.

Tämä Hercules-episodi kuvaa tilannetta varsin hyvin. Jonkun henkilön yksityinen mielipide vuoti julkisuuteen ja koko liberaali susilauma pääsi raadolle repimään. Raato oli vain päästäisen kokoinen, mutta se muuttui nopeasti hirveksi, josta riittäisi kaikille herkuteltavaa pitkäksi aikaa.

Itse asia oli kuitenkin mitätön. Joku ehkä loukkasi tunteensa. Mitä sitten? Joku sanoi ikävästi. Mitä sitten? Voi voi. Elämä jatkuu. Mutta eipä jatkunut liberaaleilla. Heitä kuultaessa sai käsityksen, että kyse oli suuremman luokan skandaali, missä kansanmurha oli jo lähes ovella.

Tämä rasismivouhotus on jo kärsinyt täydellisen inflaation. Kukaan itsenäisesti ajatteleva ihminen ei enää ota sitä vakavasti. Sutta on jo huudettu aivan liian monta kertaa. Toisaalta ihmiset kyllä tietävät mitä he itse ovat, eikä ylivoimainen enemmistö tunnista itsensä siksi rasistiksi mitä liberaalit väittävät heidän olevan.

Toisaalta elämään myös vähän kuuluu, että ihmiset arvioi toisiaan ulkonäönkin perusteella, kaikki ei voi pitää kaikista ja ennakkoluuloja on kaikilla, perusteltuja tai ei. Tätä elämä on, se on ihan normaalia ja kuuluu ihmisluonteeseen olematta rasisti.

Asiasta paasaaminen ja rasismista huutaminen osoittaa lähinnä paasaajien tarpeen tuoda itsensä esiin polkemalla muita. Ironista on, että juuri tämä rasismivouhotus on sitä aitoa rasismia.

Paasaajathan ovat lähes poikkeuksetta valkoisia liberaaleja suomalaisia, jotka ottavat puheenvuoron (ja aina) ruskehtavalta ulkomaalaiselta koska oletetaan, että tämä on niin kyvytön puhumaan itsensä puolesta, että liberaalin pitää tehdä se.
Ulkomaalaiselta ei edes kysytä jos hän välittää koko asiasta, vaan senkin valkoinen liberaali paasaaja päättä heidän puolesta: "joku sanoi rasistisesti ja minä puolustan sinua, joten turpa kiinni kun minä haukun rasisteja".

Siis te, jotka nyt koko ajan vouhotatte tästä rasismista julkisuudessa, käsi sydämelle; voiko olla niin, että rodusta onkin nyt tullut elämänne keskipiste ja näette ihmiset ensisijaisesti heidän etnisyytensä edustajina eikä yksilöinä? Voiko olla niin, että te itse olette (piilo)rasisteja kun koko ajan vouhotatte roduista ja teette siitä numeroa?
Ylös
Public eye Vastaa11 / 14 
28.07.2017, 22:27 No, nyt tarvitsee enää löytää reaalimaailmasta joku, joka koko ajan vouhottaa rasismista, jotta keskustelo etenisi...
Ylös
human Vastaa12 / 14 
01.08.2017, 10:32
Viestiä on muokattu
Jamppus:n uskomuksiin muutama oikaisu ja kommentti.

Avioliitot ovat aina olleet sukupuolineutraalimpiakin, mutta pelkkiin naismiespariliittoihin rajoittuminen on ollut vain uskomuksellista luonnotonta muotihömppä-kuplaa.
Ihmiseläimet ovat aina eläneet luonnon keskellä ja ymmärtäneet että luonnossakin on avioliitoissa monimuotoisuutta. Vasta luonnottomat uskomukset aiheuttivat muotihömppäilyn.

Usan ja Venäjän keskenhän vallitsee nyt tasapaino, kun molempien johdossa on yksinvaltius-diktaattoriainesta.
Tosin Trump lähinnä kuvittelee vetävänsä Usa-versiota Diili-ohjelmasta, muttei hallitse sen "liiketoimintaymäristöä" selvästi lainkaan.
Ja Putin on hurahtanut samaan, kuin Stalinkin; kuvittelemaan olevansa jumalainen tsaari.

Monet homot ihmettelevät, miksei maahanmuutosta noussut äläkkää persu-uskovaispiireissä silloin kun tänne kuljetettiin thaimaalais- ja venäläisnaikkosia?
Vaikuttaa lähinnä kuitenkin siltä että persu-uskovaisten keskuudessa nousi nykyisellään vain peniskateus, eikä mitään muuta.

Miksi suomalaismaahanmuuttajat menivät Amerikoihin, Kanadaan, Australiiaan, kun turvallisia ja mahdollisuumaita oli matkan varrellakin?
Paremman elämän havittelun maahanmuuttoa ovat suomalaisetkin harrastaneet ainakin pari vuosisataa, mutta persu-uskovaiset palvovat sitä itsellään hyveenä ja leimaavat muut siitä syntisiksi.
Persu-uskovaiset eivät jodlaa mitään siitä että Suomestakin kristinuskovaislahkot ovat dumpanneet lähetyssaarnaajia maailmalle julistamaan että "lisääntykää ja täyttäkää maa". Vai olettko huomanneet että yksikään persu-uskovainen olisi nettiraivonnut tuosta?
Eli persu-uskovaisten liturgiat ovat yhtä tyhjän kanssa.

Suomessa on palkittu vuosikymmenet Vuoden äiteinä lestadiolaisia yms. uskontolahkojen äitejä, 15 lapsen katraineen ... ja sitten 7 lapsen somaiäiti nostattaa persu-uskovaisten uskonkiihkon. Se on metka tuo umpinationalistinen ristiriitaisuus. Faktanahan asian voisi ottaa, jos he puhuisivat ongelmana molemmista, mutta kun ovatkin Sebastian Tynkkysen lailla itse juurikin niistä monilapsisista väestömääräntäyttökatraista. Eli faktat väistyvät dogman edestä.

Suomessa homoja ja muita seksuaalivähemmistöihmisiä vainoavat perinteisesti kristityt. Suomessa äärinationalistinen ja myös helluntailainen Suomen vapautusrintama teki kaasuterrorismi-iskun 2010 Prideä vastaan. Sekä Suomessa, että Eurooassa äärinationalistiset hakkaavat biseksuaaleja ja muita. Ihan naapurissa on umpikristillisen homofobinen iäisyysopillinen Venäjä. Mutta ai ai kun noita persu-uskovaiset lakaisevat maton alle.

Maahanmuuttokeskustelua siis leimaan jopa enemmän persu-uskovaistan taholta ristiriitaisuus, ihan kuten protestanttien ja katolilaisten verisen 30-vuotisen sotimisen aikaankin (nuohan ovat shiiojen ja sunnien vastineet kutakuinkin).

Persu-uskovaiset leimaavat kaikki muut suvakeiksi ja vihervasemmistolaisiksi, vaikka esim. itse en noihin kuulu, enkä tietenkään ole maahanmuuttokriitikko-äärikristitty-natsi.
Roduista höpöttämisen aloittivat kyllä jo kauan sitten taannoin äärinationalistit, natsihenkiset uskovaiset - joten mars mars sivistymään.

en.wikipedia.org

Maahanmuuttovastaisuushan on jopa enemmän täynnä huru-uskomuksia, kuin uskonnot konsanaan - tai itse asiassa niiden kanssa love&hate-suhteessa jopa.

Sen sijaan että persu-uskovaiset sanoutuisivat julkisesti irti
- naisten raiskaamisistaan
- homojen ja seksuaalivähemmistöjen sorsimisistaan
- uskomustensa julistamisistaan käsi raamatulla Eduskunnassa ja lähetystyöpuuhasteluistaan
faktahan on se, että he vain syyttelevätkin noista muita.

Äskettäin julkistettiin kansainvälinen tutkimus, jossa suomalaiset rankattiin toiseksi vähiten viehättävimmiksi / komeiksi (belgialaisset ottivat 1-sijan tuossa), joten ehkä tuosta avautuu se ulkonäkökateus, joka persu-uskovaispiireissä on vellonut.

Faktahan on sekin, että me ihan kaikki olemme ruskeita, skaalalla tummanruskeista haaleanruskeisiin. Mustia tai valkoisiahan ei ole olemassakaan - paitsi valkoisia toki kuk klux klani -lakanoissaan. Vai ovatko rasismi-näppylöitä saavat tuosta eri mieltä, jollain ihan fakta-persuteella, muka.

Rasistin väriset paasaavat maahanmuutto-ongelmistaan ja maahanmuuttajista, mutta kun olen kysynyt heiltä, onko heillä maahanmuuttajaystäviä ja ovatko he keskustelleet maahanmuuttajien kanssa, niin he äkäilevät että eivät - Mutta silti he väittävät tietävänsä maahanmuuttajien ja pakolaisten asioista, mukavinaan.

Itse olen jutellut umpi-kristityn Sebastian Tynkkysen kanssa, hetero-afgaani-muslimien, ugandalais-homojen, irakilais-homojen, irakilais-kristittyjen, irakilais-ateisti-homojen yms kanssa ... ja ainakaan nuo ei-kristityt eivät ole olleet niitä ympimielisimpiä.

Vaikka yritän suvaita toilailujakin, niin ihan faktana, syystä koin halpamaisena ja hävettävänä asiana sen, kun helsinkiläinen gayclub, ihan isiksen ja venäläisten ja umpi-uskovaisten tavoin, torppasi sisäänpääsyn vainotuilta, maallistuneilta irakilaisilta parrakkailta karhumiehiltä.
Siinä ihan konkreettiset faktat puhuivat siitä, mihin maahanmuutto-uskonnon harrastajat saattavat sortua.

p.s.. Täällä Ranneliikkeessäkin on valitettu siitä, ettei erääseen Helsingin gayclubiin ole valittajien mielestä viihtyisää mennä, kun siellä mekkaloi vain bassojytkemusiikki. Itseäni se ei ole häirinnyt, koska en asu siellä, vaan kävin ystävien kanssa tansimassa lähinnä. Mutta pakolaisihmisten musiikki- ja tanssikulttuuriin enempikin tutustuttuani on väistämättä tullut kyllä mieleen, että heidän moderni partymusansa, joka ei rakennu bassojytkeelle, vaan jossa on mukana myös akustisia soittimia ja rumpusoittimia, on todella mukavaa kuultavaa ja tanssittavaa.

Siksi päätin olla rakentava keskusteluissa ja laitoin erään helsinkiläisen gayclubin omistajalle ehdotuksen, että miten olisi, jospa vain keväisten Euroviisujen lisäksi järjestäisivätkin syksyllä Euraasia-partyn tai jopa EuraasiaAfrikkaAmericas-viisut, eli soittaisivat modernia partymusaa muualtakin, kuin vain bassojytke-kuplasta. Sain palautteen että ei huono idea, mutta mistä tuota musaa osaava dj? Koska tiedän että he soittavat musaa Spotify Business -lisenssillä ( www.soundtrackyourbrand.com ), sanoin että voin vaikka itse koota heille musalistan, jos heidän mainostamansa egyptiläis-syntyinen dj ei tiedä Afrikan ja Aasian partymusiikista mitään?

Tuollainen avartaisi varmasti tajuntaa persu-kuplaan ja ehkä myös suvakki-kuplaan jääneillä. Vai tunnetteko jo kuinka hyvin homoavioliitto-Taiwanin, Afganistanin, Japanin, Irakin, Nigerian, Intian, Marokon, Balkanin, homoavioliitto Argentiinan/Brasilian/Kolumbian, homoavioliitto-Etelä-Afrikan partymusaa? Ja jossette tunne, eikös vaihtelu kuplasta kummiskin virkistäisi?

Tosin lähes kaikkihan populäärimusa ja basso&diskantti-disco/house/edm pohjaavat juuriltaan afrikkalaiseen polyrytmi-musiikkikorkeakulttuuriin, joten se on ollut maahanmuutossa kovastikin mieleen.
Ylös
human Vastaa13 / 14 
01.08.2017, 11:46 Surkuhupaisaa ja säälittävää on ollut esim. se, miten rasismi-kupla-uskovaiset ovat julistaneet ääneen ettei muslimi-homojakaan pitäisi heidän mielestään päästää gayclubeille, koska on ääri-islamisti-terroristeja ollut muualla.

Mutta he eivät sitten olekaan vaatimassa samaa porttikieltoa norjalaisille (potentiaalisille ristiretkeläis-breiviikeille), suomenvastarintaliikeläisille, venäläisille, helluntailaispersuille, jotka kaikki ovat olleet täällä terroristeja tai muuten fyysisesti/henkisesti väkivaltaisia seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Terro-risti -hyökkäys Prideä vastaan on jo tehty Suomessa, 2010, joten sitä ei voi enään pelätä tapahtuvaksi. Ja sen tekijät olivat äärinationalistis-uskovaisia suomivastarintaliikkeeläisiä ja heidän terro-risti -iskunta kohteiksi joutui myös Pridessä kantasuomalaisten kanssa marssineita pakolais-muslimeita.

Maahanmuutto- ja pakolaispolitiikassa on ongelmia, ihan kuten maastamuutto- ja veronkiertopolitiikoissakin. Suurimmat ongelmat pakolaismaahanmuutossa ovat kuitenkin, nykyhallituksen entisestään huonontama byrokratia, oaamattomuus, tehottomuus.
Turvapaikan oikeasti tarvitsevat olisi helppoa tunnistaa jo alkuhaastattelussa, kysymällä fiksusti - mutta sitä ei jostain syystä tehdä, vaan jätetään vainomaista turvapaikkaa hakemaan tulleet keräämään rohkeutta kertoa viranomaisille se todellinen pakolaisuusperuste. Se ei heille ole mentaalisesti helppoa, kun ovat joutuneet elämään umpikristillisessä tai muussa umpiuskonnollisessa maassa, jossa kertominen olisi johtanut kuolemaan. Täällä alkuhaastattelussa voisi kertoa kuitenkin faktat että Suomessa naiset ovat yhdenvertaisia, miestä rakastava mies on yhenvertainen miestä rakastavan naisen kanssa jne., täällä poliisi pääsääntöisesti suojelee ihmisiä ... ja sitten kysyä rakastatko naista, miestä vai molempia?

Sitten kotouttaminen on täysin hallintoälyttömyyksien vallassa. Kieltä oppii, jos siihen tarjotaan mahdollisuuksia, eikä kasata sille esteitä, kuten täällä käytännössä tehdään. Olen myös perännyt HeSetalta että sinnekin olisi luotavat pakolaisten ja suomalaisten yhteistä suomeksi keskusteluatoimintaa, eikä yksistään pakolaisten ädinkielten mukaisia ryhmiä, sillä suomenkielen oppiminen on tärkeää ja siihen tarvitaan harjoittelua ja yhteyksien luomsta. Se myös tukee pakolaisten mentaalista terveyttä, koska kielen opiskelulla saa stressipäälle konkreettista tekemistä ja kielen oppiminen parantaa elämisen mahdollisuuksia täällä.
Mutta siis yleisemminkin tuo kielen opetus ja sen tukeminen on Suomessa ihan älyttömän huonoissa kantimissa. Vaikeaa käsittää että ollaan muka digitalisaatiossa ja muka tehokas maa, kun sen hyödyntäminen ei näy juuri missään tuossakaan.
Perrsu-uskonto-hallitus luo ollamöllöttämistä maahanmuuttajille ja pakolaisille, jotta persu-uskovaiset voivat siitä sitten nillittää ja vinkua.

Eikä se vanhusten yksinäisyyskään petraannu sillä että maahanmuutto-kriitikot ovat leiriytyneet median kommenttipalstoille elämöimään, eivätkä välitä yhtään vanhusten yksinäisyydestä. Samalla moni pakolainen on käytännössä kuitenkin tekemässä lähimäisenrakasta käytännön työtä siellä vanhusten parissa. Helsinkiläinen gayclubkaan ei (tietääkseni) ole kertaakaan järjestänyt speciaali-iltajuhlaa hlbt-ikäväelle.
Ylös
KT Vastaa14 / 14 
23.09.2017, 20:19 Ei kai se ole mikään ihme, että suomalaisia homoja ei ole tällaiseen LGBT café -tapahtumaan osallistunut, jos siitä ei ole missään mainostettu ja sen olemassaoloa ei edes tiedetä. Nyt kun kuulin siitä ensimmäisen kerran, niin googlailun perusteella on ilmeisesti kyse tästä:

www.facebook.com

Aikoinaan huomasin, että HeSetalla oli TOGETHER-ryhmä pakolaistaustaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistön edustajille ja kysyin, että voisivatko suomalaiset osallistua jotenkin toimintaan. Sain vastaukseksi HeSetalta vain se, ettei suomalaisia haluta mukaan toimintaan.

Oman näkemykseni mukaan Suomeen pakoilaisina muuttavat saattaisivat hyötyä suuresti siitä, että saisivat muodostettua sosiaalista verkkoa suomalaisten kanssa, jolloin kielitaito kartttuisi paremmin, he voisivat saada tukea erilaisissa muodoissa, neuvoja mitä tehdä opintojen, töiden yms suhteen. Minusta on hyvin valitettavaa, että HeSetassa tuntuu valtaa pitävän varsin lyhytnäköisesti toimiva ja vastakkainasettelua lietsova klikki.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy