ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Viihde, musiikki ja kulttuuri > R.I.P Morgan Devereaux

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Irokeesi Vastaa1 / 3 
22.11.2016, 14:21 Morgan Courtnay Devereaux Mäkelä (1971) on kuollut viime yönä. blog.qruiser.com

Oli harvinaisen ankea herätys tänään. Minut herätettiin juuri noilla sanoilla: ”Morgan on kuollut viime yönä”.

Minulla oli kunnia ja erityisesti suuri ilo tuntea Morgan parin vuosikymmenen ajan. Ensikerran tapasimme Lost and Foundin live karaokessa. Siellähän ei ollut mitään karaokemonitoreja eikä laulujen sanoja nähtävillä. Pianisti säesti improvisoiden haluttuja esityskappaleita. Morganin bravuuri siellä oli ”Somewhere over the rainbow.”

Vuosien varrella tapasimme satunnaisesti ja Morganin seurassa tuli aina hyvälle tuulelle. Muutaman kerran tilasin Morganin myös esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin. Eräs niistä kerroista oli Finlandization pääjuhla Kaapelitehtaan pannuhallin kellarissa. Puolisoni vastasi silloin tilaisuuden organisoinnista eikä itselläni pitänyt olla muuta tehtävää kuin kassan laskeminen yöllä ja viikonlopun tilitysten hoitaminen jälkikäteen. Kun sitten saavuin paikalle vähän ennen ensimmäisiä vieraita, oli yksi jos toinen asia juhlatilassa vielä keskeneräisenä. Paikalla oli ollut iso porukka rakentamassa koko päivän. Kun sitten lipunmyyntipiste oli saatu pikaorganisoitua ja ympäriinsä lojuvat rakennusmateriaalit siirrettyä pois vieraiden jaloista ja näkyvistä siirryimme pukuhuoneen puolelle käymään normaaliakin tiukempaa ja kovaäänisempää perheensisäistä keskustelua. Keskustelua, joka tietenkin vain pahensi tilannetta. Siinä kohtaa Morgan, joka oli pukuhuoneessa valmistautumassa illan esitykseensä, otti hetkeksi komennon haltuunsa. Morganin rauhallisella, mutta samalla jämäkällä ja ammattilaisella avustuksella kirjasimme keskeneräiset tekemiset paperilla, määritimme niille ensisijaisuusjärjestyksen ja vastuuhenkilöt. Myöhemmin yöllä Morgan toimi apunani, kun laskin lippukassasta muihin pisteisiin suojaan siirrettäviä rahakasoja. Morgan tarkisti rahat ikään kuin ulkopuolisena tarkastajana ja piti hallussaan kaksoiskappaletta siirrettyjen rahojen summista. Morganin raideri tuolle iltaa oli lyhyt, pullo jaloviinaa. Myöhemmin jouduin sitten selvittämään tuota kirjanpidossa ollutta jallupulloa toiminnantarkastajille. Totesin, että Morgan kyllä oli pullonsa ansainnut pelkästään kaikesta muusta avusta, jota antoi tilaisuuden alkukaaoksen purkamisen yhteydessä.

Viime aikoina vierailin muutaman kerran Morganin bingossa Bistro Oivassa, viimeisen kerran muutama viikko sitten. Oma mieleni oli silloin syvällä synkissä tummissa vesissä juuri kuulemani suru-uutisen vuoksi. Lyhyt kohtaaminen Morganin kanssa toi hieman valoa maailmaani. Morganilla oli aivan käsittämätön kyky säteillä positiivisuutta muihin ihmisiin.

Lupasin aikoinaan tarjota Morganille juhlaillallisen kotonamme kiitokseksi hänen avustaan Finlandization juhlassa. Sille aterialle emme koskaan onnistuneet löytämään molemmille sopivaa ajankohtaa. Sen lisäksi, että Morgan olisi ollut ainutlaatuisen hyvää illallisseuraa, oli hän myös illallisen suunnittelun näkökulmasta ihanne vieras – ei mitään ruokarajoitteita!

Kiitos kaikesta!

R.I.P somewhere over the rainbow! www.youtube.com
Ylös
Niksu Vastaa2 / 3 
22.11.2016, 23:22 areena.yle.fi
Ylös
Kari-Pekka @ Vastaa3 / 3 
23.11.2016, 01:40 Valitettavasti en paremmin päässyt Morganiin tutustumaan, - kuin nopeasti ohimennen DTM:ssä ja milloin Helsingin kadulla katseemme saattoivat kohdata. Lyhyet, mutta sitäkin mieleenpainuvat muistot hänestä ovat erittäin lämpimät, positiiviset ja elämänjanoiset. Hän todellakin säteili olemuksellaan ja uskoisin näinkin positiivisen ihmisen haluavan hänen muistettavan onnellisista asioista, - joten halusin tuoda ilmi hänen vaikuttavuuden ja että hänen positiivisuutensa. Hän on jäänyt elämään muistoissani.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy