ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Toronto-Village

Sivu 1 / 1 Blogia pitää Torontolainen

Time in Europe...
Kirjoitettu: 28.07.2011, 18:43:55
My Canadian friend showed up, as scheduled, at Helsinki-Vantaa. This is actually the third visit, but the previous two were joint trips to Finland. But once these few weeks are over, he will return to YYZ. But that will be preceded by some time in Berlin as well. (And he will experience, I hope, that the BLN Intercontinental offers a better experience than the Montreal one that never really met our expectations, though we ended up there once and again for lack of anything better.)

VR offers speed, but none of the comfort and service VIARail gives. And no free drinks.

I much appreciate his efforts to learn Finnish. When starting without grammar, it is amazing though how important it is to be able to hear, for example, the double consonants etc, to be able to differentiate between, say, "kylä" (village) and "kyllä" (yes).

The news about the stepdown of Jack Layton reached us on Tuesday. It was more of a blow to me. Viewing Canada from Europe now I am more prepared to see how the prospects for equality are dwindling in Canada. Inside and there, the current bad news tend to be explained with some wishful thinking, or as a bad dream. Otherwise the future would be too painful, particularly in the wake of the Rob Ford takeover (based on free elections).

The high consumer cost level is always a shock upon arrival in Finland. Germany will soften the impact though, the whole of Western Europe is not that expensive.
Kommentit (0)

Helsingistä puuttuu eliittirahastus..
Kirjoitettu: 01.07.2011, 08:24:38 (Muokattu: 01.07.2011, 08:27:52)
Viiden Toronton Priden jälkeen pistää Helsingissä tavallaan myönteisesti silmään se, että erittäin kalliita charity-luonteisia tilaisuuksia ei ole. Tai sitten ne järjestetään julkisuudelta piilossa. Tarkoitan tällä esimerkiksi illallisia, joissa yhden lautasen hinta olisi 500 euroa/dollaria. Tällaisia Torontossa on, koska niillä annetaan varakkaille homoille mahdollisuus saada parempi kokemus - ja toisaalta hankitaan varoja toimintaan. Minulla ei niihin menestyneiden homojen iltoihin tietenkään ollut asiaa, muuten kuin toimittajana. Toimittajilla oli mahdollisuus seurata sivusta, mutta ei pöytäpaikoilla.
Tämä on tietenkin amerikkalaisen charity-kulttuurin vuotoa rajan yli. Toronton Prideen matkustaan paljon rajan takaa ja amerikkalaiset ovat tottuneet statuksen mukaan järjestettyihin tilaisuuksiin.

Oheinen kuva on vuoden 2010 kiistanalaisesta Queers against apartheid -marssiosiosta. Nyt 2011 Israelin apartheidin vastustajat jäivät ihan vapaaehtoisesti pois kulkueesta ja koko tapahtumasta, koska muutoin olisi vaarantunut Toronton kaupungin avustus (mm laajan poliisi- ja turvatoimen ilmaisuus). Kanadan poliittinen establishment on hyvin Israel-myönteistä, lukuunottamatta ehkä osaa demaripuolueesta.

Kommentit (1)

Kirkko homosaunaa siunamaan..
Kirjoitettu: 20.06.2011, 10:23:17 (Muokattu: 20.06.2011, 10:40:00)
Riihimäellä on muuan lääninrovasti yhden kirkkoherran ja yhden maallikon avustamana juhlallisesti siunannut saunan. Asiasta kertoi YLE Häme 20.6.11.

Suomen evl-kirkolla on kaavoja erilaisiin kohteiden siunaamisiin. Usein kai siunataan samalla paikan työntekijätkin.

Nyt siunattu sauna on eräässä leirikeskuksessa.

Mutta mieleen tuli, että samalla saunan siunauksen kaavalla voisi siunata myös esimerkiksi sen Suomen ainoan homosaunan. En ole siellä käynyt, mutta tiedän suunnilleen sen sijainnin. Kuuluu ilmeisesti Paavalin seurakuntaan.

Jos srk kieltäytyy toimesta, asiasta syntyy uusi kestouutinen. Ja syntyy silloinkin, jos suostuu.

Paavalin srk (kirkko on ratikka kasin päättärin luona) oli aikanaan Suomen tiukimpia. Nyt en tiedä.

Katolisessa kirkossa on käytössä ns pyhä vesi. (Kovin läheiseksi käynyt ystäväni jotenkin aina koskettaa porstuan vesimaljaa mennessään Dundasin ja Lansdownen kulmilla olevaan katoliseen kirkkoon. Ihmettelen sitä, mutta hän sanoo tavan juurtuneen katolisessa poikakoulussa aikanaan...)

Jos evl-kirkossa olisi tuota pyhää vetää, sillä voitaisiin heittää löylyä eli siten todentaa se siunaus.

Mutta ei kun homosaunaan siunattamaan.

Siunauksen tilaamiseen tarvitaan ehkä jokin syy. Esimerkiksi remontin valmistuminen tai uusi kiuas. Mutta katsotaan.
Kommentit (0)

Näyttävä highrise gay alueen tuntumaan..
Kirjoitettu: 31.05.2011, 23:35:43
En ole kuukausiin ollut Torontossa, ja nimimerkki pitäisi muuttaa, kunhan ehtii..
Mutta uutiset kertovat (www.xtra.ca), että entisen kortteliini Yonge-Maitland-Alexander-Church rakennetaan varmaan 60-kerroksinen condo eli osaketalo. Gay-teatteri (Buddies in Bad Times) jäisi melkein sen varjoon. Alta menee Yongen kadunvarren pääasiassa etnisiä ravintoloita ja pikkukauppoja. Mielestäni hyvä hanke. Juuri se pätkä Yongesta alkaa olla vaarallinen. Condohanke toisi parempia yrittäjiä ja vartijat. Buddies in Bad Times ei vaarannu. Sitä uhkaa sensijaan Cityn oikeistohallituksen avustuspolitiikka, jollain aikavälillä.
Kommentit (2)

Liberaalit luottavat gay-pappi-kansanedustajaan maahanmuuttajien tavoittamisessa
Kirjoitettu: 13.03.2011, 15:04:28 (Muokattu: 13.03.2011, 15:15:45)
Kanadan kristillis-konservatiivisen siirtolaisministerin Jason Kenneyn julkisuuskuvan vastapainoksi liberaalipuolue on nostanut kansanedustaja Rob Oliphantin. Hän on protestanttinen pappi, gaymies ja aviossa miehen kanssa. Oliphant on liberaalien monikulttuurisuusvastaava, eli siis ikään kuin varjohallituksen siirtolaisministeri. Liberaaleilla on kuitenkin täysi työ hillitä konservatiivien kannatuksen kasvua vanhoillisten maahanmuuttajien piirissä.

Rob Oliphantin näkyvyys etnisellä kentällä on kiintoisaa myös hänen henkilönsä puolesta. Ministeri Kenney tiedetään hyvin uskonnolliseksi ja samalla havaittu homokammoiseksi. Nämä ominaisuudet ovat heijastuneet hänen poliittisiin toimiinsa myös. Oliphant puolestaan on pappi United Church-kirkossa. (Toisin kuin esimerkiksi Kanadan johtava luterilainen kirkko ELCIC, United Church hyväksyy sukupuoliriippumattoman avioliiton. Suomalaistaustainen pastori Lionel Ketolahan joutui ELCIC-kirkon aika julman kurinpidon kohteeksi pari vuotta sitten)

Rob Oliphant uskoo pystyvänsä kommunikoimaan Kenneyn ja konservatiivien viestinnän kohteena oleville ryhmille. Hän sanoi Starille viime viikolla, että hänellä on jo lähtökohtaisesti, gay-miehenä, toimiva suhde niin uskonnollisiin kuin rodullisiinkin vähemmistöihin. Oliphant totesi, että vaikka hän on gay-mies, vaikeuksia hänellä ei sen takia juuri ole ollut. – Tapasin viime viikolla juuri hyvin konservatiivisen muslimiryhmän edustajia. Huomasin, että oven heille avasi kaksi asiaa: Se, että olen vähemmistön edustaja ja se, että he ymmärsivät minun olevan uskonnollisen. – Hei eivät ymmärrä ja hyväksy asioita kuten samasukupuolista avioliittoa, mutta he ymmärtävät minun tietävän, mitä on olla vähemmistön edustaja, sanoi Oliphant.

Oliphant edustaa seuraavissakin vaaleissa torontolaista vaalipiiriään, kyse ei ole siitä, että hän yrittäisi parlamenttiin Kenneyn calgarylaisesta vaalipiiristä, joka on umpivanhoillinen.

Kanadan maahanmuuttajat kallistuivat vuosikymmenet liberaalien suuntaan. Pitkään jatkunutta trendiä tuki mm Pierre Trudeaun monikulttuurisuuspolitiikka. Äskettäin vuotanut konservatiivien memo osoittaa puolueen keskittyvän etnisiin vaalipiireihin, etenkin suur-Toronton alueella. Raha puhuu ja konservatiivit ovat myös löytäneet vanhoillisuuden hanat epädemokraattisista yhteiskunnista muuttaneiden keskuudessa. Konservatiivishenkisesti uskontosidonnaisten muslimimaahanmuuttajien keskuuteen uppoavat usein hyvinkin konservatiivien perhearvot.

Siirtolaisministeri Kenney on käyttänyt etnisen median suunnalla sekä keppiä että porkkanaa. Torontossa päivittäin ilmestyvän Korea Times –lehden toimittaja ei päässyt mukaan selostamaan pääministerin Aasian matkaa viime vuonna. Tammikuussa siirtolaisministeri Jason Kenney oli vieraillut lehden toimituskokouksessa ja nuhdellut lehteä liberaaleihin kallistumisesta. Korea Timesin päätoimittajalle Lawrence Kimille valkeni, miksi pienempilevikkiset länsirannikon korealaislehdet olivat päässeet Harperin toimittajaseurueeseen. Torontolaislehti ilmestyy päivittäin, länsirannikkolaiset viikoittain, mutta tämä ei ollut painanut päätöksessä.

Rob Oliphant totesi konservatiivien palkitsevan yhteisöjä, jotka ovat heidän puolellaan – ja kurmuuttavan niitä, jotka eivät ole. Monet etniset lehdet ovat riippuvaisia valtion avusta ja nykyiset säännöt antavat hallitukselle harkinnanvaraisuutta. Aiempi postitustuki oli suoraviivaista ja riippumatonta lehtien sisällöstä. – Konservatiiveja vastustavat lehdet voivat menettää valtion tukea tai jäädä vaille paikkaa pääministerin koneessa, totesi Oliphant.

Kanadan suomenkielisillä lehdillä ei ole hallituksen kannalta juurikaan merkitystä. Valtion rahallinen tuki on kuitenkin niillekin merkittävää, viime vuonna se oli johtavan suomalaissiirtolaisten lehtiyrityksen kahdelle lehdelle yhteensä kolmenkymmenen tuhannen tuntumassa.

Eteläaasialaisten lehden Generation Next toimittaja totesi Starille, että siinä missä Kenney nostaa intohimot, Oliphant vetoaa älykkyyteen. – Toimittaja kuvasi, että Kenney on puhuessaan hyvin vakuuttava ja monasti ihmiset uskovat hanta.

Oliphant toteaa, että maahanmuuttajat eivät ole tyhmiä. He ymmärtävät tulevansa hyväksikäytetyiksi. Ja he ymmärtävät, million heitä kohdellaan etnisin perustein. – Mutta usein nämä uudet kanadalaiset haluavat tulla kohdelluiksi ensisijaisesti kanadalaisina.

Korealaislehden toimittaja sanoi Starille, ettei erityisemmin ole Kenneystä innostunut. – Ei hän ole tehnyt paljonkaan maahanmuuttajien hyväksi ja hän teki maahantulon vaikeammaksi niille, jotka eivät osaa englantia.
Kommentit (3)

Persujen infektiotautilinjaako??
Kirjoitettu: 05.03.2011, 19:24:41 (Muokattu: 05.03.2011, 19:32:05)
Hieman ihmettelen, että suomalaisen infektiotautien proffan puheenvuorosta HS:ssa 2.3 ei ole noussut keskustelua. Professori arvosteli mm HIV-lääkityksen ilmaisuutta ja totesi sen kustannusten per potilas nousevan noin 20K euroon vuodessa. Hän vertasi Suomen AIDS-kuolleisuutta esim pneunomian tiliin menneisiin kuolemiin, joiden "estämiseksi voitaisiin tehdä enemmän kuin nyt". Proffa toteaa, että verrattuna kaikkiin trooppisiin tauteihin, malaria ml, hiv-infektioon suunnatut tutkimus- ja muut varat ovat olleet "satatuhatkertaisia". Vertailu lienee kansainvälinen. Hän jatkaa, että nykyinen rahoitus (Suomessa) ei ole suuren suuri, mutta eipä aikoinaan kestänyt "kauan ennen kuin kansanterveyslaitokseen perustettiin oma hiv-osastonsa viisine tutkijoineeen". Eli siis jotain on jäänyt proffalle ilmeisesti hampaankoloon. Jutun oli laukaissut HS:ssa 27.2 julkaistu helsinkiläisen sairaalaan infektio-osaston lääkärin haastattelu, jossa hoitotilannetta kuvattiin hyväksi.
Mutta: Mistähän keskustelunavauksesta tässä on kyse?Onko tulossa linjaus siihen suuntaan, että homot maksakoot itse hoitonsa.. Ottaen huomioon ainakin persujen ja kristillisten piireissä rehottavan homofobian, en ihmettelisi.
Ihmettelen siis, että tämän proffan puheenvuoro ei ole herättänyt minkäänlaisia reaktioita tällä sivustolla, eikä ole tainnut tulla uutisoiduksikaan.


(Nimimerkki viittaa Torontoon, jossa en nyt kyllä toistaiseksi ole, mutta nimimerkin muuttaminen on mahdotonto, joten olkoon).
Kommentit (3)

Kovaa peliä
Kirjoitettu: 18.12.2010, 16:19:22 (Muokattu: 18.12.2010, 16:23:37)
Olin eilen joulupippalossa, jonne odotettiin mm Ontarion oppositiojohtajaa Hudakia (kovaa oikeistoa). Hän kuitenkin järjestäjien mukaan ilmoitti, ettei tule, jos samassa huoneessa on Ontarion liberaali liikenneministeri Katheleen Wynne. Wynne on julkigay, mutta riitaa konservatiivien kanssa on myös Toronton julkisen liikenteen ohjelman peruuttamisesta. Uusi Mayor on henkilöautojen ja metron kannattaja, ja provinssi on rahoittamassa kaupunkiin lisää kevyttä raideliikennettä - jonka Mayor haluaa nyt peruuttaa, jo tehdyistä investoinneista huolimatta. Wynnellä on tasa-arvo-asioissa suuri symboliarvo myös. Muutamassa viikossa Toronton poliittisen korrektiuden normisto on mennyt huimasti oikealle. Mayor Fordin virkaanstujaisissa käytettin mm sanaa pinko, jonka piti jäädä 60-luvulle. Wynnen kutsua ei peruutettu ja hänestä tuli illan sankari.
Kommentit (3)

Saunoilla menee huonosti
Kirjoitettu: 24.11.2010, 21:29:24
Vuoden aikana on kaksi bathousea näillä tienoilla luovuttanut. Jo aiemmin kesällä sulki Club Toronto ja viime viikolla St Marcs. Molemmat alkoivat olla nukkavieruja, tosin CT:ssä en ollut kyllä käynyt sisällä sit 90-luvun, joten tarkkaan en tiedä. Kilpailutilanne on tappava, kolme saunaa on jäljellä, joissa yhteensä varmaan 600 asiakaspaikkaa. Hinnat ovat laskeneet.
St Marcs kokeili ilmaisia iltoja yliopisto-opiskelijoille, muttei riittänyt.
Jäljellä ovat Churchilla tai välittömässä läheisyydessä Steamworks, Spa Excess ja kellariluolatyyppinen Cellar. Lisäksi on suhteellisesti ottaen kaukana lännessä Central Spa, joka ei Brockin ja Dundasin kulmassa ole mitenkään "central".- St Marcsissa oli suomalaisittain kuuma kuivasauna, muissa haaleaa.
Kommentit (2)

Oikeisto voitti Torontossa
Kirjoitettu: 26.10.2010, 19:05:41 (Muokattu: 26.10.2010, 19:06:36)
Oikeistopopulistinen Rob Ford keräsi melkein puolet äänistä Toronton pormestarivaalissa, päävastaehdokas George Smitherman (gay, aviossa, adoptoitu poika) sai 35 pros. Fordin voittojuhlassa oli mm Ontarion taannoinen konservatiivipääministeri Mike Harris. Ford sanoi, että ei ole gay-vastainen, mutta "kaupungin rahoilla ei Pride-marsseja enää pidetä, niinkuin ei Labor Day-marrsejakaan". Ford aikoo laittaa mm ay-liikkeen tiukoille kaupungin piirissä, työnantajana. Fordin valinta tulee muuttamaan Toronton kansainvälistä kuvaa ja ilmapiiriä. - Homojen massapidätyksistä muistettu entinen Toronton poliisimestari Fantini muuten menee konservatiivien ehdokkaaksi tulevissa täytevaaleissa. Varmasti menee läpi. Eli meno on kovaa...
Kommentit (2)

Pormestarivaali profiloi Toronton
Kirjoitettu: 20.08.2010, 02:02:03
Toronton ensi lokakuun pormestarivaalin (yleinen äänestys kunnallisvaalien yhteydessä) pääehdokkaiksi ovat julkisuudessa muodostuneet oikeistolainen Robert Ford ja gay-mies George Smitherman. Ford on ilmoittanut kannattavansa "perinteistä avioliittoa" ja hyväksynyt erään evankelistapapin kannatuksen. Smitherman on aviossa miehen kanssa ja he ovat juuri adoptoineet pojan. Smitherman oli aiemmin Ontarion terveysministeri ja muistaakseni vice-premier.
Ford erehtyi innostuksissaan puhumaan maahanmuuttoa vastaan ja on joutunut selittelemään sitä. Kanadan oloissa kanta on mahdoton. Tämä on pitänyt gay-asiat nyt sivussa. Toronto on 2014 World Priden isäntä. Jos kaupungissa on silloin anti-gay -pormestari, City Hallin osallistuminen voi olla pidättyvää. Fordilla on vankka enemmistö muutamissa esikaupungeissa (vuoden 1998 llitosalueilla), kun taas Smithermanin takana on ydinkeskustaa. Saa nähdä.
Kun meillä on homofobiaan kallistuva liittohallitus, suurimman kaupungin Mayorin ei tosiaan tarvitsisi olla samaa suuntaa.
Kommentit (0)

Räsänen pääministerinä, kuvitelkaa
Kirjoitettu: 18.07.2010, 17:08:32
Millainen olisi hallituksen linja tasa-arvoasioissa, jos Suomessa olisi vallassa kristillisdemokraattien vähemmistöhallitus ja pääministerinä Räsänen. Mielikuvituksen tueksi voi käyttää tilannetta Kanadassa. Vallassa olevat konservatiivit ovat homofobiassa Suomen KD:n tasalla. Lainsäädännön muuttamiseen eivät toistaiseksi pysty, mutta kaikki hallinnolliset tiet käytetään. Tilanteessa on ikävää myös se, että konservatiivien kannatusluvut ovat yhä n 10 pc liberaalien ohi. Tosin 65 pros kanadalaisista ei heitä tue, mutta enemmistövaalijärjestelmässä se ei paljon auta, koska konservatiivit ovat kuitenkin suurin puolue. Aasialaisten maahanmuuttajien tuki on painottumassa konservatiiveille, enemmistö seuraavissa vaaleissa on mahdollinen. Sitten voivat myös lainsäädäntötoimet olla ajankohtaisia.
Kommentit (0)

Konservatiiveilta ei rahaa HIV-tutkimukseen
Kirjoitettu: 18.07.2010, 17:01:40 (Muokattu: 18.07.2010, 17:03:37)
Toronto Star nosti aamun pääkkärissä esille taas Kanadan konservatiivien suhtautumisen HIV-tutkimukseen. Viimeinen liberaalipääministeri Paul Martin myönsi 100 milj WHO:lle ja muille. Vuonna 2006 valtaan tullut Harperin vähemmistöhallitus (kons) vältti heti alkuun Toronton AIDS-kokousta. Kanadassa on kansainvälisesti tunnustettuja tutkijoita, lehti mainitsee Stephen Lewisin ja Julio Montanerin. Jälkimmäisen johtama laitos on kehittänyt hoitotapoja, jotka vähentävät tartuttamisriskiä. Montaner on saanut maailmanlaajuista kiitosta, mutta ei saa nyökkäystäkään pääministeri Harperilta. Äskeisessä G8/20-kokouksessa Harper lanseerasi suuren ohjelman kehitysmaiden äitien hyväksi. Star huomauttaa, että Kanadan alkuperäisväestö kärsii muuta maata enemmän HIV:stä. Sielläkin tarvittaisiin tehostettua toimintaa. Star toteaa, että konservatiivien haluttomuus perustunee vääräperusteisiin aatteellisiin seikkoihin, kuten taudin liittymiseen huumeiden käyttöön ja homoseksuaalisuuteen. Ne eivät ole kuitenkaan keskeisiä leviämissyitä Afrikassa, Star kirjoitti.
Kommentit (0)

Toronton valtuusto maltillisti Pride-vastaisuutta
Kirjoitettu: 09.07.2010, 00:05:33
Torontolaisen kaupunginvaltuutetun Giorgio Mammolitin vaatimukset Toronton tämänvuotisen Priden rahoituksen perumisesta eivät menneet läpi keskiviikon 7.7 kaupunginvaltuustossa. Sensijaan valtuusto hyväksyi kyllä päätöksen, jonka mukaan Priden avustukset maksetaan vastedes jälkikäteen. Priden tulee myös noudattaa Toronton kaupungin anti-discrimination -periaatteita. City Managerin tulee kertoa Pridelle kaupungin normeista. Valtuusto antoi City Managerin tehtäväksi kertoa Pride Torontolle, onko Israeli Apartheid-käsitettä julisteissaan kättäneen QAIA:n osallistuminen kaupungin linjausten vastaista.
Pride Toronton johtaja Travey Sandilands sanoi medialle olevansa huojentunut. Kaupungin avun saaminen jälkikäteen on vähän epämukavaa tosin, mutta hän oli erittäin tyytyväinen siihen, että vastuu kaupungin syrjinnänvastaisen linjauksen noudattamisesta ja tulkinnasta on nyt kaupungilla. -PT noudattaa aina kaupungin linjauksia, sanoi Sandilands.
Päätös tosin altistaa City Managerin toimiston painostukselle. Jos lobaajat saavat sen vakuuttuneeksi esimerkiksi käsitteen Israeli Apartheid syrjinnällisyydestä, aihe voi tulla esille uudelleen ensi vuonna. Toisaalta kuitenkaan Kanadan lainsäädännöstä ei löydy perustetta, jonka mukaan Israelin hallituksen arvostelu Kanadassa olisi syrjivää. Näin ollen asiantuntijat pitävät epätodennäköisenä, että City Managerin toimisto voisi määritellä arvostelun syrjinnäksi.
Kiista on nyt kuitenkin joka tapauksessa kaupungin ja lobbaajien välinen, eikä Pride Toronto ole suoraan osallinen.
Pride Toronto tuotti mediatietojen mukaan noin sadan tuhannen dollarin tappion.
Mammoliti on tällävälin myös ilmoittanut luovuttavansa pormestarikampanjassa. Hän on kuitenkin edelleen ehdolla valtuustoon.
Kommentit (0)

Israelin arvostelun kielto peruuttiin, kaupungin tuki taas vaarassa
Kirjoitettu: 01.07.2010, 01:34:30 (Muokattu: 01.07.2010, 01:41:47)
Toronton Pride järjestäjät peruivat 23.6 aiemman kiellon käyttää tunnusta "Israeli apartheid". Kielto oli aiheuttanut laajoja protesteja. Purun jälkeen kaupunginvaltuutettu ja pormestariehdokas Mammoliti ilmoitti esittävänsä kaupungin tuen purkua jälkikäteen heinäkuun valtuuskokokouksessa. Hanketta tukevat kaksi muuta pormestariehdokasta, Rossi ja Ford. Israelin arvostelusta on tulossa täällä näköjään suunnilleen takavuosien Suomen "neuvostovastaisuuden" vertainen poliittinen rasite. Israelin tukeminen on "poliittisesti korrektia",muu oikein ei. Suomessa Israelin toimia on arvostellut jopa kirkko (Kirkon ulkomaanapu, suomalaisrahoitteisen sairaalan tultua pommitetuksi Gazassa), mutta Kanadassa sopivuuden rajat ovat siirtymässä amerikkalaisille linjoille. Mammoliti esittää valtuustolle, että nyt annettu tuki peritään takaisin ja tulevia hakemuksia ei hyväksytä. Mammoliti oli esittänyt kaupungin tuen purkamista jo toukokuussa, mutta ei saanut kannatusta kesäkuun kokouksessa, kun Pride oli kieltänyt Israelia arvostelevan teeman.
Kommentit (2)

Poliisit kuin muisto pahemmilta ajoilta
Kirjoitettu: 27.06.2010, 18:09:37 (Muokattu: 27.06.2010, 18:15:00)
Gay Villagen kulmilla on näkynyt jo useampana päivänä jonottain vankienkuljetusautoja, (sellaisia englantilaiseen maailmaan kuuluvia matalia kärryjä, Suomessa tuntemattomia). Village on muutaman korttelin päässä sekä lauantain kahakoista että täältä kaakkoon sijaitsevasta protestoijien leiriksi muodostuneesta puistosta. Tämä alue toimi ilmeisesti poliisiajoneuvojen stageing area -roolissa. Yön ja illan tunteina poliisit myös pysäyttelivät kadun kulkijoita, monet gay-paikoista poistuvia. - V-tuako noi täällä hengaa, kysyi moni. Täällä pitkään asuneille tilanne nimittäin palautti muistoja poliisin ratsioista gay-yrityksiin, baareihin ja bathouseihin, niinkin myöhään kuin 90-luvun puolivälissä. (Itse asiassa homojen vainoamiseen käytetyt rikoslain pykälät taitavat olla tässä maassa edelleen voimassa, cottaging, etc, pitää varmistaa lakimiestuttavilta.) Tiedossani ei ole, menivätkö poliisit ravintoloihin sisälle.
Paikallismedia on heijastanut torontolaisten yleistä suuttumusta siitä, että G20 tuotiin ihan ydinkeskustaan, tänne nousi nelimetrinen Berliinin muuri Convention Centerin ja lähikortteleihin ympärille. Linnoituksen puolustamiseen keskittyneet poliisit myöhästyivät pahasti protestiryhmien iskettyä muutamaa korttelia idempänä. Iskujen kohteet olivat pääasasiassa pankkeja ja amerikkalaisketjuja, mutta mukaan mahtui myös ihan tavallisia ma-ja-pa -ravintoloita ja kauppoja. Poliisi ilmoitti muuttavansa taktiikkaa.
Nyt muistutetaan, että kaupungin edustajat suosittivat G20:n pitämistä esim messukeskuksessa, muutama kilometri länteen, mutta Harperin ihmiset halusivat ydinkeskustaan.
Kommentit (0)

Maan toivot
Kirjoitettu: 07.06.2010, 14:23:31 (Muokattu: 07.06.2010, 14:27:36)
Silmäilin HS:n jonkinlaisen paneelin elämänneuvoja uusille ylioppilaille mielessäni kysymys, suositetaanko muuttoa maailmalle. Pikasilmäyksellä kukaan ei suosittanut elämää muualla, yksi muistutti jatko-opinnoista ulkomailla.Olen miettinyt, missä vaiheessa SUomen kiristyvä verotus ja sosiaaliturvaverkon haparoituminen johtavat laajempaan koulutetun nuorison maastamuuttoon. Tätä en tietenkään toivo. Mutta esim Kanadahan on käsi ojossa (jos on terve ja laskennallinen henkilökohtainen nettoarvo on hyvä). Kielitaitoinen suomalainen vastaa kymmentä kielitaidotonta aasialaista. Täältä käytiin Islannissa markkinoimassa, ei tulivuoren vaan rahakriisin vanavedessä. Uusi EU-Kanada sopimus ilmeisesti tuo koulutuksen molemminpuolisen hyväksymisen, kertovat virkamiehet. - Gay-kannalta Kanada on vähän epävarma kylläkin. Jos konservatiivit saavat enemmistön, tiedä vaikka homous tulee taas poissulkevaksi maahanmuuttajien valintakriteeriksi. Oli vielä 70-luvulla.
Kommentit (0)

Pride suostui sensurointiin
Kirjoitettu: 06.06.2010, 00:02:56 (Muokattu: 06.06.2010, 00:05:01)
Toronton Priden järjestäjät ovat kompastuneet keskusteluun Israelista.
Pride Toronton tämänvuotinen kärkihahmo (eli grand marshal) hongkongtaustainen lääkäri Alan Li on vetäytynyt tehtävästä järjestäjien sensuroiduttua Israelin toiminnan arvostelua marssista. Järjestäjät kieltivät termin “Israeli Apartheid” ja samalla estivät ryhmän Queers Against Israeli Apartheid osallistumisen. Li sanoi, että järjestäjien päätös on isku vasten naamaa “erilaisten äänten historiallemme”. Lauantaille 3.7 ollaan järjestämässä vaihtoehtomarssia. Lauantaina on ollut dyke march eli lesbojen marssi. Ainakin sille on nyt tulossa kilpailija.

Järjestäjien päätöksen taustalla on yhden Toronton pormestariehdokkaista vaatimus israelinvastaisen mielipiteen kieltämisestä. Hän on uhannut muutoin tehdä aloitteen, että Pride menettää kaupungin tuen. Täällä Kanadassa poliitikot pelkäävät kuollakseen leimautumista antisemitisteiksi, ja aloite voisi mennä läpikin.
Maanantaina 7.6 uusi Pride Coalition for Free Speech järjestää kokouksen ( 519 Community Centre, tuossa mäkeä ylös) vaihtoehto-ohjelmasta.
Toronton Pride on viikkoa tavallista myöhemmin, syynä kaupungissa perinteisenä pride-viikonloppuna kokoontuva G20.

Lin tilalle marshalleiksi tulee pari yökerhon omistajaa. Joku voi muuten muistaa, että vuoden 2006 marssin marshal oli ruotsalainen radiotuottaja Bill Schiller. Hän viestissään mainitsi silloin Suomenkin.
Kommentit (1)

Toronto Pride menetti valtionapunsa
Kirjoitettu: 08.05.2010, 12:23:40 (Muokattu: 08.05.2010, 15:17:29)
Ottawan konservatiivihallitus ei antanut tukea Toronton Pridelle. 2009 Pride sai 400K dollaria matkailumarkkinointitukena. Se oli ilmeisesti ollut konservatiiveilta jonkinlainen työtapaturma ja koko faili otettiin pois sitä käsitelleeltä ministeriltä ja siirrettiin teollisuusministeri Tony Clementille.
Nyt Clement ilmoitti, että valtio haluaa tukea alueellisia ja pienempiä tapahtumia ja kukin kaupunki saa korkeintaan kahden tapahtuman avustuksen. Torontosta kelpasivat talven suuri maatalousnäyttely ja Luminato-festivaali. Cllement kiisti kyseessä olleen aatepohjainen ratkaisu. Ainahan löytyy perusteita. Aiemmin viikolla Harperin hallitus epäsi valtionavun joukolta naisjärjestöjä, jotka olivat olleet kriittisiä hallitukselle. Israeliin nuivasti suhtautuneet kehitysapujärjestöt joutuivat kylmään veteen jo aiemmin. Vuoden 2009 Pride tuotti verotuloina valtiolle noin kuusi miljoonaa dollaria. Valtionavun epäämisellä ei ole käytännön merkitystä, mutta se heijastaa valtiovallan asenteen kielteistymistä tasa-arvoon.
Kommentit (0)

Vappumielenosoitus!
Kirjoitettu: 01.05.2010, 22:32:19 (Muokattu: 01.05.2010, 23:02:37)
Kanadan homofobiseksi (väitetyn) maahanmuuttoministeri Jason Kenneyn eroa vaadittiin mielenosoituksessa Villagen itäpuolella vappuna. Kenneystä on ehkä tullutkin Harperin hallitukselle imagorasite tulevia vaaleja ajatellen. Mielenosoituksessa vastustettiin Kanadan maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan muutoksia. Itse asiassa Kenneyn toteuttama maahanmuuton työperäistäminen ei ole niinkään huono juttu, mutta ministerin uskonnollispohjainen konservatismi näkyi esim maahanmuuttájien uudessa oppaassa. Kenney ei ole suoraan vastannut homofobiasyytteisiin, mutta hänen aiemmat lausuntonsa mm vaalikampanjan aikana tukevat väitteitä. Tilanne on sikäli paradoksaalinen, että Kenneyn eroa vaativia maahanmuuttajien ryhmiä ja toisaalta vapaamielisiä tasa-arvoihmisiä ei juuri yhdistä muu kuin Kenneyn vastustaminen. Kehitysmaista ja Itä-Euroopasta tulevien maahanmuuttajien piirissähän homofobia vasta rehottaakin. Mutta yhteinen tavoite saada Kenney ulos tai ainakin huomion kohteeksi yhdistää.

Kommentit (1)

Davie Village Vancouver
Kirjoitettu: 02.04.2010, 23:38:09 (Muokattu: 02.04.2010, 23:44:07)
Kävin pikimältään Vancouverin Davie Village -alueella, joka suunnilleen vastaa näitä Churchin kulmia. Torontossa meno on vaisuuntunut, mm ravintola Zelda muutti pois korkean vuokran takia eikä uutta vuokralaista ole ilmaantunut. Pari parempaa ruokaravintolaakin sulki, halvempia tilalle. Joku järjesti keskustelutilaisuudenkin aiheesta "Is the Village soon dead". Vancouverin Davie Villagessa ei ainakaan heti näin kisojen jälkeen näyttänyt olevan samaa ongelmaa. Tosin Montreal Rue Ste Catherinen itä lienee maan laajin gay village edelleen. Torontossa osa harrastuksesta on siirtynyt Queen Westin suunnalle. Kuvan pikkubussilinja C23 muuten vie Vancouverissa rautatieasemalta (Viarail, Amtrak) suoraan gay-alueelle liikennelaitoksen hinnoin. (Ehkä Suomesta kisoissa käyneet toimittajat ovat tehneet gayvillage-reppareita BC:stä, en ole huomannut.)

Kommentit (3)

Maahanmuuttoministeri
Kirjoitettu: 16.03.2010, 17:31:03 (Muokattu: 16.03.2010, 17:42:59)
Julkisuudessa tasa-arvovastaisten asenteidensa takia olleen siirtolais- ja kansalaisuusasioiden ministerin Jason Kenneyn wikipediatietojen muuttaminen nousi uutisiin. Aiemmin oli lyhyt maininta siitä, että gay-tasa-arvon saavutusten jättäminen pois uudesta Kansalaisen oppaasta oli herättänyt arvostelua. Äskettäin wptietoihin ilmestyi myönteisiä arvioita uudesta oppaasta, Historica-Dominion Institutilta ja eräältä sotahistorioitsijalta. Kansalaisen oppaaseen oli lisätty paljon tietoja Kanadan sotilaallisesta panoksesta ennen ja nyt. On sanottava, että tämä ministeri on korjannut maahanmuutoa järkevästi työperäiseen suuntaan. Edelleen on kyllä voimassa family class, jonka puitteissa siirtolainen voi tuoda maahan suuren määrän sukulaisiaan. (Muuan tuttu toi 30 sukulaista Sri Lankasta ja osti heille pari ok-taloa Mississaugasta.) Suomen isoäitidebatti on tässä valossa aika huvittavaa. Kanadan vihreiden pj Elizabeth May sanoi äskettäin, että konservatiivihallituksen tasa-arvovastainen linja on laskelmoitua uusien maahanmuuttajien kannatuksen hankintaa. Homoliitot ovat monille aasialaistaustaisille maahantulijoille kauhistus. Tuo ryhmä on kuitenkin äänestänyt perinteisesti liberaaleja. Aasialaisten saaminen konservatiivien taakse voi vaihtaa mm monien Vancouverin seudun vaalipiirien värin ja auttaa konservatiiveja enemmistöön Ottawassa.
Kommentit (0)

Kovia aikoja
Kirjoitettu: 05.03.2010, 14:43:08 (Muokattu: 05.03.2010, 14:56:09)
Suomessa näyttää elävän käsitys, että Kanada on jotenkin erityisen homomyönteinen yhteiskunta. Pitää päällisin puolin paikkansa. Ottawassa pitää kuitenkin valtaa konservatiivien vähemmistöhallitus, jonka asenteet ja toiminta ovat ihan jotain muuta. Tultuaan valtaan 2006 se äänestytti avioliittolaista uudelleen, tosin enemmän pro forma, konservatiivien omia edustajia oli tarpeeksi poissa, jotta muutosta ei tullut. Eri toimin hallitus kuitenkin on pystynyt jarruttamaan ja haittaamaan. Syksyllä julkaistusta uusien kansalaisten oppaasta poistettiin kaikki viittaukset gay-edistykseen. Tällä viikolla oli julkisuudessa, että siirtolaisministeri Kenney oli vaikuttanut kohtien poistamiseen. Virkamiehet olivat vielä yrittäneet uudelleen ja ministerin lähipiiri oli ilmoittanut, ettei käy. Julkisuudessa ministeri on kyllä nyt kiistänyt asian. Kenney oli parlamentissa äänestänyt vuoden 05 avioliittolakia vastaan, eikä muutenkaan ole asenteitaan peitellyt.
Provinssikohtaiset poliittiset voimasuhteet tietenkin vaikuttavat, esimerkiksi täällä Ontariossa on liberaalihallitus. Kanadan alhaisen äänestysprosentin ja yleisesti vähäisen poliittisen kiinnostuksen puitteissa on kuitenkin mahdollista, että Harperin konservatiivit seuraavissa vaaleissa saavat enemmistön, silloin tilanne voi vaikeutua todella. Suomesta katsottaessa on hyvä muistaa, että yleensäkin yhteiskunnallinen konsensus on aika höllässä täällä, julkisten varojen käyttämisestä mm koulutukseen ollaan hyvin montaa mieltä. Ero rajantakaiseen USA:han on tietenkin edelleen suuri, mutta Harperin aikana maa on kallistunut yhän enemmän etelän suuntaan. "Älkäämme unohtako, missä olemme", on pääministeri sanonutkin.
Tämän blogin otsikko viittaa ns Church-Wellesley -alueeseen, eli Gay Villageen, eli kotikulmiini.
Kommentit (0)

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy