ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Yhdenvertaisuusvaltuutettu: Kirkon mahdollistettava nais- ja miesparien kirkollinen vihkiminen

Sami Mollgren • 03.05.2017 12:54 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä katsoo, että nais- ja miesparien jättäminen kirkollisen vihkimisen ulkopuolelle on yhdenvertaisuuslain hengen vastaista. Yhdenvertaisuusvaltuutettu julkaisi tiistaina asiaa koskevan tiedotteen.

Kirkko käsittelee avioliittokysymystä tiistaina käynnistyneessä kirkolliskokouksessa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu kevätistuntoonsa Turun kristilliselle opistolle 2.–5.5.2017.

Pimiän mukaan kirkolla on viranomaisena ja työnantajana velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta myös seksuaalivähemmistöjen osalta.

Pimiä katsoo olevan mahdollisesti syrjivää, kun kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat eivät vuokraa tilojaan samaa sukupuolta olevien vihkimisen jälkeiseen hääjuhlaan.

- Yhdenvertaisuuslaki ei ulotu uskonnonharjoitukseen. Vihkimisen jälkeistä hääjuhlaa ei kuitenkaan voi pitää uskonnonharjoituksena. Seurakunnat eivät siten voi vuokrauskäytännöissään toimia seksuaalisen suuntautumisen tai muunkaan henkilöön liittyvän ominaisuuden perusteella syrjivästi, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

Kirkolliskokouksessa on keskusteltavana esimerkiksi edustaja-aloite, joka koskee avioliittokäsityksen laajentamista. Aloitteessa ehdotetaan, että kirkolliskokous ryhtyisi valmistelemaan tarvittavia muutoksia kirkollisen avioliittoon vihkimisen sallimiseksi myös samaa sukupuolta oleville pareille. Aloitteen mukaan yksittäiselle papille jäisi oikeus kieltäytyä toimituksesta, jos se on vastoin tämän omaa avioliittokäsitystä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy