ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

WorldPride saapuu Pohjoismaihin vuonna 2021: tapahtuma jaetaan Kööpenhaminan ja Malmön kesken

vaeltaja2006 • 10.10.2017 11:58 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Maanantaina 9.10.2017 kansainvälinen InterPride-järjestö päätti Indianapolisin kokouksessaan, että vuoden 2021 WorldPride pidetään Kööpenhaminassa. Se tulee olemaan järjestyksessä seitsemäs WorldPride. Amerikkalaiset vastaehdokkaat hävisivät selkeästi äänestyksessä. Ensimmäinen WorldPride pidettiin vuonna 2000 Roomassa.

Tanskalaiset lehdet arvioivat, että WorldPride houkuttelee Kööpenhaminaan ainakin puoli miljoonaa osanottajaa. WorldPridessa etusijalla ovat ihmisoikeudet, monimuotoisuus ja kaikkien mukaan ottaminen. Samalla halutaan edistää tasa-arvoa koko maailman mittakaavassa.

Alustavissa suunnitelmissa on konsertteja, kulttuuritapahtumia ja ihmisoikeuskonferenssi. Kaupunki koristellaan sateenkaarilipuin ja kaikki kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleiksi tapahtumiin. Vuonna 20121 Kööpenhaminan Pride täyttää 25 vuotta.

Kööpenhaminaan haetaan myös EuroGameseja samaan kesään. Siitä päätetään maaliskuussa 2018. Olisi historiallinen tapahtuma, kun kaupungissa olisi yhtaikaa tai ainakin samana kesänä WorldPride ja EuroGames. Vuonna 2003 Kööpenhaminassa oli EuroGamesit ja 2009 World Outgames.

Tanskan hallitus antoi tukensa WorldPride- ja EuroGames -hakemuksille viime huhtikuussa. WorldPriden toteuttaminen tulee maksamaan noin 13 miljoonaa euroa.

Malmö on mukana WorldPride-suunnitelmissa. Kaupunkien välimatka on lyhyt. Kolmasosa tapahtumista haluttaisiin pitää Malmössa. Malmö Priden tiedottaja sanoi Ruotsin tv:lle, että tuntuu kuin saataisiin olympiakisat.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy