ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Wikileaks-vuotaja Chelsea Manning vapautui vankilasta

Sami Mollgren • 19.05.2017 13:35 UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Sotilasvankilassa seitsemän vuotta viettänyt Chelsea Manning julkaisi vapautumistaan seuraavana päivänä, torstaina itsestään kuvan Instagramissa. Kuvan yhteydessä oli teksti "Here I am everyone!!" ja postaus oli merkitty #helloworld-tunnisteella.

Okay, so here I am everyone!! 😜 . CC BY-SA! . #HelloWorld

Henkilön Chelsea E. Manning (@xychelsea87) jakama julkaisu


Virkakautensa lopulla presidentti Barack Obama lyhensi Manningin alunperin 35 vuoden vankeustuomiota. Vankeuden oli vuonna 2013 annetun tuomion mukaan määrä kestää vuoteen 2045 asti. Manning oli kirjoittanut Obamalle marraskuussa 2016 armonanomuksen, ja presidentin myöntämä osittainen armahdus astui voimaan kansainvälisenä homofobian, bifobian ja transfobian vastaisena päivänä 17.5.2017. Yhteensä väistyvä presidentti armahti tuolloin 64 vankia.

USA:n armeijan sotilaana toiminut Manning otettiin kiinni vuonna 2010, kun hän oli kopioinut luvatta kopioinut suuren määrän sisältöä armeijan huonosti suojatusta tietoverkosta. Tiedot hän toimitti paljastussivusto Wikileaksille, joka puolestaan julkaisi tiedot. Manningin tuomion perusteena oli asiakirjavarkaus ja vakoilu.

Aiemmin etunimellä Bradley tunnettu Manning kertoi transsukupuolisuudestaan elokuussa 2013, vankeustuomion julistamista seuraavana päivänä. Tuolloin hän kirjoitti NBC:lle antamassaan lausunnossa olevansa nyt Chelsea Manning. Manning on syntynyt joulukuussa 1987.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy