ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Virossa on aloittanut sateenkaarikuoro "Vikerlased"

Sami Mollgren • 26.04.2018 20:50 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU

Vikerlased on vasta perustettu virolainen sekakuoro.
Virossa käynnistelee toimintaansa sateenkaarikuoro Vikerlased, suomeksi "Sateenkaarelaiset", joka viittaa myös virolaisviikinkeihin.

Helmikuussa avatuilla Facebook-sivullaan kuoro kuvaa itseään värikkääksi sekakuoroksi, joka on tarkoitettu hlbt+ -yhteisölle, näiden ystäville tukijoille ja muullakin tavoin ystävällisille ihmisille. Kuoron tarkoituksena on antaa hlbt+ -yhteisölle ääni myönteisellä ja voimallaisella tavalla, kuorolaulun kautta. Kuoron ohjelmiston luvataan sisältävän niin virolaisia kuorolauluklassikoita kuin ulkomaisiakin kappaleita.

Mukaan toivotetaan tervetulleiksi kaikki ystävälliset ja suvaitsevat ihmiset, niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin laulajat. Ikärajoja tai sukupuolirajoituksia ei ole. Facebook-sivuilla kerrotaan runsan puolentoistakymmenen liittyneen mukaan kuoron toimintaan kevään mittaan. Toistakymmentä yksityishenkilöä ja muuta tahoa on tukenut kuoroa rahallisesti, kuorolaisten matkakuluja harjoituksiin saadaan korvattua.

Vasta parustetun kuoron tavoitteena on osallistua vuonna 2019 järjestettäville XXVII laulujuhlille. Viiden vuoden välein järjestettäviä laulu- ja tanssijuhlia vietetään seuraavan kerran Tallinnan laululavalla ja Kalevin stadionilla 4.-7.7.2019. Kaikkiaan tapahtumaan on rekisteröitynyt yli 2 000 esiintyjäryhmää. Laulajia tapahtumissa on ollut useampi kymmenen tuhatta. Laulujuhlat kuuluvat Unescon henkisen ja suullisen maailmanperinnön luetteloon.

Kuorolaulu laulujuhlineen on keskeinen osa virolaista kulttuuria. Kuorolaulu oli merkittävässä roolissa niin ensimmäiseen itsenäisyyteen johtaneessa 1800-loppupuolella alkaneessa kansallisessa heräämisessä kuin neuvostomiehityksestä vapautumiseen johtaneessa ns. laulavassa vallankumouksessa 1980- ja 1990-lukujen taitteessa. Kuorolaulukulttuurin katsottiin osaltaan säilyttäneen virolaista identiteettiä neuvostomiehityksen aikana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olisikohan suomalaisista sateenkaarikuoroista järjestämään tukikonsertti virolaiskuoron toiminnan hyväksi?
  smo • 27.04.2018 12:14
Hyvä Viro :)
Onneksi meillä on Viro etelässä niin avoimen homo- ja transvihamielinen ympäristö Suomen ympäristössä rajoittuu vain itärajan takana olevaan luhistumistaan odottavaan banaanivaltioon.
  ._. • 30.04.2018 19:01
Gay-miesten kuoroja pukkaa mukavasti vähän joka puolella, kuten esim. Myanmarissa www.gaystarnews.com
  human • 04.05.2018 16:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy