ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäläispari pakeni ulkomaille

vaeltaja2006 • 30.01.2018 20:58 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Maanantaina 29.1.2018 venäläinen LGBT-Network kertoi, että Kööpenhaminassa naimisiin mennyt homopari on poistunut Venäjältä. Sosiaaliseen mediaan pariskunta on kirjoittanut viimeksi sunnuntaiyönä paettuaan omasta asunnostaan. He kirjoittivat, että LGBT-Network pelasti heidän henkensä. Ei ole tietoa, mihin he ovat matkustaneet ja onko tarkoitus olla vain jonkin aikaa pois vai pysyvästi. Ei ole tietoa myöskään siitä, hakevatko he jostain turvapaikkaa.

Miehet avioituivat Kööpenhaminassa tammikuun 4. päivänä 2018. Kotona Moskovassa eräässä avioliittotoimistossa heidän avioliittonsa merkittiin heidän venäläisiin passeihinsa. Pariskuntaa haastateltiiin viime torstaina monilla tv-kanavilla ja sosiaaalinen media oli myönteinen, mutta viranomaiset ryhtyivät jyrkkiin toimiin. Lauantaina miesten asuntoa piiritettiin tuntien ajan ja siviilipoliisit vaativat sisäänpääsyä huoneistoon saadakseen miehiltä passit pois. Miehet eivät päästäneet poliiseja asuntoon, koska heillä ei ollut tukenaan asianajajaa. Miesparia uhkailtiin pidättämisellä, jos he astuvat ulos asunnosta ilman passeja. LGBT-Network kertoo, että miehiin kohdistettiin psykologista painostusta. Asunnosta oli jonkin aikaa poikki sähkö ja internet ja ystäviä esstettiin pääsemästä asuntoon. Mm. saksalainen tv ja radiokanava Deutsche Welle oli seuraamassa tapahtumia.

Myöhemmin yöllä LGBT-Networkin asianajaja kävi neuvotteluja poliisipäälikön kanssa ja saatiin sopimus passien luovutuksesta, mutta samalla muista syytteistä luovuttaisiin. LGBT-Networkin mukaan neuvottelut olivat absurdeja eivätkä perustuneet lakiin. Poliisi ei myöskään halunnut taata miesparin turvallisuutta. Miehet olivat saaneet lukuisia uhkauksia. Igor Koshetkov LGBT-Networkista kertoi radiohaastattelussa, että miehet ovat poistuneet maasta.


Miespari asuntonsa ovella lauantaina

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Underneath the banana state,
Me honey and me can flee to foreign lands,
Underneath the banana state,
Me honey and me can get beaten soon
  ._. • 31.01.2018 17:28
Kuinka käydä ”vuoropuhelua” täysin mielivaltaisen ja arvaamattoman itänaapurin kanssa? Meidänkin poliitikot ovat huolissaan kauppapakotteista mutta eivät juurikaan Venäjän Ihmisoikeustilanteesta. Mitä Suomi voisi sitten tehdä? Antaa ainakin jokaikiselle Suomesta turvapaikkaa pyytävälle seksuaalivähemmistöläiselle suojaa. He ovat usein vielä hyvin koulutettua ja fiksua väkeä joten Suomi jäisi saama puolelle uusista kansalaisistaan. Venäjällä on muutoinkin meneillään suuri aivovuoto kohti länttä. Kuka tervejärkinen haluaisi enää asua Kremlin mafioson pyörittämässä valtiossa kun Putin ja hänen hovinsa laskevat miljardejansa ja kansa syö kaalia juo vodkaa ja kuolevat viisikymppisinä. Suomi ei saa jäädä enää ikinä yksin Venäjän armoille ja siksi Natoon ja pian!
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 31.01.2018 23:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy