ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäjältä saapunut Suomeen sateenkaariperheitä

vaeltaja2006 • 19.04.2017 11:10 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Suomeen on saapunut Venäjältä joitakin naispareja hakemaan turvapaikkaa maassa vallitsevan jyrkän ilmapiirin takia. Korkein hallinto-oikeus on juuri päättänyt yhden perheen käännytyksestä.

Ylen verkkosivulla kerrotaan sateenkaariperheiden tilanteesta. Venäjällä homopropagandalaki kieltää esimerkiksi lapsille homoseksuaalisuudesta puhumisen. Lain perusteena on, että alaikäisiä on suojeltava "ei-perinteisestä seksuaalisuudesta". Tilanne on ongelmallinen, jos oma perhe perustuu samaa sukupuolta oleviin äiteihin.

Ylen uutisissa haastateltiin Olgaa, joka on juuri saanut lopullisen käännytyspäätöksen. Perheessä on kuusivuotias poika. Olga uskoi vielä viisi vuotta sitten, että kun Putin saa kuulla homopropagandalakiaikeista, hän tyrmää koko lakihankkeen. Toisin kävi. Putin on ilmaissut vastemielisyytensä vahvasti.

Lain voimaantulon jälkeen sateenkaariperheissä on pelätty. Lakiesitys huostaanottojen sallimisesta vanhempien seksuaalisen suuntautumisen perusteella onneksi kaatui. Venäläisen LGBT-Networkin mukaan uhka huostaanotoista on kuitenkin edelleen olemassa. Olga ja hänen naispuolisonsa ovat välttäneet puhumasta parisuhteestaan, mutta tilanne tulee monimutkaisemmaksi, kun poika kasvaa ja osaa itsekin kertoa kotiasioistaan. Lasta alettiin päiväkodissa kiusata ja siihen osallistuivat myös hoitajat.

Perhe päätti hakea turvapaikkaa Suomesta. Hakemus on torjuttu eri asteissa. Pariskuntaa harmittaa se, että täällä Suomessa asioista voi puhua vapaasti: koulussa, terveyskeskuksessa, sosiaaliviranomaisten luona.

Pakolaisneuvonnassa sanotaan, että lapsen etu pitää huomioida kaikissa tilanteissa. Anna Smallenburg Pakolaisneuvonnasta sanoo:

Maahanmuuttoviraston maatiedon mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvat henkilöt voivat olla vainon vaarassa Venäjällä. Sikäli on erikoista, että päätöksissä kuitenkin usein nostetaan esiin se, ettei varsinaista vainoa ole aikaisemmin tapahtunut. Tällä ei pitäisi olla merkitystä, kun arvioidaan tulevaisuuden vainon vaaraa.

Seksuaalivähemmistöjen syrjinnän perusteella venäläisten turvapaikkahakemuksia tulee maahanmuuttovirastoon noin 10–20 vuodessa. Määrä ei ole kasvanut homopropagandalain säätämisen jälkeen.

Koko artikkeli Ylen nettisivulla
yle.fi

Uutislähetys Areenassa, alkaa kohdasta 6 min 30 sek
areena.yle.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vastustakaa näitä oikeuslaitoksia ja kertokaa mielipiteenne niistä. Laittakaa sinne postia ja puolustakaa näitä onnettomia.
  Kolmoisritti • 19.04.2017 20:52
LGBT-café -tilaisuudessakin (LGBT-pakolaisten/maahanmuuttajien ja LGBT-kantaväestön kohtauspaikka), joka järjestetään kerran kuukaudessa, viimeisenä torstaina Forumin korttelissa, Yrjönkatu 31:ssä klo 18 - 21, onkin ollut myös turvapaikanhakijapariskuntia Venäjältäkin, naispareja ja miespareja. Heidän kanssaan tuli juteltua tilanteistaan ja pakon saneleminahan he Venäjältä ovat pakoon lähteneet äärikristillisyyden heitä siellä vainotessa. Kuten ihmiset Afrikasta, Lähi-idästä ja Karibialtakin, noissa harrastettavan kristillisen ja islamistisen vainon takia.

Itse olen avittanut muutamia turvapaikanhakijoita, ohjannut asiantuntevien juristien pakeille, informoinut oikeuksista ja tilanteista täällä ja rohkaissut heitä että täällä pitää kertoa vainosyistä kaikki ja kertoa myös avoimesti viranomaisille siitä rakkausidentiteetistään.

Ja sitten turvapaikan saaminen on alkuvaihe ja sitten haasteet heillä jatkuvat, oppia täällä kieltä, saada elämää rakennettua, löytää työtä tai opiselumahdollisuuksia ja mikä tärkeinä, saada suomalaisia ystäviä, neuvomaan asioissa, avittamaan kielen oppimisessa ja ehkäisemään maahanmuuttajaelämässä vaikeuksiin joutumista.
  human • 20.04.2017 21:39
Kaikki Venäjältä ja vastaavista maista, joissa seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjä joko vainotaan tai joille ei ole oikeudellista suojaa syrjinnältä tulee taata automaattisesti turvapaikka Suomesta. Nämä ihmiset tarvitsevat tuhat kertaa enemmän turvaa Suomesta kuin jotkut nuoret hyväkuntoiset irakilaiset (hetero)miehet.
  ._. • 21.04.2017 14:33
"Nämä ihmiset tarvitsevat tuhat kertaa enemmän turvaa Suomesta kuin jotkut nuoret hyväkuntoiset irakilaiset (hetero)miehet."

Mistä voit olla varma, että jotkut näistä nuorista, hyväkuntoisista irakilaismiehistä edusta seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjä ja hae turvapaikkaa sillä perusteella, että heitä vainotaan lähtömaassaan?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 21.04.2017 15:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy