ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Twitter sulki viikonloppuna hlbti-teemaisia hakuja - selittää nyt tapahtunutta

Pikaviestipalvelu Twitterin käyttäjät huomasivat viikonloppuna, että haut esimerkiksi tunnisteilla #biseksual, #gay ja #lesbian olivat lakanneet antamasta tuloksia, riippumatta käyttäjän asetuksista.

Nyt Twitteriltä kerrotaan, että syynä oli sisällön suodatuksen virheellinen toiminta. Palvelu selittää suodatuksensa toimintaperiaatetta: vain aikuisille tarkoitettua sisältöä haarukoidaan sanalistan perusteella ja sen jälkeen mahdollinen suodatus aktivoituu muiden aikuissisällölle ominaisten tunnusmerkkien perusteella. Twitteriltä on kerrottu, että suodatus virheellisesti tukeutui ainoastaan sanalistaan, joka kaiken lisäksi oli vanhentunut.

Esimerkiksi monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta toimivat järjestöt ja hlbti-aktivistit ottivat asian esiin ja vaativat Twitteriä kiireesti korjaamaan asian.

Twitteriltä kerrotaan, että ongelma on korjattu. Samalla vakuutetaan, että kyseisten sanojen suodattaminen ei ole yrityksen arvojen mukaista toimintaa.

Twitter-viestien enimmäispituus nyt 280 merkkiä

Maanantai-iltana Suomen aikaa Twitter kasvatti viestien pituuden entisestä 140 merkistä 280 merkkiin. Pidempiä viestejä kokeiltiin jo syyskuussa. Viestien enimmäispituuden kasvattamista perustellaan sillä, että käyttäjien kynnys lähettää viesti madaltuu, kun sen muokkaamiseen ei tarvitse käyttää yhtä paljon aikaa. Palvelu uskoo toimenpiteen lisäävän liikennettä ja palvelun houkuttelevuutta.

Palvelulla on maailmanlaajuisesti noin 330 miljoonaa käyttäjää. Yritys on tehnyt tappiota koko olemassaolonsa ajan. Nyt se arvioi saavuttavansa kannattavuuden.

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Palvelun kehitys aloitettiin keväällä 2006 ja palvelu julkaistiin heinäkuussa 2006. Palvelun kautta välitetyillä viesteillä on ollut merkitystä myös kansainvälisessä politiikassa, kun viestintää on erilaisten kriisien yhteydessä pyritty sensuroimaan.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy