ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

TV-vinkki: Nuorena kaapista ulos

Sami Mollgren • 13.11.2017 07:07 • 2 kommenttia. TELEVISIO • KOTIMAA
Yle TV2 esitti sunnuntai-iltana brittidokumentin Teenage and Gay, jossa viisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvaa nuorta kertoi kaapistatulostaan. Uusintana tiistai-iltana nähtävä dokumentti on katsottavissa myös Yle Areenassa viikon ajan.

- Yhä nuoremmat tulevat kaapista, mutta mitä teini-ikäinen kokee huomatessaan olevansa homo tai transsukupuolinen? Viisi brittinuorta kertoo avoimesti elämästään ja itsestään, unohtamatta ympäristön yllättäviäkin reaktioita, kerrotaan Yle Areenassa ohjelman esittelytekstissä.

Ohjelmassa kerrotaan, että nuoret tulevan yhä nuorempina kaapista. Channel 4:lle tuotetussa dokumentissa Beckham, Tamika, Alex, Cariad ja Mykyla kertoivat elämästään. Heistä nuorin oli vuonna 2015 kuvausten aikaan 14-vuotias ja vanhin 17-vuotias.

Dokumentissa käsitellään ulostuloon liittyvä haasteita, jotka pääsääntöisesti liittyvät muiden suhtautumiseen, mutta yhtäläisesti tarkastellaan elämän myönteisiä puolia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Oli kyllä hyvä doku, rohkeasti kulkivat vastavirtaan vaikka ympäristö ei sitä aina kannustanut.
  Niksu • 13.11.2017 16:49
Oli tosi hyvä dokumentti. Ja kiva huomata miten nuorten lhbti-ihmisten rohkeus on lisääntynyt Suomessakin. Huomasin sen tehdessäni haastatteluja Saanko olla totta? -teokseen (Kersti Juva, Tiia Aarnipuu, Pauli Löija), "Jaska", "Aukust", "johanna".

Lisäksi olin työskennellyt perusteellisesti seuraavien asiantuntija-artikkeleiden toimittamisessa: Leena Nissinen: Myötäeläminen ja voimavarat. Johannes Nyyrä: Psykoanalyysia ihan homona.

Myös uskonnollisten artikkelien pyytäminen oi kovan motivoinnin ja pyytämisen takana: pappi ja sateenkaarikansa. Osioon Konversiohoidot suomensin psykoanalyysin alan ohjaajani Jack Drescherin artikkelin, jonka hän oli antanut Englannin anglikaanisen kirkon julkaistavaksi.

Lopuksi sain sokerina pohjalla rovasti Liisa Tuovisen yhteenvetoartikkelin ja Sexpon toiminnanjohtajan Jussi Nissisen johdantoartikkelin. Elämäni tekstien esitarkastajana toiminut Jorma Hentilä oikoloki, kommentoi ja korjaisi jokaisen artikkelin.

Minusta ryhmätyömme lopputulos oli loistava, vaikka minulta meni terveys istuessani 6 vuoden ajan ideoimassa ja toimittamassa teosta. Sairastuin liiasta istumisesta johtuviin fysiologisiin ja aineenvaihdunnallisiin sairauksiin. Mutta en valita, se oli johdonmukaista seurausta noudattamastani työtavasta.
  Olli Stålström (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2017 19:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy