ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen toimitusjohtaja puolustaa pride-päivitystä

Sami Mollgren • 28.08.2017 14:24 UUTISET: URHEILU • KOTIMAA
Jääkiekkojoukkue HC TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola toteaa joukkueen seisovan hlbti-vähemmistöjen tasa-arvoa ja ihmisten yhtäläistä kohtelua koskevan Twitter-päivityksen takana. Eskola sanoo Leijonat.com -sivustolle, ettei kyse ole markkinointitempusta.

- On aika vakava asia, jos jonkun mielestä seksuaalinen suuntautuminen tai jonkun vähemmistön edustaminen tekee ihmisestä alemman luokan kansalaisen. Se on erittäin huono viesti nuorille, sanoo Eskola.

- Me haluamme viestiä omalla esimerkillämme erityisesti nuorille: olit sitten millainen tahansa, se on okei. Mustavalkoinen sydän näkee maailman värikkäänä, Eskola toteaa Leijonat.com -sivustolle.

Lauantaina Twitterissä julkaistussa päivityksessä "Pride of Turku" -tekstillä varustetulla sateenkaaritaustalla olevan TPS-logon yhteydessä oli teksti "Mustavalkoinen sydän ei hyväksy kapeakatseisuutta, syrjintää, ennakkoluuloja ja väheksyntää. Se ymmärtää, että maailma on värikäs". TPS:n sateenkaaritaustainen lippu oli mukana myös lauantaisessa Turku Pride -kulkueessa.

Tämän lisäksi TPS:n Twitter-tilillä julkaistiin muitakin asiaan liittyviä viestejä:

- TPS haluaa olla omalta osaltaan mukana rakentamassa suvaitsevaa yhteiskuntaa, ja toivoo voivansa vaikuttaa omalla esimerkillään. #HCTPS

- Haluamme tuoda tämän myös julkisesti esiin. Konkretiaa ovat teot, mutta konkretiaa on myös kertoa arvoista, joista teot kumpuavat. #HCTPS

- Hyvää Turku Pride 2017 -viikkoa! #HCTPS #TurkuPride

Vaikka sosiaalisessa mediassa TPS:n kannanottoa on kritisoitu rajustikin, on suurin osa palautteesta kuitenkin ollut Eskolan mukaan myönteistä.

- Jonkun on otettava ensimmäinen askel, ja uskon, että muut seuraavat perässä. Mieluummin päivä leijonana kuin lopun elämää lampaana, sanoo Eskola Helsingin Sanomien mukaan.

- Kannanotto nähdään poliittisena, vaikka se oli enemmänkin yhteiskunnallinen, sanoo Eskola Turun Sanomien mukaan.

Suomessa liigatason jalkapallo on selvästi ilmaissut tukensa hlbti-yhdenvertaisuudelle lajin piirissä, mutta liigatason jääkiekon piirissä ei vastaavia kannanottoja ole annettu ennen TPS:n nyt tekemää kannanottoa.

Yksittäisistä jääkiekkoilijoista tuolloin Rauman Lukossa pelannut Harri Tikkanen koetti herätellä jo syksyllä 2013 keskustelua aihepiiristä, kun hän otti ranneliike.netin haastattelussa kantaa hlbti-vähemmistöjen puolesta. Tikkanen palkittiin sittemmin QX Gaygaalassa tammikuussa 2014 Vuoden hetero -tunnustuksella. Syksyllä 2015 Tikkanen siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Turun Palloseuraan ja pelaa nyt kroatialaisjoukkue Medvešèak Zagrebissa.


Myös muualla maailmassa yhdenvertaisuuskysymykset joukkueurheilun piirissä ovat olleet esillä. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL päivitti sosiaalisessa mediassa logonsa alueen merkittävien pride-tapahtumien ajaksi sateenkaaren väreihin, ottaakseen kantaa yhdenvertaisuuden puolesta.


TPS:n lippu Turku Pride 2017 -kulkueessa (kuva: Mikko Kivinen)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy