ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Turkki: Ankaran kuvernööri on kieltänyt kaikki homo-, lesbo- ja transtapahtumat

vaeltaja2006 • 19.11.2017 20:36 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Istanbulissa hajotettiin pride-mielenosoitus jo pari vuotta sitten.
Turkin pääkaupungissa Ankarassa kielletään kaikki homojen, lesbojen ja transihmisten julkiset esiintymiset. Kuvernöörin toimisto puhuu ”julkisesta turvallisuudesta”. Kielto astuu voimaan heti ja jatkuu toistaiseksi. Kielto koskee mm. teatteri- ja elokuvaesityksiä sekä näyttelyitä.

Kielletyt tapahtumat voivat kuvernöörin toimiston mukaan vahingoittaa yhteiskunnan terveyttä ja moraalia. Ne myös vaarantavat muiden oikeuksia ja vapauksia.

Jo aikaisemmin tällä viikolla kiellettiin saksalaisten hlbtiq-filmien esittäminen torstain ja perjantain filmifestivaaleilla. Saksan suurlähetystö olisi järjestänyt filmiesitykset. Tätäkin kieltoa perusteltiin julkisen turvallisuuden vaarantamisella. Väitettiin, että myös terrorin vaara lisääntyy, jos filmit esitetään. Vastalauseena Saksan suurlähetystö nosti julkisivulleen sateenkaarilipun.

Vielä joitakin vuosia sitten järjestettiin Turkissa pride-tapahtumia, joihin osallistui jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Vuonna 2015 Istanbuliin tuli pride-kielto. Poliisi käytti prideä vastaan kumiluoteja ja kyynelkaasua. Kielto jatkui viime ja tänä vuonna.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Taas kerran tulee selväksi se, kuinka merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja uhka homo on. :-))

Omana mielipiteenäni ja kokemuksena totean, että aika heikkoja nuo vaikuttamisen keinomme ovat olleet. Jokaista asiaa kohti on tarvittu pitkäaikaista, sitkeää ja taitavaa vääntöä. Vastustajilla on ollut paljon enemmän ainakin ääntä ja yritystä ja oletettavasti myös rahaa. Se on varmasti vaikuttanut yhteiskunnalliseen päätöksentekoon = hidastanut asioitten läpimenoa.
  JuhaniV • 19.11.2017 21:59
"Vastalauseena Saksan suurlähetystö nosti julkisivulleen sateenkaarilipun." En ole naamakirjassa, mutta tätä voisin kyllä peukuttaa. Jos kysessä olisi ollut vaikka uusin Tom-leffa, Suomen suurlähetystö tuskin olisi vastaavalla tavalla toiminut....
   (ei rekisteröitynyt) • 20.11.2017 10:49
Ja Turkissa ortodoksi-kristityt ja sunni/shiia-muslimit yhdessä kuorossa kiittäen ylistävät tuota pormestari-paukapäätä.

Konstantinopolin patriarkka, eli Suomenkin ortodoksien hönkinen pömö ei vastaan pane, vaan on lähimmäisenrakkaudeton.

Ihan noitten kaikkien kiusaksi ja meidän iloksemme soitetaan ja tanssitaan, ihan homoina täällä meillä gayclubilla turkkilais- yms gay-iloista tanssimusaakin.
Sillä disco-, house-musatkinhan juontavat juurensa Afrikkaan, jossa sielläkin sorretaan homoja.

Kommenttia muokattu: 21.11.2017 klo 00:15
  human • 21.11.2017 00:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy