Tuki- ja neuvontapalvelu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille avautuu tänään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu avautuu tänään. Puhelin- ja verkkopalvelusta saa tukea seksuaaliseen suuntautumiseen ja/tai sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Pirkanmaan Setan siipien suojassa avautuu tänään valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu.

Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen (mm. homo, bi, lesbo) tai sukupuolen moninaisuus (mm. trans, transvestiitti, queer, gender, inter, muunsukupuolisuus) pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esim. perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta.

Kysyä voi mistä tahansa mieltä askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen ja/tai sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä kuten sosiaalisista paineista, vertaisuudesta, seurustelun aloittamisesta, kaapista ulostulosta, aseksuaalisuudesta, parisuhde-, perhe- ja työelämästä, ikääntymisestä, eheyttämisestä, vihapuheesta, kiusaamisesta tai muista syrjintäkokemuksista.

Neuvontapalvelun toiminnasta vastaavat Jussi Nissinen ja Tommi P. Pesonen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuki- ja neuvontapalvelu tekee yhteistyötä mm. Setan jäsenyhdistysten kuten Sateenkaariperheiden, Syrjinnän vastaisen neuvonnan (SYNE), Pro-tukipisteen, Sexpo-säätiön, Setan transtukipisteen ja Uskontojen uhrien tuki ry:n kanssa.

Valtakunnallisen tuki- ja neuvontapalvelun tuottaa Pirkanmaan SETA ry.
Sateenkaariyhteisöt ry ja DTM ovat mahdollistaneet palvelun toiminnan antamallaan taloudellisella tuella.

Vuoden 2014 kuluessa palvelu rakentuu myös osaksi Ranneliike.net-sivustoa.

***

Päivystys on avoinna maanantaisin klo 19–21 ja torstaisin klo 10–12

Puhelin 044 300 2355
Kysymykset voi lähettää suojatun verkkopalvelun kautta anonyymisti.
Sähköposti: neuvontapalvelu@pirkanmaanseta.fi

Tuki- ja neuvontapalvelun sivut

1 kommenttia

Minua ilahduttaa suuresti tämä edistysaskel. Tunnen hyvin tuki- ja neuvontapalvelun perustajajäsenet joita olen oppinut arvoastamaan kymmenien vuosien ajan asiallisina ja asiansa tuntevina henkilöinä. Arvostan myös heidän nimeämiään yhteistyökumppaneita, joista osa oli mukana tekemässä teosta Saanko olla totta? (Gaudeamus 2011).

Olen itse neuvotellut oman väitöskirjani ohjaajan, psykoanalyytikko Jack Drescherin kanssa sellaisesta mahdollisesta käytännöstä, että saisin käyttööni hänen toimittamansa psykiatrian alan tiedotussivuston, jota ryhtyisin suomentamaan ja julkaisemaan ilmaiseksi osana FinnQueerin tietopalvelua.

Jussi Nissinen ja Pirkanmaan Setan Mikko Väisänen olivat korvaamattoman avuliaita, reiluja ja rehtejä yhteistyökumppaneita teoksen Saanko olla totta? tuottamisessa.