ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Transgender-seminaari tarkasteli sukupuolta monesta suunnasta

vaeltaja2006 • 25.04.2010 21:00 • 1 kommentti. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Lauantaina järjestettiin Helsingissä yliopiston tiloissa transgender-seminaari, jossa pohdittiin transgenderiyttä eri tieteenalojen näkökulmista. Lääketieteessä keskustelu transgendereistä on vasta aluillaan. ja Suomessa kokemusta on vielä aika vähän. Tietoa sen sijaan löytyy transgendereiltä itseltään. Keskustelua on käyty pitkään myös kulttuurintutkimuksen aloilla, erityisesti nais- ja sukupuolentutkimuksessa. Keskusteluissa nousi esiin monia kysymyksiä. Hoidetaanko terveitä vai sairaita? Maksetaanko hoitoja, kun tulee taloudellisestsi huonoja aikoja? Mitkä ovat potilaan oikeudet? Miten sairausluokitukset ottavat tämän asian esiin. Tilaisuuden järjesti transtukikeskus.

Transgender-ihmisen omakohtainen puheenvuoro paljasti, miten vaikea se asia voi olla ja miten hoidot voivat olennaisesti parantaa elämänlaatua.

Katkelmia seminaarista

Seuraavassa on katkelmia transgender-päivän luennoista. Niiden avulla toivottavasti syntyy kuva tästä ilmiöstä ja siitä, millaista keskustelua asian tiimoilta käydään.

Samimalla Suhonen kertoi, mitä on transgenderius. Hän käsitteli myös historiaa maailmalla ja Suomessa
Transpoliklinikoita on Helsingissä ja Tampereella. Tampereelta Aino Mattila kertoi terveydenhuollon näkökulmia.
Trasekin puheenjohtaja Antti Karanki kertoi mm. potilaan oikeuksista.
Psykiatri Veronica Pimenoffilla on pitkä kokemus trans-asioissa. Nyt hän laajassa luennossaan käsitteli mm. sukupuolen moninaisuutta ja sairausluokituksia.
Veronica Pimenoff jatkaa
Veronica Pimenoff kertoo vielä sairausluokituksista
Axu Saha kertoo oman kokemuksensa: Minä, transgender
Axu Saha jatkaa omaa tarinaansa
Maarit Huuskan aiheena on: Ennen identiteettiä. Hän kertoo tuntemuksista, joita on alkuvaiheessa ennen oman identiteetin lopullista löytämistä.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Aika erikoinen historiantulkinta Pimenoffilta. Koko transilmiö näyttäytyy hänelle median luomuksena, jos ei olisi ollut mediaa niin ei olisi ollut ilmiötä, vaikka todellisuudessa median ansiosta Yhdysvaltoihin tuli Lavender Scare, joka vaikeutti hoitoja ja vaikuttaa mielipiteisiin yhä.
Omituista on se, että hän pistää kaiken nykyajan kehityksen Pirkkis Bremerin piikkiin vaikka hänen aikanaan valmisteluun saatu lakiesitys oli huono ja onneksi torpattiin.
  Pora-liike • 26.04.2010 17:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy