ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
vapaa-aika & koti -keskustelu

Töhnämunat

19.03.2016 23:50 RUOKA- JA DRINKKIRESEPTIT

Töhnämuna Mascrponevaahtotäytteellä, hatunpalaset visusti mukana.
Perinteiset leluyllätyksellä varustetut suklaamunat ja esimerkiksi täyttä tavaraa olevat Mignonit ovat saaneet kilpailijan. Varsinkin aikuisten pääsiäisherkuiksi ovat nousseet töhnämunat eli makealla kreemillä täytetyt suklaamunat. Kyse ei ole uudesta asiasta, mutta töhnämunista on tullut pienimuotoinen ilmiö.

Töhnämunia myydään kaupoissa valmiina, mutta sellaisten loihtiminen onnistuu kotikonsteinkin - jolloin helpointa on ostaa tavallisia yllätysmunia, leikata niistä hattu pois kuumalla vedellä lämmitetyllä terävällä sahalaitaisella veitsellä, poistaa yllätys ja lisätä sisään mieleisellä reseptillä tehty täyte.

Täytteen ihannepaksuutta kuvataan seuraavasti: selvästi vanukasta paksumpaa, kiinteää ja muodossa pysyvää, kermavaahtoa tiukempaa, mutta niin huokoista, että lusikka pystyy siihen erityisesti painamatta.

Täyteideoita (kuuteen munaan):

Suklaamousse

Lämmitä kattilassa 2 dl kuohukermaa ja sekaan lisätty rouhittuna tai paloiteltuna noin 100 grammaa suklaata. Älä kuitenkaan kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin kauan, että suklaa sulaa kerman sekaan. Jäähdytä suklaakerma kylmäksi ja vatkaa se sen jälkeen vaahdoksi. Pursota tai lusikoi vaahto lopuksi munien täytteeksi.

Sitruunarahkamousse

Mausta vajaa kaksi desiä rahkaa ruokalusikallisella sitruunan mehua, yhden sitruunan raastetulla kuorella ja tomusokerilla. Sekoita maustettu rahka varovasti noin desilitrasta kermaa saatavaan kermavaahtoon. Pursota tai lusikoi vaahto munien täytteeksi.

Mascarponevaahto

Sekoita desilitra kuohukermaa, 100 grammaa Mascarponejuustoa, ruokalusikallinen tomusokeria ja puoli teelusikallista vaniljasokeria vaahdoksi. Vaahdon voi maustaa esimerkiksi appelsiinilla, mangolla, mansikalla - tai pääsiäisen kunniaksi parilla ruokalusikallisella mämmiä. Pursota tai lusikoi vaahto lopuksi munien täytteeksi.

Vain mielikuvitus on rajana

Vaahdon sekaan voi murskata esimerkiksi yhden tai pari digestive-keksiä. Koristeeksi taas voi ripotella esimerkiksi raastettua tummaa tai valkeaa suklaata. Tai koristella herkun vaikka sateenkaaren väreihin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 

Katso myös nämä:

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy