ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tietokonepelien maailmassa hlbti-kielteinen häirintä ja nimittely yleistä

Sami Mollgren • 06.02.2018 18:23 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanke kartoitti kilpailullisia tietokone- ja konsolipelejä pelaavien nuorten kokemuksista vihapuheesta ja häirinnästä. Tiistaina julkaistun selvityksen mukaan henkilökohtaisesti vihapuheen tai häirinnän kohteeksi kertoi joutuneensa useampi kuin kaksi kolmesta kyselyyn vastanneista.

Kilpailullisen pelaamisen yhteydessä tapahtuvassa häirinnässä ja nimittelyssä on kyse yleensä rasistisesta, transsukupuolisuuteen ja homoseksuaalisuuteen sekä ikään liittyvistä kielteisistä kommenteista ja vähättelystä. Homo- tai transkielteisiin kommentteihin oli törmännyt 74 prosenttia vastanneista, ja 55 prosenttia vastanneista kertoi törmänneensä seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyvään kommentointiin. Yleisin solvaamisen muoto on toisen pelaajan pelitaitojen haukkuminen.

- Häirintä ja vihapuhe aiheuttavat yksilötasolla muun muassa pahaa mieltä, uniongelmia ja pelaamisen lopettamista väliaikaisesti tai kokonaan.

Kaikkiaan 156 vastaajasta 90 prosenttia vastaajista toivoi, että vihapuheeseen ja häirintään puututtaisiin, ja yli 80 prosenttia toivoi, että pelaajat kannustaisivat toisiaan enemmän. Vastaajat kuuluivat ikäryhmään 15-29 -vuotiaat, ja he pelasivat muun muassa Counter-Strike: Global Offensive-, Overwatch ja League of Legends -pelejä.

Non-toxic –selvityksen on tuottanut projektitutkija Ella Alin. Selvitys on osa kaksivuotista Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanketta, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki. Pääyhteistyökumppanina toimii Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry.

Pelaamisen todetaan olevan kasvava lasten ja nuorten harrastus, ja sen tarjoavan nuorille väylän rentoutua, viettää aikaa kavereiden kanssa ja yhteenkuulumisen tunnetta muiden pelaajien ja pelikulttuurin jäsenten kanssa. Pelaaminen nähdään myös osana nuorisotyötä. Sitä pyritään kehittämään turvallisemmaksi kaikille, ja sen vuoksi pyritään selvittämään, minkälaista häirintää ja vihapuhetta nuoret pelikulttuurissa kokevat.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy