ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Teletappien Tiivi-Taavin näyttelijä on kuollut

Sami Mollgren • 24.01.2018 20:35 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU

Tiivi-Taavi. Teletappien ympärille syntyi tuoteperhe, johon kuului esimerkiksi pehmoleluja.
Tiivi-Taavia (Tinky-Winky) BBC:n lastensarja Teletapeissa (Teletubbies) vuosina 1997-2001 näytellyt Simon Shelton Barnes on kuollut 52-vuotiaana.

Barnes oli aluksi haluton ottamaan vastaan roolia, mutta sarja ja hahmo olivat hyvin suosittuja. Ennen Tiivi-Taavin roolia Barnes oli ammatiltaan balettitanssija ja koreografi.

Keskustelu Tiivi-Taavin seksuaalisesta suuntautuneisuudesta

Väriltään violetti, kolmionmuotoisella antennilla varustettu ja käsilaukkua kantava Tiivi-Taavi sai itselleen homon leiman.

Amerikkalainen kulttuurikriitikko ja pastori Jerry Falwell julkaisi National Liberty Journal -lehdessä varoituksen ohjelman homosanomasta. Asia kohosi monien uutisvälineiden kynnyksen yli. Suomessakin kansanedustaja Sulo Aittoniemi teki vuonna 1998 eduskuntakyselyn, kun TV1 hankki ohjelman Suomeen. Puolassa Tiivi-Taavin seksuaalista suuntautuneisuutta puitiin parlamentissa vuonna 2007.

1990-luvun loppupuolella alkaneessa sarjassa Tiivi-Taavia näytteli alkuaan Dave Thompson, mutta hänen kerrotaan saaneen potkut, koska vihjaili hahmon olevan homoseksuaali.

Ohjelman tekijät ovat kuitenkin ilmaisseet, että Teletapit ovat sukupuolettomia hahmoja, eikä niillä ole myöskään seksuaalista suuntautumista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy