ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tansaniassa uhataan julkistaa verkossa seksiä myyvät homoseksuaalit

Sami Mollgren • 19.02.2017 10:12 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tansanian apulaisterveysministeri Hamisi Kigwangalla on uhkasi lauantaina julkaista listan homoseksuaaleista, jotka myyvät seksiä verkossa. Hän on kertonut hallituksen suunnitelmasta murtaa homoseksuaalien "rikollisjärjestö".

- Aion julkaista listan kehoaan myyvistä homoista netissä, kirjoitti Kigwangalla Twitterissä.

- Kampanjaa vitsinä pitävät ovat väärässä. Hallituksella on pitkät kädet ja se aikoo pidättää kaikki syylliset kaikessa hiljaisuudessa.

- Pidätyksen jälkeen he auttavat meitä löytämään loput.

Miesten väliset seksuaalisuhteet ovat Tansaniassa lailla kiellettyjä, ja niistä voidaan rankaista jopa elinkautisella vankeustuomiolla. Naisten välisiä suhteita ei ole kielletty.

Terveysministeri Ummy Mwalimu kertoo, että lähes 40 yksityistä aids-klinikkaa on suljettu, koska niiden on katsottu "edistävän" homoseksuaalisuutta.

Tansania on muutenkin heikentänyt seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asemaa viime aikoina useilla eri tavoilla. Esimerkiksi liukuvoiteiden maahantuonti ja myynti on kielletty.

Syksyllä 2016 hallitus uhkasi kieltää hlbti-myönteiset kansalaisjärjestöt, koska ne ovat tansanialaiselle kulttuurille haitallisia.

Kesällä 2016 puolestaan Dar es Salaamin kaupungin komissaari Paul Makonda ilmoitti pidättävänsä avoimesti homona sosiaalisessa mediassa esiintyvät ja tällaisia henkilöitä seuraavat. Hän myös määräsi poliisin tekemään ratsioita yökerhoihin. Tämä johti kymmenien ihmisten pidätykseen ja peräaukkotutkimusten tekemiseen pidätetyille seksuaalisen suuntautuneisuuden selvittämiseksi.

Tällä hetkellä 54 Afrikan maasta 38 kieltää homoseksuaaliset suhteet. Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan miesten välisistä seksuaalisuuteista voidaan Mauritaniassa, Somaliassa ja Sudanissa tuomita kuolemaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Täytyypä katsoa, kun seuraavan kerran annan rahaa hyväntekeväisyyteen, että rahani eivät kulkeudu Tansaniaan.
  Man50 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2017 11:44
Siinäpä onkin taas aimo annos sitä abrahamilaista "lähimmäisenrakkautta".

Man50: Katso samantien ettei minnekään Afrikkaan (paitsi ehkä Etelä-Afrikka). Ovat kaikki samanlaisia persläpiä.
  ._. (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2017 19:19
Suomihan on antanut kehitysapua Tansanialle ja taitaa vieläkin olla valtionrahoitusta menossa, ulkoministeriön kautta, mutta foobikko ulkoministeri Timo Soini tuskin asiasta kummastuu.

Vaikuttaa siltä että tuolla Tansaniassa ovat mitä ilmeisemmin taustalla puuhaamassa samat jenkki-yms-kristinuskomus-evankelistat ja -tahot, jotka Ugandassa, Nigeriassa, Etiopiassa yms ovat puuhanneet.

Heidän vihataktiikkansakin vaikuttaa samansuuntaiselta, eritoten leimata biseksuaalit ja homotkin hiv-levittäjiksi ja uhata ihmisten julkistuksilla.

Afrikkalaisessa kulttuurissahan ei seksuaalivähemmistöjä sorsittu, vaan vihan maahanmuuttivat tuonnekin nuo sylttytehdas-kristinislaminuskomukset. Vihalahkot ja uusherännäisethän puuhaavat tuolla kovasti.

Kommenttia muokattu: 20.02.2017 klo 01:43
  human • 20.02.2017 01:41
Tansania on Suomen suosituimpia kehitysyhteistyövarojen vastaanottajia. Kehitysyhteistyö lahjoitukset homovaino valtioille ovat kymmeniä miljoonia euroja vuodessa.
  petkutusmetku (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2017 02:09
En maksa kirkollisveroakaan järjestölle (ev.lut.kirkko) joka syrjii meikäläisiä. Miksi siis maksaisin tansanialaisille (tai millekkään muulle maalle joka syrjii homoja) jotta he voivat tehdä meikäläisten elämän siellä entistä vaikeammaksi?
Mieluusti avustaisin kyllä esim järjestöä joka tekisi ko maissa valistustyötä.
  Man50 (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2017 10:50
Kehitysavun lakkauttaminen tuntuu äkkiseltään ihan oikeutetulta ratkaisulta ym. homonäkökulmasta. Mutta vain äkkiseltään, sillä avustamalla erityisesti koulutusta on mahdollista saada muutosta. Mitä parempi koulutustaso on, sitä enemmän kyseenalaistetaan uskontoa ja suvaitsevaisuus kasvaa. Ajatelkaa vaikka muutosta Suomessa viimeisen sadan ja lyhyemmänkin ajan sisällä!
Mutta täytyy kyllä tunnustaa, että lomakohteena muslimimaat kierrän kaukaa.
  lukutoukka (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2017 11:42
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy