ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Talviolympialaisissa ennätysmäärä sateenkaariurheilijoita - Etelä-Koreassa asenteissa on muutoksen merkkejä

Sami Mollgren • 09.02.2018 18:28 • 6 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Järjestyksessään 23. talviolympialaiset järjestetään Etelä-Korean Pyeongchangissa 9.-25. helmikuuta. Kisoihin osallistuu ennätysmäärä seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan avoimesti kertonutta seksuaalivähemmistöön kuuluvaa urheilijaa.

Vuoden 2018 talviolympialaisissa avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvia ovat taitoluistelijat Adam Rippon (USA) ja Eric Radford (Kanada) sekä alankomaalaiset pikaluistelija Ireen Wüst ja lumilautailija Cheryl Maas, pikaluistelija Brittany Bowe (USA) sekä mäkihyppääjä Daniela Iraschko-Stolz (Itävalta), lumilautailijat Belle Brockhoff (Australia) ja Šárka Pan?ochová (Tšekki), freestylehiihtäjä Gus Kenworthy, murtomaahiihtäjä Barbara Jezeršek (Australia), jääkiekkoilija Emilia Andersson Ramboldt (Ruotsi), taitoluistelija Jorik Hendrickx (Belgia), lumilautailija Simona Meiler (Sveitsi), kelkkailija Sophie Vercruyssen (Belgia).

Etelä-Korean konservatiivinen asenneilmapiiri sulaa vähitellen

Etelä-Koreassa samaa sukupuolta olevien väliset suhteet eivät ole koskaan olleet laissa kiellettyjä ja ikärajat ovat yhtäläiset osapuolten sukupuoleen katsomatta. Asenteet ovat kuitenkin konservatiiviset, joskin viime vuosina asenneilmapiiri on muuttunut sallivammaksi.

Alle puolet eteläkorealaisista katsoo, että homoseksuaalisuus olisi hyväksyttävä yhteiskunnassa. Ikäryhmien välinen ero on kuitenkin suuri: nuoret ovat merkittävästi vanhoja ikäryhmiä sallivampia.

Kattavaa syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä ei ole, eikä samaa sukupuolta olevien parisuhteita tunnusteta. Esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamisesta on viime vuosina virinnyt keskustelua.

Poliittisesti hlbti-aihepiiri on vaikea, sillä kristillis-konservatiiviset ryhmittymät vastustavat äänekkäästi hlbti-vähemmistöjen aseman parantamista.

Kesällä 2017 huomiota herättivät tapahtumat Etelä-Korean armeijassa, jossa oli pidätetty joukko homoiksi oletettuja sotilaita, ja heitä kuulusteltiin ja mahdollisesti kiristettiin mahdollisten paljastusten toivossa. Maassa asevelvollisuus on pakollista, mutta avoin homoseksuaalisuus on kiellettyä.

Vielä vuosituhannen vaihteen jälkeen homouteen liittyvää materiaalia suodatettiin verkossa, mutta käytännöstä on sittemmin luovuttu.

Verenluovutuksessa noudatetaan samoja seksuaalisuhteisiin liittyviä karensseja riippumatta siitä, mitä sukupuolta kumppani on ollut.

Transsukupuolisen on ollut vuodesta 2006 mahdollista vahvistaa juridinen sukupuolensa, mutta edellytyksensä ovat olleet lääketieteelliset operaatiot. Oikeuden päätöksellä tästä on kuitenkin poikettu.

Päivitys: Täydennetty sateenkaariurheilijoiden listaa Outsports-julkaisun keräämillä tiedoilla - ja muutettu jutun otsikkoa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Outsports on listannut 14 sateenkaariurheilijaa.

2018 Olympics will have a record 14 out LGBTQ athletes
Outsports (6 February 2018)
www.outsports.com
---
  Frankieboy • 09.02.2018 20:05
Kas, Koreakin on saanut aimo annoksensa sitä kuuluisaa kristillistä "lähimmäisenrakkautta" :-D
  ._. • 12.02.2018 00:04
Kyllä"lesboja" taas riittää....Pitäs olla GayMiehiä enemmän !! (Olen tosi tosi pettynyt )!!
  Miehet kunniaan (ei rekisteröitynyt) • 12.02.2018 10:24
Miehet kunniaan, kyllä niitä homomiehiä siellä varmasti on enemmän kuin yllä listattu, mutta niillä ei ole munaa olla oma itsensä julkisuudessa. Toisaalta ymmärrän heitä, sillä monissa maissa homoja syrjitään ihan olan takaa, mutta toisaalta urheilusankareilla olisi tuhannen taalan paikka rikkoa vanhoja ennakkoluuloja ja parhaimmassa tapauksessa muuttaa maansa oloja. Joten siinä mielessä minäkin ole hyvin pettynyt heidän munattomuudestaan. Jos jokin idiootti sponsori hylkäisi, someraivo jyräisi nopeasti sellaisen sponsorin ja urheilija varmasti saisi monta korvaavaa sponsoria.
  pelko pois (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2018 11:25
Vielä kun lakkasivat eläinten rääkkäämisen ja koirien syömisen..........
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2018 23:14
Mites on nimimerkki "pelko pois", oletko itse julkisuudessa omalla naamalla, nimellä ja urallasi sateenkaariasiaa ajamassa? Et edes tällä foorumilla.
  irednoW (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2018 00:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy