ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seuraako Itävalta perässä: ”kolmas sukupuoli” noussut poliittiseen keskusteluun

vaeltaja2006 • 10.11.2017 18:09 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Itävallan tv:n aamuohjelmassa kerrottiin perjantaina 10.11.2017, että Itävallan sosialidemokraatit SPÖ ja liberaalit NEOS haluavat käyttöön kolmannen sukupuolikategorian Saksan tapaan. Puolueet haluavat asiasta pikaisen päätöksen parlamentissa.

Jo aikaisemmin kolmatta sukupuolta ovat vaatineet oikeusasiamies (Volksanwaltschaft) ja kanslerinviraston bioetiikkakomissio. Nyt kuitenkin sosialidemokraatit SPÖ ja mahdollisesti myös liberaalit NEOS haluavat pikaisen aloitteen Nationalratissa eli parlamentissa. Itävallan Perustuslakituomioistuimen (VfGH) kanta asiaan saadaan vasta 2018.Oikeistolainen kansanpuolue ÖVP ei ole ottanut aamu-tv:n mukaan asiaan kantaa. Populistinen Vapauspuolue FPÖ on ottanut asiaan kielteisen kannan: ”Ihmiset, jotka eivät löydä sukupuoltaan, jäävät määrittämättä”.

Itävallassa syntyy vuosittain 30 lasta, joiden sukupuoli ei vastaa perinteistä miehen tai naisen sukupuolta. Lääkäri luokittelee heidät kuitenkin joko miehiksi tai naisiksi.

Interskupuolisten ihmisten yhdistyksen (Vimö) edustaja sanoo, että on korkea aika tunnustaa niidenkin ihmisten oikeudet, jotka eivät mahdu kunnolla mies- tai naiskategorioihin. Sukupuolen merkinnän tulisi perustua vapaaehtoisuuteen ja noudattaa sitä, mitä kyseinen henkilö itse ilmoittaa sukupuolekseen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy