ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta aloittaa varainkeruun Tšetšeniassa pidätettyjen homojen auttamiseksi

Sami Mollgren • 12.04.2017 16:13 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta aloittaa varainkeruun tšetšenialaisten homojen auttamiseksi. Järjestön keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että homoihin kohdistuu alueella juuri nyt suoraa vainoa ja väkivaltaa laajassa mittakaavassa.

Seta toimittaa kaikki 10.-30.4.2017 välisenä aikana tehdyt lahjoitukset Venäjän lhbt-verkoston (Russian LGBT Network) käytettäväksi autettavien ihmisten matkakustannusten, majoituksen, mahdollisten viisumikulujen, psykologisen avun ja lääkärikulujen kattamiseen. Setan mukaan auttamistyötä tehdään Moskovassa sijaitsevasta lhbtiq-yhteisökeskuksesta käsin.

Tšetšenian yleisesti huono ihmisoikeustilanne vaikeuttaa tiedon saamista Tšetšeniasta, mutta Venäjän lhbt-verkosto on pystynyt vahvistamaan, että homo- ja bimiehet ovat systemaattisen väkivallan kohteina, jossa heitä pidätetään ja kidutetaan. Tieto perustuu silminnäkijöiden, vainon kohteeksi joutuneiden, uhrien perheiden ja ystävien sekä journalistien tietoihin.

Lähteiden mukaan Tšetšeniassa on epävirallisia vankiloita, joissa uhreja kidutetaan sähköllä ja pahoinpidellään julmasti. Heidät pakotetaan kertomaan muista tiedossaan olevista homomiehistä. Setan tiedotteessa kerrotaan, että Venäjän hlbt-verkosto on pystynyt vahvistamaan 3 raportoidusta 20 murhasta.

- Setan tietojen mukaan kansainvälinen paine on jonkin verran vaikuttanut tilanteeseen, mutta kansainväliseltä yhteisöltä vaaditaan vielä toimia, jotta laittomat pidätykset ja homo- ja bimiesten kidutus ja julma väkivalta saadaan loppumaan. Nämä ihmiset sekä vielä vapaana olevat homo- ja bimiehet ovat akuutissa hengenvaarassa ja heidän auttamisekseen on toimittava nyt, sanoo Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo.

Seta on lähettänyt ulkoministeri Timo Soinille kirjeen ja pyytänyt, että myös Suomi toimii yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta tämä äärimmäisen brutaali vaino saadaan loppumaan.

- Venäläiset lhbtiq-toimijat tekevät valtavan upeaa työtä jo muutenkin vaikeissa olosuhteissa. Haluamme auttaa heitä keräämällä heidän työlleen varoja. Pohdimme myös muita keinoja tukea heidän työtään.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Arvostan Setan työtä ja annoin lahjoituksen. Olli
  Olli Stålström (ei rekisteröitynyt) • 14.04.2017 09:20
Itse taas olisin halunnut että viime päivinä lahjoittamani rahat käytetään ihmisoikeustyöhön Suomessa tai edes näiden tsetseenimiesten saamiseksi turvaan Suomeen. Ei Moskova ole mikään "turvapaikka".
  ._. (ei rekisteröitynyt) • 15.04.2017 04:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy