ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimiset alkoivat Australiassa

Sami Mollgren • 09.01.2018 07:15 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Aviopuolisot Craig Burns ja Luke Sullivan sekä heidän vihkitodistuksensa (kuva: Patrick Hamilton / AFP / Lehtikuva)
Samaa sukupuolta olevien vihkimiset avioliittoon ovat alkaneet Australiassa. Vihkiluvan saaminen kestää Australiassa kuukauden, joten ensimmäiset "normaalikäytännön" mukaiset avioliittoon vihkimiset tapahtuivat 9. tammikuuta, heti vuorokauden vaihduttua. Samaa sukupuolta olevat parit pääsivät hakemaan vihkilupaa 9. joulukuuta.

Mediassa on esitelty ensimmäisiä samaa sukupuolta olevia aviopareja, esimerkiksi urheilijat Craig Burns ja Luke Sullivan. Sosiaalinen media on täyttynyt kuvilla samaa sukupuolta olevien tuoreista hääkuvista.

Ensimmäisiä samaa sukupuolta olevien häitä juhlittiin kuitenkin jo joulukuun puolivälissä, poikkeusluvalla erityisolosuhteiden vuoksi. Australiassa ensimmäinen vihitty pariskunta oli Lauren Price, 31 ja Amy Laker, 29, jotka solmivat avioliiton Sydneyssä. Samana päivänä vihittiin myös Amy McDonald, 36 ja Elise McDonald, 28. Molempien pariskuntien kohdalla syyt olivat taloudelliset; sukua oli matkustanut maahan ulkomailta. Yhdessä 17 vuotta olleet Cas Willow, 53 ja Heather Richards, 56 solmivat avioliiton paria päivää myöhemmin. Erityisluvan taustalla oli Casin nopeasti kuolemaan johtava sairaus.

Australian parlamentti hyväksyi torstaina 7. joulukuuta samaa sukupuolta olevien avioliitot. Maan neuvoa-antavassa postitse järjestetyssä kansanäänestyksessä 61,6 prosenttia halusi parlamentin hyväksyvän samaa sukupuolta olevien oikeuden avioliittoon. Jatkossa laki määrittelee avioliiton "kahden ihmisen liitoksi". Kuningatar Elisabet II:sta edustava Australian kenraalikuvernööri Peter Cosgrove vahvisti lakiuudistuksen seuraavana päivänä. Samaa sukupuolta olevat parit saivat lauantaina 9. joulukuuta oikeuden hakea vihkilupaa, joidenkin virastojen ollessa auki poikkeuksellisesti.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy