ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksassa osavaltiovaaleissa sosialidemokraateille paha tappio, kristillisdemokraatit kovassa nousussa

vaeltaja2006 • 14.05.2017 19:37 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Tässä kaaviossa on esitetty eri puolueiden kantoja ajankohtaisiin hlbtiq-kysymyksiin. (Homojärjestö LSVD:n selvityksen mukaan)
Ennakkotiedot Nordrhein-Westfalenin osavaltiovaaleista kertovat, että Kristillisdemokraatit saavat hulppean voiton. Sosialidemokraatit ovat kovassa laskussa. Vaalit voivat ennakoida syksyn parlamenttivaalien tulosta. Tällä tuloksella homoavioliitot eivät Saksassa toteudu lähivuosina.

Nämä ovat jo kolmannet osavaltiovaalit, joissa sosialidemokraateille tuli tappio.

Aikaisemmin on otaksuttu, että sosialidemokraatit nousevat syksyn parlamenttivaaleissa (liittopäivävaaleissa) pääministeripuolueeksi Martin Schulzin johdolla. Tulos on pettymys Schulziin uskoville. Merkelille tämä lupaa jatkokautta. Merkel on ollut nihkeä hlbtiq-väestön oikeuksien lisäämisessä. Seuraamme tuloksen kehittymistä.

Martin Schulz kommentoi tänään: "Nämä ovat osavaltiovaalit, valtakunnalliset vaalit ovat eri asia".

Nordrhein-Westfalenissa on paljon asukkaita. Äänestysoikeus on yli 10 miljoonalla ihmisellä. Osavatioon kuuluvat mm. kaupungit: Kölnin, Düsseldorfin, Bonn, Essen, Dortmund, Duisburg, Bochum ja Gelsenkirchen.

Tässä on maapäivävaalien (osavaltion parlamentin vaalien) alkutuloksia klo 19:

Kristillisdemokraatit 34%, nousua 8%
Sosialidemokraatit 30%, laskua 8%
Vihreät 6%, laskua 5%
Liberaalit eli vapaat demokraatit: 12%, nousua lähes 4%
Vasemmisto, Linke: 5%, leijuu 5%:n äänikynnyksellä, pääseekö maapäiville lainkaan
AfD (oikeistopopulistit) lähes 8%, pääsee mukaan maapäiville

Nämä tulokset eivät suoraan ennusta syksyn parlamenttivaalien tulosta, mutta lukemat ovat oireellisia. Martin Schulz (SPD) ei sittenkään ole saanut taakseen laajaa kansan suosiota. Martin Schulz toimi Europarlamentin puhemiehenä, mutta siirtyi viime vuonna takaisin kotimaahansa turvaamaan sosialidemokraattien voittoa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nordrhein-Westfalenin (NRW) maapäivä- eli parlamenttivaalien
ääntenlaskennan tässä vaiheessa näyttää siltä, että kristillisdemokraatit (CDU) ja sosialidemokraatit (SPD) hallitsevat yhdessä tästä eteenpäin, sillä molemmat saavat yli 30 % äänistä, tämänhetkinen tilanne %:
33,0 kristdem CDU
31,4 sosdem SPD
12,6 liberaalit FDP
7,3 AfD eli se homovihapuolue
6,3 vihreät Grüne
Muiden osuus jää äänikynnyksen alle.

Parlamenttipaikkoja on yhteensä 199, joista osa vielä jakamatta, joten tilanne muuttuu tästä:
73 kristdem CDU
70 sosdem SPD
28 liberaalit FDP
16 AfD (Vaihtoehto Saksalle) on se homovihapuolue
14 vihreät Grüne
Ajantasainen tilanne:
wahl.tagesschau.de
NRW on Saksan väkirikkain osavaltio, noin 18 miljoonaa asukasta, pääkaupunki Düsseldorf, suurin on miljoonakaupunki Köln, muita Dortmund, Essen, Duisburg.

Nuorisovaalin tulokset
NRW:ssä järjestettiin myös 258 koulussa nuorisovaalit, joihin saivat osallistua seitsemäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat. Puolueiden saamat ääniosuudet %:
25,6 sosdem SPD
22,7 kristdem CDU
15,2 vihreät Grüne
8,5 liberaalit FDP
5,4 vasemmisto Linke
Homovihapuolue AfD:n saama osuus ei ylittänyt äänikynnystä eli nuoriso ei olisi antanut sille ainuttakaan edustajaa.
www.landtag.nrw.de
------
Schleswig-Holsteinin osavaltiovaalit
järjestettiin viikko sitten sunnuntaina. Puolueiden kannatus ja paikkajako parlamentissa näkyvät tässä:
www.ndr.de
Tässä Schleswig-Holsteinin parlamenttiedustajien kuvat ja nimet. Kristillisdemokraateissa (CDU-Fraktion) ukkovalta, vihreissä (Grünen-Fraktion) tasapuolisinta:
www.ndr.de
Tästä taas selviää, että myös Schleswig-Holsteinissa homovihapuolue AfD vastustaa kaikkia hlbt-saksalaisten oikeuksia kouluopetuksen oikeellisuudesta sateenkaariperheisiin; oikeanpuolimmaisin rivi.
schleswig-holstein.lsvd.de
------
Koko Saksan parlamenttivaalit syksyllä
Saksan parlamentissa eli liittopäivillä Berliinissä on 630 kansanedustajaa. Paikat jakautuvat seuraavasti:
309 kristdemit CDU/CSU
193 sosdemit SPD
64 vasemmisto Die Linke
63 vihreät Die Grünen
1 muut

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kristillisdemokraatit säilyttävät johtonsa syksyn vaaleissa, mikä tarkoittaa, että tasa-arvoisen avioliittolain säätäminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen.
Vaihtoehto Saksalle -puolue eli AfD saanee myös ensimmäistä kertaa edustajansa liittopäiville, sillä sen kannatus on nyt 7-9 % eli se ylittää viiden prosentin äänikynnyksen. AfD:n puolueohjelma antaa ymmärtää, että homot ovat Saksan suurin uhka. AfD vastustaa mm. todellisuuteen pohjautuvaa kouluopetusta, sateenkaariperheiden määrittelemistä perheiksi ja yhdenvertaisuutta kaikilla muillakin tasoilla. AfD:n agenda on kuin vanhoillisilla muslimeilla. AfD on mukana järjestämässä mielenosoituksia homojen oikeuksia vastaan ja homovihan lietsonta on kiihtynyt syysvaalien lähestyessä. Tässä yksi seuraus:
www.queer.de
Myös heteromiehet joutuvat homovihan kohteiksi:
www.queer.de
------
Selvensin paria kohtaa kello 16.

Kommenttia muokattu: 15.05.2017 klo 16:00
  Havainnoija • 15.05.2017 01:00
Nordrhein-Westfalenin maapäivien paikkajako:
CDU 72
SPD 69
FDP 28
AfD 16
Grûne 14

CDU ja FDP tunnustelevat hallitusyhteistyötä, mutta enemmistö niukka, vain yksi paikka.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2017 19:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy