ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan parlamenttivaalit 2017: Maahanmuuttaja- ja homovastainen AfD-puolue ei olekaan homojen suuressa suosiossa

vaeltaja2006 • 19.09.2017 07:29 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksassa on parlamenttivaalit ensi viikonvaihteessa 24.9.2017. Merkelille kanslerina on luvassa selkeä jatkoaika. Edes homoavioliitoista ei enää tarvitse väitellä. Jos hlbtiq-väki yksin päättäisi parlamentin koostumuksen, se näyttäisi aivan toisenlaiselta.

Wienin ja Giessenin yliopistot julkaisivat maanantai-iltana, 19.9.2017 tutkimuksen, josta käy ilmi, mitä puolueita homot, lesbot ja transihmiset todennäköisesti äänestävät parlamenttiin. Kolmasosa äänestäisi vihreitä. Yliopistot tekivät tutkimuksen yhdessä homo- ja lesbojärjestö LSVD:n kanssa. Online-kyselyyn vastasi noin 7 000 henkilöä, joista 5 300 Saksan passin omistavaa otettiin mukaan tutkimuksen otantaan.

Murskavoitto tulisi vihreille (die Grünen) 29%:n osuudella. Toisena olisi vasemmistopuolue Linke 23%:lla. Sosialidemokraatit saisivat 21% ja vapaat demokraatit (”liberaalit” FDP) 9,5%. Merkelin puolue kristillisdemokraateille tulisi vain 7% äänistä. Tyrmäävin olisi maahanmuutto- ja homovastaisen puolueen Vaihtoehto Saksalle (AfD) tulos: vain 2,7%.

Kun tutkimus eilen illalla esiteltiin Berliinissä, homo- ja lesbojärjestön LSVD:n edustaja oli helpottunut AfD:n epäsuosiosta. Homo-, bi-, lesbo- ja transäänestäjät ”eivät mene lankaan”, vaikka AfD:n pääehdokas Alice Weidel on lesbo. Äänestäjät näkevät hyvin AfD:n syrjivän ja homofobisen politiikan.
Tämä yliopistojen suorittama tutkimus eroaa tuloksiltaan olennaisesti siitä, miten deittisivusto PlanetRomeossa vierailevat vastasivat puoluekyselyyn muutamaa viikkoa aikaisemmin. PlanetRomeon asiakkaista 22% valitsi kristillisdemokraatit ja 12% Vaihtoehto Saksalle eli AfD:n

PlanetRomeossa vierailevat käytännössä vain miehet, jotka etsivät samansukupuolista seuraa. Heidän äänestyskäyttäytymisensä on yliopistojen tutkimuksen mukaan erilaista kuin lesbojen. Homot suosivat kristillisdemokraatteja, liberaaleja ja AfD:tä. Miesten keskuudessa AfD on kolme kertaa suositumpi kuin lesbojen joukossa. Yliopistojen tutkimuksen mukaan lesbot suosivat erityisesti vihreitä.
Hlbtiq-ihmisille on tärkeää, että puolue selkeästi on solidaarinen hlbtiq-ihmisiä kohtaan. Sosialidemokraatteja, vihreitä ja vasemmistopuoluetta kannattavat ovat löytäneet puolueidensa vaaliohjelmista syrjinnän ja homofobian vastustamisen. Kristillisdemokraattien äänestäjät pitävät tärkeinä maahanmuuttopolitiikkaa, rikollisuuden käsittelyä ja koulutuspolitiikkaa. AfD:n kannattajat nostavat esiin rikollisuuden, maahanmuuttopolitiikan ja eurokriisin.

Saksassa on yli 61 miljoonaa äänioikeutettua. Yliopistojen tutkimuksessa arvioidaan, että heistä 6,2 miljoonaa kuuluu johonkin hlbtiqixxx-vähemmistöryhmään. Tutkimukseen vastaajat saatiin nettisivujen, mm. Facebookin ja twitterin kautta. He määrittelivät itsensä näin: homoja 54%, lesboja 19%, biseksuaaleja 12%, panseksuaaleja 3%, aseksuaaleja 1%, queer alle 1% ja muita 0,5%. Näiden pienimpien ryhmien osalta tutkimuksen tuloksia voi katsoa LSVD:n sivun grafiikoista

www.lsvd-blog.de


Tutkimusyhteenvedosta ei ainakaan ensi lukemalta löytynyt tietoa vastaajien ikäjakautumasta. Pelkästään netissä tehtävä kysely saattaa olla jonkin verran "vinoutunut", koska netin innokkaimmat käyttäjät ovat usein aika nuoria.

Homot ja lesbot äänestävät eri tavalla.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tutkimus on 'vinoutunut' mahdollisen ikäjakauman lisäksi muutenkin. Tutkimukseen vastanneista miehiä oli 65% ja naisia 30%. On vaikea uskoa, että tämä edustaisi saksalaista sateenkaarikansaa. Useimmissa länsimaissa naisia on ryhmässä hiukan miehiä enemmän. Jos siis tutkimuksen otanta olisi edustanut tällaista ryhmää, luultavasti lesbojen suosima vihreä olisi menestynyt vieläkin paremmin.

Huomioiden, että tässä tutkimuksessa miehiä oli valtaosa, samoin kuin PlanetRomeo-tutkimuksessa, vastausten eroavaisuus ei selity yksinomaan sukupuolella. Ilmeisesti satunnaista panoseuraa etsivä mies on aatemaailmaltaan ja poliittiselta taustaltaan selkeästi erilainen kuin kiltisti parisuhteessa elävä homomies. Tätä olisi mielenkiintoista tutkia lisää: kumpi asia selittää toista?

Olisi hienoa Suomessakin saada vastaava tutkimus tehdyksi. Olisikohan Setasta aloitteentekijäksi? Tuskin tässäkään asiassa..... :(
  pekka.punavuori • 19.09.2017 11:08
Tutkimusmetodin vuoksi tulokset ovat vain suuntaa antavia. Vaatisi laajan koko väestöä koskevan tutkimuksen, jotta vastaajien joukosta voitaisiin erotella riittävän suuri otos sateenkaariväkeä ja saada luotettavaa tietoa poliittisista kannoista yms.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 20.09.2017 01:09
”kuin PlanetRomeo-tutkimuksessa, vastausten eroavaisuus ei selity yksinomaan sukupuolella. Ilmeisesti satunnaista panoseuraa etsivä mies on aatemaailmaltaan ja poliittiselta taustaltaan selkeästi erilainen kuin kiltisti parisuhteessa elävä homomies.”

Planet Romeo ei ole tehnyt mitään tutkimusta eli sen tekemästä kyselystä ei ole tarkempia tietoja eikä se täytä tutkimukselle asetettavia vaatimuksia, joten on syytä rajoittaa mielikuvituksen lentoa. Koko Saksaa koskevissa kyselytutkimuksissa rasistisen homovihapuolue AfD:n kannatus on 8-11 %. Se että ”satunnaista panoseuraa etsivät miehet” muka kannattaisivat homovihapuoluetta enemmän (12 %) kuin kaikki saksalaiset, tuskin pitää paikkansa.

”Miesten keskuudessa AfD on kolme kertaa suositumpi kuin lesbojen joukossa.”

Sen verran tarkennusta, että tämä koskee siis Giessenin ja Wienin yliopistojen tekemää tutkimusta. Siinä homovihapuolue AfD:tä kannatti 3,4 prosenttia miehistä ja 1,2 prosenttia naisista. Koska AfD:n kannatus oli noinkin vähäistä, tuloksesta ei voi suoraan vetää johtopäätöstä, että homomiehet kannattaisivat AfD:tä kolme kertaa enemmän kuin lesbot.

AfD on tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen jälkeen kiihdyttänyt solvauskampanjaansa homoja, lesboja ja transsukupuolisia kohtaan. Aiheesta voisi kirjoittaa hyvin paljon, mutta mainitaan nyt vain Aa-tyyppisen fundisporukan homovihabussi, joka on kiertänyt Saksan suurissa kaupungeissa. Tämä Demo für alle -porukka ei ole AfD-puolueen osasto, mutta sen johdossa ja toimihenkilöinä on AfD:n nokkahenkilöitä.
Fundisbussi Kölnissä
www.queer.de
Düsseldorfissa ”AfD:n ja Jumalan tuella”
www.queer.de

Saksan prof. Puolimatka
on prof. Kutschera, jonka mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitot johtavat lasten hyväksikäyttöön ja ”potentiaalisesti hedelmällisten avioliittojen arvonalennukseen eli devalvoitumiseen”. Kaiken kaameuden aiheuttaja on Kutscheran mukaan ”Links/grün/rot-indoktrinierte Gender-Homo-Lobby”.
---
Puoluekannatusmittaustulos
Forsa-tutkimuslaitos julkaisi 19.9. tuoreimman kyselynsä tulokset:
36 % kristillisdemokraatit CDU/CSU
23 % sosialidemokraatit SPD
8 % vihreät Grüne
9 % vapaat demokraatit/liberaalit FDP
10 % vasemmisto Linke
9 % homovihapuolue AfD

AfD:n poliitikkoja vastaan on syytteitä eri puolilla maata ja AfD:n tähtiehdokas Alice Weidel, joka asuu naisystävänsä kanssa Sveitsissä veroja välttääkseen (kunnon saksalainen?), on esittänyt ns. vaihtoehtoisia faktoja tv-väittelyssä eli valehdellut törkeästi, mutta se ei näköjään kannattajia haittaa.
---
Uutinen Saksassa levitettävistä valeuutisista ja faktantarkistajien työstä:
yle.fi
  Havainnoija • 21.09.2017 00:05
Minun käsittääkseni AfD on ennen kaikkea nationalistinen ulkomaalais- ja maahanmuuttovihapuolue, se homoviha tulee sitten seuraavana jos on tullakseen. Sateenkaariväessä on paljon myös maahanmuuttovastaisuutta, ja ilmeisesti näille ei nuiva suhtautuminen tasa-arvoon yleisestikään katsoen ole mikään ongelma, kun itsellä tuntuu menevän ihan OK.
Nähtävästi meikäläiset Persut ovat Soinin väistyttyä myös profiloitumassa entistä selkeämmin juuri maahanmuuttovastaisuuteen ja äänestäjien kalastelu seksuaalimoraalilla jää sivuseikaksi kun Johtaja ei enää ole harras fundamentalistikristitty.
  Public eye • 21.09.2017 11:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy