ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan Bundesrat antanee lausuman avioliittotasa-arvon puolesta

jnsto • 06.06.2015 11:08 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Saksan vasemmisto- ja vihreäväritteiset osavaltiot ovat saamassa parlamentin Liittoneuvostossa läpi avioliittotasa-arvoa puoltavan lausuman. Hävinneenäkin sillä olisi poliittista merkitystä. Äänestys on torstaina 12.6.15. Bundesratin lausuma ei sido hallitusta.

Esityksen ovat istunnoissaan hyväksyneet Ala-Saksin ja Thüringenin osavaltioiden hallitukset. Sen tueksi ovat menossa myös punavirheät Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg ja Schleswig-Holstein sekä kahden vasemmistopuolueen hallitsema Brandenburg. Saksan viestimissä on arveltu, että myös Rheinland-Pfalz, Bremen ja Hampuri saattaisivat tukea. Berliinin tuki on epävarma, koska kaupunkia hallitsee vasemmisto-oikeisto -koalitio.

Vaikka SPD tukee muutosta osavaltiotasolla, se on liittohallituksessa sopimussuhteessa kristillisdemokraatteihin ja avioliittouudistus ei kuulu hallitusohjelmaan. Liittovaltiotason yhteistyö ei kuitenkaan sido puoluetta osavaltiotasolla.

Aloitteen tekstissä Liittoneuvosto pyytää liittohallitusta lopettamaan perustuslain vastaisen syrjinnän, joka kohdistuu rekisteröityihin parisuhteisiin. Syrjinnän lopettaminen käsittää avioliiton avaamisen ja täyden adoptio-oikeuden järjestämisen samasukupuolisille pareille.

CDU:n puhemiehistön jäsen Jens Spahn varoitti puoluetta aliarvioimasta avioliittokeskustelua. Hän huomautti homojen ilmentävän avioliittovaatimuksellaan nykyaikaista kansalaiskäsitystä. „Käymällä keskustelua haavoittavasti loukkaamme paitsi homoja ja lesboja, myös heidän perheitään ja ystäviään“, Spahn huomautti. Edustaja Spahn nousi HLBT-aihepiirissä esiin puoltaessaan esitystä taata rekisteröidyille parisuhteille avioliiton verokohtelu. Varsinaista avioliittoajatusta Spahn ei kuitenkaan ole johdonmukaisesti kannattanut.

Rekisteröidyt samasukupuoliset parisuhteet laillistettiin Saksassa 2001. Irlannin äänestystulos voimisti keskustelua avioliittolain uudistamisesta. Kristillisdemokraatit (CDU-CSU) eivät ole asialle johtotasolla kuitenkaan lämmenneet. Yhtenä perusteena on se, että vaalikampanjassa vastustettua kantaa ei voi noin vain vaalien välillä mennä kannattamaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Bundesrat (liittoneuvosto) hyväksyi perjantaina kannanoton, jossa se vaatii avioliiton avaamista myös sateenkaaripareille. Päätöksen takana olivat osavaltiot, joissa demarit, vihreät ja vasurit - erilaisin koalitioin - käyttävät hallitusvaltaa.

Bundestag (liittopäivät) on asiassa avainasemassa. Siinä edustettuina olevista viidestä puolueesta kolme. SPD, Grüne ja Linke, kannattaa sateenkaariavioliittoja ja kaksi, CDU ja CSU, vastustaa. Lainmuutoksella on liittopäivien enemmistön tuki. Angela Merkelin johtama liittohallitus, CDU:n, CSU:n ja SPD:n muodostama ns. suuri koalitio, ei kuitenkaan anna laimuutosesitystä liittopäiville, koska unionipuolueet CDU ja CSU vastustavat avioliittolain muuttamista.

Asia ei etene ennen seuraavia liittopäivävaaleja 2017.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 12.06.2015 22:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy