ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan avioliittolaki: Liittopresidentti allekirjoitti lain

vaeltaja2006 • 21.07.2017 13:08 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Liittopresidentin virkapalatsi
Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier allekirjoitti perjantaina 21.7.2017 lain, joka mahdollistaa samaa sukupuolta olevien avioliiton. Edelleen on avoinna, valittaako Baijerin osavaltio laista perustuslakituomioistuimeen.

Allekirjoittamisesta kertoi tv:n uutiskatsaus Tagesschau. Presidentinkanslia on vahvistanut asian. Laki julkistetaan virallisessa lehdessä maanantaina. Laki astuu voimaan lokakuun alussa 2017. Laki hyväksyttiin parlamentissa kesäkuun 30. päivänä 2017 ja parlamentin ”toinen kamari” eli liittoneuvosto hyväksyi sen heinäkuun 7. päivänä 2017.


Tehdäänkö valitus Karlsruhen perustuslakituomioistuimeen?


Ainoa, joka pystyy valittamaan laista, on Baijerin osavaltio. Siellä hallitsevat kristillisdemokraatit ja valittamisesta voitaisiin päättää absoluuttisella äänten enemmistöllä. Lain vastustajien mielestä uusi avioliittokäsite on vastoin perustuslain 6. pykälää, jossa sanotaan, että avioliitto ja perhe nauttivat valtion erityistä suojelua. Vastustajat tulkitsevat, että se merkitsee samalla avioliittokieltoa samaa sukupuolta oleville pareille.

Krisitllisdemokraattien suunnasta on vaadittu, että liittopresidentti ei kiirehdi lain vahvistamista, vaan odottaa. Hän voisi itsekin tarkistaa laillisuuden perustuslakituomioistuimesta.

Vihreiden homokansanedustaja Volker Beck reagoi hurraamalla lain allekirjoittamista. Se on sopiva lahja Berliinin huomiselle CSD-paraatille.

Huomisen paraatin tunnelmaan lain allekirjoittaminen varmaan vaikuttaa. Suora lähetys paraatista on lauantaina klo 13-15 katsottavissa rbb:n mediathekissa mediathek.rbb-online.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Saksassa laki hyväksyttiin kesäkuussa 2017 ja laki astunee voimaan jo lokakuun alussa 2017.

Suomessa lain voimaantulo kesti kontaten 3 vuotta!
Olisko se jopa laahustuksen ennätys?
  kontaten ja laahustaen (ei rekisteröitynyt) • 21.07.2017 18:13
Aamen.
  Salty dog (ei rekisteröitynyt) • 21.07.2017 22:51
Saksa: Avioliitto kaikille -laki voimaan tänään 1.10. ( twitter.com )

Siviilioikeuslakikirjan (Bürgerliches Gesetzbuch) pykälän 1353 mukaan avioliiton voi nyt solmia kaksi eri tai samaa sukupuolta olevaa henkilöä. Maistraatit ovat sunnuntaisin kiinni, mutta esimerkiksi Hannoverin maistraatissa se mies- ja naispari, jotka 16 vuotta sitten rekisteröivät parisuhteensa ensimmäisinä Saksassa, vaihtavat avioliittoon juhlallisin menoin.
Värikäs Saksa:
www.ardmediathek.de
----
Maltan tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan 1. syyskuuta
Tarkoittaa sitä, että siitä päivästä lukien myös samaa sukupuolta olevilla pareilla oli oikeus hakea avioliittolupaa. Koska Maltalla vihille pääsee vasta kuuden viikon kuluttua luvan hakemisesta, ensimmäisiä homohäitä juhlittaneen vajaan kahden viikon kuluttua.
www.gaystarnews.com
----
Färsaarilla vihittiin ensimmäinen homopari syyskuussa
Avioliittolain muutos hyväksyttiin Färsaarten parlamentissa viime vuoden huhtikuussa, Tanskan parlamentissa yksimielisesti 108-0 tämän vuoden huhtikuussa ja tuli voimaan heinäkuussa. Ensimmäinen vihitty samaa sukupuolta oleva pari oli Lontoosta, vihkimisestä ja hääparista enemmän tässä ( gaynewseurope.com ) ja tässä ( www.pinknews.co.uk ).

Koko maailman tilanne näyttää tältä:
de.wikipedia.org

Kommenttia muokattu: 01.10.2017 klo 01:35
  Havainnoija • 01.10.2017 00:33
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy