ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

RuPaul sai tähden Hollywood Walk of Famelle

Sami Mollgren • 20.03.2018 08:36 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

RuPaul ja tähti Hollywood Walk of Famella (kuva: Mario Anzuoni / Reuters / Lehtikuva)

RuPaul on saanut tähden Hollywood Walk of Famelle. Tunnustuksen antamisesta kerrottiin kesäkuussa 2017 ja virallisesti se toteutui 16. maaliskuuta 2018.

RuPaul on ensimmäinen drag queen -artisti, joka on saanut kyseisen kunnianosoituksen.

Kalifornian San Diegosta kotoisin oleva vuonna 1960 syntynyt RuPaul Andre Charles aloitti uransa 1970-luvun lopulla. Vuonna 1993 hänen esittämänsä kappale Supermodel (You Better Work) nousi kansainvälisesti tunnetuksi hitiksi, kuten myös albumi Supermodel of the World. Myös hänen seuraavana vuonna Elton Johnin kanssa tekemänsä duetto Don't Go Breaking My Heart -kappaleella nousi hitiksi. Keväällä 2009 käynnistyi Yhdysvalloissa televisiossa RuPaul's Drag Race, jota Suomessa on esitetty nimellä "Huippu- drag queen haussa". Sarjaa esitetään yhä.

RuPaul on myös maailman suurimmista vaikuttajista kootulla vuoden 2017 Time 100 -listalla.

RuPaulin kumppani on australialainen Georges LeBar, jonka kanssa hän avioitui tammikuussa 2017. Pari on ollut yhdessä vuodesta 1994 lähtien. RuPaul on ollut myös poliittisesti aktiivinen: hän tuki Hillary Clinonia vuoden 2016 presidentinvaalissa.

Hollywood Walk of Fame tarkoittaa osaa Hollywood Boulevardin ja Vine Streetin jalkakäytävistä Hollywoodissa Los Angelesissa. Jalkakäytäviin on upotettu vuonna 2017 yli 2 600 viisisakaraista tähteä, joista kukin on omistettu yhdelle viihdeteollisuuden merkkihenkilölle. Ensimmäinen tähti myönnettiin vuonna 1960. Sateenkaarivähemmistöön kuuluvista oman tähtensä ovat saaneet esimerkiksi Elton John, Ellen DeGeneres, Gillian Anderson, Jodie Foster, Rock Hudson, Liberace ja George Takei. Vuosittain miljoonat turistit käyvät tutkimassa tähtiä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy