ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Ruotsalaiset rakensivat Venäjän omistamalle rantatontille Ahvenanmaalla "homobaarin"

Sami Mollgren • 14.09.2015 21:58 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Ruotsalainen hiphop-kaksikko Far & Son rakensi viikonloppuna "homobaarin" Venäjän omistuksessa olevalle Ahvenanmaalla sijaitsevalle rakentamattomalle rantatontille, kertoo Nya Åland -lehti verkkosivuillaan.

1980-luvun Poliisiopisto-elokuvista tutun ikonisen "The Blue Oyster" -nahkahomobaarin mukaan nimetty ahvenanmaalaisversio on puitteiltaan luonnonläheisempi ja kevytrakenteisempi: mustaksi maalatuista vanerilevyistä metsänreunaan rakennettua "baaria" koristi sinisin kirjaimin maalattu baarin nimi.

Far & Son -kaksikko eli Frej Larsson ja Simon Gärdenfors nauhoitti Ahvenanmaan Saltvikissa osuutta kaksikon televisio-ohjelmaan Samhällsjudo, joka on katsottavissa Ruotsin kaupallisen TV4:n verkkopalvelussa ja TV12:ssa. Kohtauksia Ahvenanmaalle tehdystä homobaarista on luvattu nähtäväksi lokakuun loppupuolella.

- Saimme kuulla, että Putinilla on tontti täällä Ahvenanmaalla, ja sehän on venäläistä maaperää, jossa ei saa propagoida homoseksuaalisuuden puolesta. Niinpä aloimme pystyttää The Blue Öysteriä, sanoo Simon Gärdenfors Nya Åland -lehden mukaan.

Lehtitietojen mukaan lauantaina paikalla järjestettiin äänekkäät juhlat ja kaksikon mukaan tontilla suoritettiin lukuisia erilaisia seksuaalisia akteja.


Kohtaus ensimmäisestä Poliisiopisto -elokuvasta;
Blue Oyster Bar


Tontti on ollut Venäjän omistuksessa vuodesta 1947 lukien. Aiemmin tontti oli saksalaisomistuksessa, mutta Pariisin rauhansopimuksen ehtoihin kuului saksalaisille kuuluneen omaisuuden siirtyminen Neuvostoliitolle. Neuvostoliiton hajottua sen omaisuus siirtyi Venäjän haltuun. Venäjällä hyväksyttiin vuonna 2013 ns. homopropagandalaki, joka esimerkiksi kieltää samaa sukupuolta olevien parisuhteiden esittämisen yhdenvertaisena asiana heterosuhteiden kanssa alaikäisille.

Blue Oyster -niminen homobaari toimi myös Tampereen Satamakadulla parin vuoden ajan. Tampereen Blue Oyster Bar sulki ovensa loppiaisena 2010.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Esimerkillistä toimintaa!! ;-)
  Hominidae • 14.09.2015 22:02
Ei ole tullut miekkosilla aika pitkäksi, kun ovat järjestäneet itselle tekemistä.
Siinä on luovuutta ja sopivasti aatetta mukana.
Peukutan.
  Micsu • 14.09.2015 22:04
Eipä taida tuo Ahvenanmaan gaybaari-uutinen olla esillä Venäjällä mediassa.

Ai ai kun saataisiin se/ne Tom of Finland -leffa/t valmiiksi ja kun jos niissä näytettäisiin, miten ex-neukkulan valvontakomisission puna-armeijalaiset puuhasivat Tähtitorninmäen puistossa miesten kesken ... ortodoksi-stalinin kielloista huolimatta.

Kommenttia muokattu: 14.09.2015 klo 22:36
  human • 14.09.2015 22:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy