ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ranskan vaalit: Nuoret homo- ja bimiehet suosivat Marine Le Peniä

vaeltaja2006 • 06.05.2017 04:26 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Sininen on Macron, keltainen on Le Pen
Ranskan presidentinvaaleissa vasemmistoliberaalin Macronin odotetaan voittavan. Mielipidemittausten mukaan oikeistopopulistilla Marine Le Penillä ei juuri ole mahdollisuuksia. Marine Le Pen saattaa saada kannatusta yllättävästä suunnasta: nuorilta homomiehiltä.

Ranskassa suosittu dating-sovellus Hornet teki kyselyn, joka ei kuitenkaan ole samalla tavalla koko vastaajajoukkoa edustava kuin tutkimuslaitosten mittaukset. Hornetin kyselyssä kävi ilmi, että nuorista homo- ja bimiehistä yli kolmannes saattaa äänestää Marine Le Peniä.

Tulos on yllätys sen vuoksi, että Marine Le Pen ei missään tilanteissa ole osoittanut myötätuntoa hlbtiq-väestölle. Häntä ei voi pitää homoystävällisenä. Hän haluaisi lopettaa homoparien avioliitot ja adoptiot ja lesbopareilta hän haluaisi pois keinohedelmöityksen.

Mutta monet homot tuntuvat pelkäävän islamia, ja siinä asiassa Le Penin viesti menee perille. Hornetin kyselyyn netissä vastasi yli 5 000 homo- ja biseksuaalista miestä. Kokonaisuudessaan heistä 63,5% antanee äänensä Emmanuel Macronille ja 36,5% Marine Le Penille.

Nuoret miehet äänestäisivät kuitenkin toisin. He eivät tunne pelkoa oikeistopopulisteja kohtaan ja 43,5% äänestänee Le Peniä. Yli 50-vuotiaista vain 20% äänestäisi Le Peniä. Heillä on ehkä muistissa puolueen menneisyys. Isä Le Pen uhkaili 1980-luvulla, että kaikki aidsiin sairastuneet tulisi teljetä lukkojen taakse,

Hornet teki kyselyn huhtikuun 27.-28. päivinä 2017.

love.hornetapp.com


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Marine le Penin suhde tasa-arvoiseen avioliittoon ei ole mikään kuriositeetti tai pikkujuttu. Jos hän voittaa ja pitää lupauksensa, on se merkittävä ennakkotapaus. Ranskasta tulisi ensimmäinen länsimaa,jossa tasa-arvoinen avioliitto on ensin hyväksytty ja sitten kumottu. Se olisi valtavan iso buusti kristofasistisille ja äärioikeistolaisille poliitikoille ja puolueille kaikkialla siitä, että parlamentaarisesti hyväksytty tasa-arvoinen avioliitto voidaan myös parlamentaarisesti kumota. Se että nuoret homomiehet kannattavat häntä kertoo siitä,että he ovat kasvaneet yhteiskunnan ilmapiirissä, jossa saavutettuja oikeuksia pidetään itsestäänselvyytenä.
  ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 07.05.2017 18:09
No, ei presidentti Ranskassakaan diktaattori ole, vaan lakeihin tarvitaan parlamentin hyväksyntä. Tosin tuo Ke Penin uhka ei nyt myöskään toteutunut, joten kaikki hyvin toistaiseksi.
  Public eye • 07.05.2017 21:52
Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella
oli 11 ehdokasta, joiden saama osuus annetuista äänistä näkyy oikeanpuoleisella sarakkeella tällä sisäministeriön sivulla.
Ensimmäiseksi on näköjään ilmestynyt tämänpäiväisen äänestyksen tuloksia:
elections.interieur.gouv.fr
Toiselle kierrokselle pääsivät äärinationalistien Marine Le Pen, joka keräsi ääniä pääasiassa pieniltä paikkakunnilta, kun taas keskustaliberaali Emmanuel Macron oli suositumpi suurissa kaupungeissa. Pariisissa Macron sai 34,8 % äänistä, mutta Le Pen ainoastaan 4,9 %.
elections.interieur.gouv.fr
------
Toisella kierroksella tänään 7.5.
vastakkain olivat siis Macron ja Le Pen. Vaalihuoneistot ovat sulkeutuneet ja ennusteen mukaan Macronista tulee Ranskan seuraava presidentti vuosiksi 2017-2022
www.francetvinfo.fr

Tälle sisäministeriön sivulle päivittyy ääntenlaskennan tuloksia:
elections.interieur.gouv.fr
------
Poliitikot ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä vaalien tulokseen. Jopa Timo Soini totesi Le Penin tappiosta, että "yhden asian liikkeellä ei tuon pidemmälle pääse".
yle.fi

Kommenttia muokattu: 07.05.2017 klo 23:25
  Havainnoija • 07.05.2017 22:00
Timo Soinin heitto oli todennäköisesti tarkoitettu myös ennen kaikkea Halla-ahon suuntaan.
  Public eye • 08.05.2017 00:22
Presidentti ei Ranskassa ole diktaattori, mutta jo Le Pen olisi saanut enemmistön, olisi se tarkoittanut enemmistöä hänen ideologialleen ja politiikalleen. Onneksi kävi aivan päinvastoin ja liberalismi ja suvaitsevaisuus sai massiivisen voiton. Ja kyllä, Soinin lausunto oli Halla-Aholle suunnattu. Tuo yhden asian rasistifasisti voittaessaan puheenjohtajuuden heittäisi pellolle Soinin hillotolpaltaan mikä taitaa olla ainoa todellinen syy koko Soinin poliittiselle uralle.
  ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 08.05.2017 00:47
Nuoret homomiehet joutuvat kaduilla kohtaamaan ääri-islamistien halveksunnan, vihan ja jopa väkivallan eri tavalla kuin hyvintoimeentulevat vanhemmat homot, joiden on helppo olla suvaitsevaisia salongeissaan.
  gamin (ei rekisteröitynyt) • 08.05.2017 03:50
Onko vastaus ääri-islamiin lisätä rasismia? Ja lisätä vihapuhetta? Mitä tehdä miljoonille muslimeille, jotka ovat maan kansalaisia? Marine le Pen antaa suvaitsevaisuuskasvatusta? Vaalikeskustelussa hän pystyi lähinnä räyhäävään nimittelyyn ilman yhtään ratkaisuehdotusta. Jos äärioikeisto nousee valtaan, tulilinjalla ovat ensin muslimit, homojen vuoro tulee varmasti. Ennemmin tai myöhemmin.
  ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 08.05.2017 13:15
"Onko vastaus ääri-islamiin lisätä rasismia?" Hyvä kysymys, mutta näin kärjistetysti esitettynä tuskin kukaan vastaa 'on'. Mutta mitä oikeasti pitäisi tehdä ihmisille, jotka eivät vanno länsimaiseen liberalismiin, vaan katsoo kaikkea oman uskonnollisen maailmankuvan läpi? Kannatan uskonnonvaputta ja muitakin vapauksia, mutta jokaisen pitäisi uskoa ja toimia haluamallaan tavalla ns. neljän seinän sisällä ja heidän pitäisi antaa jokaisen muun eriuskoisen/uskonnottoman vastaavasti uskoa ja elää omalla tavallaan. Mutta monet uskovaiset syyllistyvät muiden tekemisten arviointiin ja arvosteluun, sen sijaan että keskittyisivät vain siihen miten hyvin itse omaa uskontoaan tunnustavat. Ja valitettavan usein mitä uskovaisempi, sen avoimempaa ja kärkevämpää muiden arvostelu on. Onko heillä niin huono itsetunto tai epävarmuus omasta uskomisestaan, että heidän täytyy yrittää muita arvostelemalla todistaa omaa 'hyvyyttään' tajuamatta toimivansa ehkä jopa omaa uskontoaan vastaan. Olen opiskellut arabiaa ja omistan Koraanin, mutta en ole sitä kannesta kanteen lukenut, mutta voisin olettaa sieltäkin löytyvän Raamattua vastaava toteamus: sillä mitalla millä te tuomitsette, sillä mitalla teidät tuomitaan. Kun uskovaiset ymmärtäisivät tuon ja keskittyisivät vain omaan uskonnon harjoittamiseensa, niin ristiriitatilanteet kadulla katoaisivat. Mutta valitettavasti näin uskovaiset eivät toimi ja tämän muuttamisessa suvaitsevaisuuskasvatusta saisi antaa vuosikausia ja silti lopputulos ei välttämättä olisi edes välttävä, sillä muutostilanteessa ihminen luontaisesti hakee aina tukea ja turvaa vanhasta. Se saattaa jopa entisestään vahvistaa vanhoja uskomuksia ja tapaa toimia, varsinkin kun muslimimaissa myös kulttuurinen perhekäsitys on huomattavan vahva verrattuna länsimaiseen yksilökeskeiseen käsitykseen; he hakevat tukea omille juurtuneille käsityksilleen lähipiiristä ja löytävät sitä - ristiriidat korostuvat entisestään. Jos siis Le Pen ei ole heittänyt pöytään ratkaisuehdotuksia, ehkä se vain kertoo siitä tosiasiasta, ettei niitä kauheasti ole. Voimme joko sulkea rajat tai vain toivoa, että tulijat sopeutuvat. Luultavasti sopeutuvatkin, mutta se voi viedä vuosia ja vuosikymmeniä. Elämme kuitenkin nyt kaduilla ja kujilla tätä päivää, joten mitä tehdä: En tiedä minäkään.
  pekka.punavuori • 10.05.2017 11:32
"Onko vastaus ääri-islamiin lisätä rasismia?"

Varmaankin "edistää" rasismia? Vastaus lienee ei, koska rasismi edistää syrjäytymistä ja ja ajautumista ääriliikkeisiin.

"-- mitä oikeasti pitäisi tehdä ihmisille, jotka eivät vanno länsimaiseen liberalismiin, vaan katsoo kaikkea oman uskonnollisen maailmankuvan läpi?"

Riippuu pitkälti uskonnolisesta maailmankuvasta, ja miten paljon siinä on kysymyksessä uskonto ja perustellaanko uskonnolla, sukupuolielinten silpominen, terroristiteot tai väkivalta vaikkapa seksuaalivähemmistöihin. Jos uskonnonvapaus rikkoo maan lakeja, niin sille on tehtävä jotain. Huivit tuskin oikeasti loukkaavat ketään siinä missä esimerkiksi alastomuus julkisella paikalla on kielletty.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 11.05.2017 10:33
Heittoni "lisätä rasismia" tarkoitti, että juuri tuo on äärioikeiston (johon lasken myös persut) se resepti, jota tarjotaan vastauksena ääri-islamin uhkaan. Vastakkainasettelua ja vihapuhetta, jolla kerätään halpoja irtopisteitä ja ääniä. Tämä onttous paljastui Ranskan vaaleissa. Rouva Le Pen olikin isänsä tytär. Samanlainen törkeä suunsoittaja ilman minkäänlaista järkevää ohjelmaa mihinkään. Ranskan äärioikeiston juuret ja henkinen koti on vichyn Ranskassa. Äärikatolilaisessa ja juutalaisvihamielisessä kansallismielisyydessä.
  ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 11.05.2017 19:42
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy