ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ranskan presidentinvaalit 2017: Marine Le Pen – ystävä vai vihollinen?

vaeltaja2006 • 21.04.2017 09:49 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Musta hamo oikealla kuuluu Notre Damen tornin koristepatsaisiin. Liekö paholainen?
Viikonloppuna, 23.4.2017, Ranskassa on presidentinvaalien ensimmäinen kierros. Ehdokkaita on esitelty laajasti, mutta suhdetta hlbtiq-ihmisiin on sivuttu vain lyhyesti. Mitä tiedetään Front Nationalen johtajasta Marine Le Penistä?

Tv-dokumentti torstaina 20.4.2017 kuvasi mainiosti sen, miten sujuvasti Marine Le Pen vaihtaa suhtautumistaan asioihin, joihin puolue aikaisemmin on suhtautunut kuin ”pyhiin asioihin” ja joihin ei saisi koskea. Kun gallup osoittaa, että kansan enemmistö kannattaa jotain asiaa, pian käy ilmi, että myös Marine Le Pen kannattaa samaa asiaa. Abortti on yksi niistä asioista. Kun valtaosa ranskalaisista on vapaan abortin kannalla, yllättäen Marine Le Pen on samalla kannalla.

areena.yle.fi


Front Nationalin homovihamielinen perinne

Juutalaisvastaisuus on ollut hänen puolueessaan Front Nationalessa selkeää ja vallitsevaa. Se juontaa juurensa jo Marine Le Penin isän ajoilta 2000-luvun alusta. Isä ei uskonut keskitysleireihin tai ainakin vähätteli niitä. Marine Le Pen käänsi kelkan uuteen suuntaan 2011 alkaen, kun hänestä tuli puolueen johtaja. Marine Le Pen kertoi viikkolehti Le Pointissa helmikuussa 2011, että kansallissosialistien pystyttämät keskitysleirit olivat ”pahinta mahdollista barbariaa”. Se oli iso uutinen lehdistölle. Marine Le Pen oli muuttanut puolueen suuntaa. Juutalaisia on Ranskassa 0,6% kaikista äänestysikäisistä ja 18% heistä ilmoitti pari vuotta sitten äänestävänsä Marine Le Peniä.Äärioikeistolaisissa piireissä on vallinnut vahva homokielteisyys. Isä Le Pen vertasi aikanaan aidsiin sairastuneita lepratautisiin. Homokielteisyyttä nähtiin suurissa mielenosoituksissa vuosina 2012-13, kun Ranskan parlamentissa käsiteltiin avioliiton avaamista homo- ja lesbopareille. Sadat tuhannet ihmiset olivat Pariisin keskustassa vastustamassa ”kaikkien avioliittoa”. Front National suhtautui mielenosoituksiin kaksijakoisesti. Osa puoluejohdosta oli mukana eturivissä, mutta Marine Le Pen pysyi poissa. Marine Le Penin mukaan siinä oli kyse ”pehmeästä”, ”postmateriaalisesta” pikku asiasta. Hänen mukaansa oli kiinnitettävä huomio suuriin taloudellisiin ja sosiaalisiin teemoihin. Marine Le Pen ei halunnut, että hänen puolueensa leimautuisi äkäisten nurkkakuntalaisten puolueeksi.


Marine Le Pen haluaa uudenlaisia kannattajia

Marine Le Pen halusi laajentaa kannattajakuntaansa. Kannattajiksi haluttiin naisia, nuoria ja enemmän koulutettuja. Näihin ryhmiin hänellä oli ollut hyvin vähän kontakteja. Hän ei ilmaantunut homoavioliittoja vastustaviin mielenosoituksiin, koska ne eivät edistäneet hänen omia suunnitelmiaan.

Samanlainen homokielteisyydestä pidättäytyvä asenne oli Hollannissa äärikonservatiivisten Pim Fortuynin ja Geert Wildersin menestysresepti 2000-luvun alusta lähtien. Naisten ja homojen oikeuksia vastaan ei pidä hyökätä, vaan pitää siirtyä ”puolustamaan” naisia ja homoja. Homojen ja naisten ”todellisia” vihollisia olivat maahan pyrkivät muslimit.

Marine Le Pen ei kokonaan ottanut käyttöön hollantilaisten mallia, mutta osittain otti. Hän ei osoittanut mieltä homojen oikeuksia vastaan vaan alkoi etsiä yhteistä vihollista (muslimeja). Front National -puolueessa uusi linja oli hyvin kiistelty. Isä Le Pen kannatti laajoja mielenosoituksia homoavioliittoja vastaan, mutta hänkään ei henkilökohtaisesti mennyt paikalle (selitys: korkean iän vuoksi).

Marine Le Pen nimitti pari vuotta sitten kulttuurineuvonantajakseen Sébastien Chenun, joka perusti ranskalaisen GayLib-liikkeen. Vähän myöhemmin eräs lehti paljasti puoluetoverin, Florian Philippon homoksi. Puolueessa alettiin puhua, että Marine Le Pen on "homoikoni".

Front National -puolue muutettiin äärilaidan puolueesta hovikelpoiseksi keskitien puolueeksi. Marine le Pen on onnistunut melko hyvin julkisen imagon uusimisessa. Nyt seurustellaan jo sujuvasti juutalaisten, muslimien ja homojen kanssa, mutta ei pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa. Jos puolueen vastustaja syyttää heitä rasisteiksi, se alkaa kuulostaa vähän liian yksinkertaiselta panettelulta.

On tehty pesäero skinheadeihin, uusnatseihin ja homovihaajiin sekä muihin ääriliikkeisiin, joilla on vähäinen kannatus kansan keskuudessa.
Vaaliohjelma: tasa-arvoinen avioliitto kumotaan

Helmikuussa 2017 mediaan nousi uutinen: Marine Le Pen haluaa kaataa Ranskan tasa-arvoisen avioliiton. Hän julkaisi 144 kohdan puolueohjelman ja siellä on mukana ”kaikkien avioliiton” lopettaminen. Kohdassa 87 luvataan, että tilalle tulee paranneltu siviililiitto PACS. Jo solmitut avioliitot jäisivät voimaan. PACSin voivat solmia sekä homo- että heteroparit.

Vaaliohjelmassa sateenkaariperheiden oikeuksia vähennettäisiin. Lesbot eivät saisi enää keinohedelmöitystä eikä samaa sukupuolta oleville pareille annettaisi mitään apua lasten hankinnan edistämiseksi.

Vaikka Marine Le Pen heikentäisi hlbtiq-ihmisten oikeuksia, Guardian-lehti arvioi, että kolmasosa lesboista ja homoista äänestäisi Marine le Peniä. Paikallisvaaleissa 2015 avioliitossa olevista gay-pareista 32% äänesti Front Nationalia. Vuonna 2012 luku oli vain 19%. Onko pakolaisvihamielinen kampanja se, jonka avulla tavoitetaan ihmiset erittäin hyvin? Vai houkutteleeko näitä äänestäjiä ero EU:sta ja lupaus uudesta Ranskan suuruuden ajasta?


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
> äärikonservatiivisten Pim Fortuynin ja Geert Wildersin

Kumpikaan ei ole äärikonservatiivi. Pikemminkin liberaaleja, jotka näkevät hallitsemattomassa maahanmuutossa potentiaalisen uhan liberaalille elämäntavalle. Kumpaakin voi toki sanoa islamofobiksi ja heidän islam-kammonsa menee varmasti liian pitkälle.

> Onko pakolaisvihamielinen kampanja se, jonka avulla tavoitetaan ihmiset erittäin hyvin?

Kaikki homot eivät äänestä vihervasemmistoa. Kannattaisi tämä muistaa vaikka näitä juttuja tänne kirjoittelevat järjestöaktiivit lienevät suurimmaksi osaksi joko vasemmistoliiton tai vihreitten kannattajia.

Homoja ajaa populistioikeistoon vihervasemmiston kyvyttömyys nähdä hallitsemattoman maahanmuuton ongelmat ja täydellinen kyvyttömyys keskustella islamiin liittyvistä ongelmista. Rajoitetun ja kontrolloidun maahanmuuton kannattaminen ei edes ole mikään äärikanta.
  TjaaTjaa • 22.04.2017 02:44
"Kannattaisi tämä muistaa vaikka näitä juttuja tänne kirjoittelevat järjestöaktiivit lienevät suurimmaksi osaksi joko vasemmistoliiton tai vihreitten kannattajia."

Mitä järjestöä tarkoitat?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 22.04.2017 07:33
Onko joku sitten unohtanut, että kaikki "homot" eivät äänestä "vihervasemmistoa"? Miksi, toisaalta, tämä itsestäänselvyys olisi niin tärkeää pitää alati mielessä?
  Public eye • 22.04.2017 14:48
Ranskan presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella on 11 ehdokasta, joista neljän suosituimman kannatus oli viimeisen, perjantaina tehdyn kyselyn mukaan seuraavanlainen, %:
Emmanuel Macron 24,0
Marine Le Pen 21,8
François Fillon 19,5
Jean-Luc Mélenchon 19,3

Entinen trotskilainen kommunisti Jean-Luc Mélenchon
veisi ohjelmallaan Ranskan konkurssin partaalle, koska vaarallisesti velkaantunut Ranska joutuisi ottamaan valtavat määrät lisää velkaa ja yritykset joutuisivat ahtaalle muista Mélenchonin suunnittelemista toimista johtuen. Mélenchon ylistää Venezuelan entistä presidenttiä Hugo Chávezia, jonka jäljiltä Venezuelan talous on kaaoksessa.
Mélenchon kannattaa sateenkaarikansalaisten oikeuksia.

Oikeiston homovihamielinen äärikonservatiivi François Fillon
on ottanut elämäntehtäväkseen sateenkaarikansalaisten oikeuksien vastustamisen. Fillon on vastustanut koko poliittisen elämänsä ajan kaikkia tasa-arvopyrkimyksiä suojaikärajoista parisuhdelakiin ja tasa-arvoiseen avioliittolakiin, jonka kiihkeimpiin vastustajiin hän kuului Hollanden hallituksen aikana. Fillon on lisäksi Putinin myötäilijä, joskaan ei varsinaisesti matele Kremlin portailla kuten Le Pen. Fillonia epäillään myös korruptiosta.

Kiihkokansallinen Marine Le Pen
johtaa Front Nationalia, jonka pääagendaan kuuluvat rasismin ja homovihan lisäksi tietenkin eroaminen EU:sta, euroalueesta ja NATO:sta. Vaaliohjelmassa on myös Ranskan tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen. Lisäksi Le Pen matelee Kremlin portailla ihaillen Putinia yli kaiken, on saanut 9 miljoonan euron lainan venäläispankilta ja kävi viimeksi viime kuussa Putinin palatsissa saamassa tukea kampanjalleen. Le Pen ja puolueensa on matkannut kohusta toiseen, kuten sekoilevat populistipuolueet muissakin maissa. Marine Le Penillä on menossa oikeusjuttuja, esim. EU vaatii Le Peniltä takaisin noin 350 000 euroa, jotka hän on käyttänyt puolueensa hyväksi jne.

Keskustaliberaali Emmanuel Macron
on ehdokkaista ainoa, joka aidosti edustaa Ranskan ja Euroopan arvoja mukaan lukien sateenkaarikansalaisten oikeudet. Macron on myös EU:n ja euroalueen puolestapuhuja. EU:n ja koko Euroopan vakauden kannalta talouselämä mukaan lukien Macron olisi ylivoimaisesti paras valinta.

Valittiinpa kuka tahansa näistä neljästä Ranskan presidentiksi, valitun on tultava toimeen lakiasäätävän kansalliskokouksen kanssa, mikä ei olisi helppoa, ei edes Macronille. Marine Le Penin mahdollinen presidenttiura loppuisi lyhyeen, sillä enemmistö parlamentaarikoista ei hyväksyisi Le Penin liittoutumista Putinin kanssa, EU:n hylkäämistä ja diplomatian muuttumista lepenimäiseksi sekoiluksi.

Kaksi eniten ääniä saanutta pääsee toiselle eli ratkaisevalle kierrokselle, joka järjestetään kahden viikon kuluttua 7. toukokuuta.
Sunnuntailukemiseksi saksalaisen yleisradioyhtiön yhteenveto:
www.deutschlandradiokultur.de
------
Valhesivustot vauhdissa
Esimerkiksi Facebook on joutunut sulkemaan yli 30 000 valhesivustoa, jotka yrittivät vaikuttaa Ranskan presidentinvaaliin. Valhesivustot väittivät mm., että suosituin ehdokas Emmanuel Macron saa rahallista tukea Bahrainista yms. USA:n presidentti Trumpin kannattajat, jotka kuuluvat äärioikeistolaiseen alt right -porukkaan, ovat avanneet tuhansia sivustoja Marine Le Penin peukuttamiseksi ja valheiden levittämiseksi esim. Macronista. Venäjän ja Putinin päämääränä on tietenkin EU:n heikentäminen ja hajaannuksen lisääminen EU:n sisällä. Venäläistrollien valhesivustot levittävät juttuja Macronin homoseksuaalisuudesta yms.

Kommenttia muokattu: 23.04.2017 klo 16:28
  Havainnoija • 23.04.2017 01:25
humpuuki-uskovais-ristiriitaiset konservatiivit Ranskassakin ovat jostain syystä hissukoita siitä, että esim. Kanada, jonne ranskalaisia on mennyt maahanmuuttajiksi ja joka on ottanut monikulttuuris-liberaalin linjan, ei ole siitä kuitenkaan tuupertunut.

LePenin puolueessahan on korostuneesti katolilais-uskovaisia, jotka palvovat kivikautista huru-ukkeli-mielikuvitus-jumalaa ja muka vain yhtä ainoaa oikeaa uskontoa ... mutta syyttelevät siitä kaikesta muita muita.

Marine Le Penhän on katolilainen: fi.wikipedia.org
eli vatikaanin nais- ja hlbt-ihmis-vihamielisen uskontoideologian kannattaja.

Ranskassahan kaikki avioliitot virallistaa valtio ja siellä uskontokunnat voivat lisäksi siunailla aviopareja halujensa mukaan. Siellä muslimi-imaami on siunannut samaa sukupuolta olevia aviopareja, mutta ykskään katolilainen pappi ei samaan ole vielä kyennyt. Joten mikä pirunssa katolilaisia oikein vaivaa, kun näytön paikasta on kyse?

www.alarabiya.net
www.jpost.com

Faktahan Ranskassakin on kuitenkin se, että siellä radikalisoituneita, sovinisteja, homofoobikkoja sekä kantaväestössä että maahanmuuttajissa. Ja nuo ongelmat pitää petrata molemmissa, eikä sysätä niistä sijaiskärsijäksi vain toista osaa, eikä varsinkaan naisia, seksuaalivähemmistöjä ja tiettyjä etnisiä kansanosia.

1790-luvun arvokasta perintöä, länsimaalaisuuden perustaa, eli uskomusten erottamista valtiosta, ei kannattaisi antaa LePenin raiskata ja romuttaa. Länsimaalaisuuden ydinhän on se että täällä pakanallisen kristinuskon ylivalta on onneksemme paljolti jo nitistetty, voitettu. abrahamisuuksissa on vain ojia ja allikoita, eikä hedelmällistä elinmaata.

Toivokaamme siis, ettei Ranskaan tule yhdevertaisten ihmisoikeuksien vastaisen politiikan, eikä naisia eriarvoistavan uskomuksen presidenttiä!

Kommenttia muokattu: 23.04.2017 klo 14:26
  human • 23.04.2017 14:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy