ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ranskan oikeisto-populistinen Front National kitisee liitoksissaan - homot johdossa aiheuttavat paineita

Ranskalaisen Front National -puolueen johtaja Marine Le Pen otti varapuheenjohtaja Florian Philippotilta pois kaikki tehtävät. Tänään avoimesti homo Philippot ilmoitti jättävänsä puolueen johtamiseen liittyvien riitojen vuoksi. Philippot on vastannut mm. puolueen strategiasta ja viestinnästä. Asiasta kertoi tv-kanava France2.

Aikaisemmin Philippot oli Marine Le Penin läheinen yhteistyökumppani. Eilen Le Pen kertoi, että Philippot jää puolueen varapuheenjohtajaksi, mutta ilman tehtäviä. Philippot on 35-vuotias. Hän ei halua toimettomaksi varapuheenjohtajaksi, ja tänään hän siis kertoi erostaan.

Front National -puolueessa on ollut valtataistelua ennenkin. Kesäkuussa, ennen Ranskan presidentinvaaleja, Philippot perusti puolueen sisään yhdistyksen ”Les patriotes”. Se olisi ollut puolueen sisäinen keskustelufoorumi, ja olisi tarjonnut areenan puolueen kriitikoille. Tiistaina Le Pen vaati, että Philippot´n on luovuttava Les patriotes -ryhmän johtamisesta. Le Pen yritti Philippot´n erottamisella vaimentaa kritiikkiä, jonka mukaan puolueessa homoilla on liian suuri valta.

yle.fi

Florian Philippot paljastettiin homoksi eli ”outattiin” vastoin hänen omaa tahtoaan joulukuussa 2014. Juorulehti ”Closer” julkisti hänen Wienin lomamatkakuviaan, joissa oli myös hänen ystävänsä. Hän nosti oikeusjutun ja sai 20 000 euron vahingonkorvauksen. Puolueen sisällä Philippot`n homoseksuaalisuus oli ”julkinen salaisuus”. Hänen lomaseuransa kasvoja ei näytetty, mutta kerrotaan, että ystävä on journalisti, joka taistelee homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta.

”Closer” on ”bulevardilehti”, joka keskittyy julkkisjuoruihin, tunteenomaisiin juttuihin aidosta elämästä, muotiin, lifestyleen ja tv:hen. Lehden käyttämät paparazzit kuvaavat kauko-objektiiveilla mm. kuninkaallisia loma-asunnoillaan jopa kilometrin päästä.

Front National -puolueessa on myös Steeve Briois merkittävässä asemassa ja hänkin on avoimesti homo. Myös entinen puoluesihteeri on Marine Le Penin lähiystävä ja hän toimi kevään 2017 vaalitaistelun aikana Le Penin sijaisena. Hän on Hénin-Beaumontin kaupungin pormestari ja meppi europarlamentissa.

Myös ns. homoliike on sekaantunut Front National -puolueeseen. Vuonna 2014 Marine Le Pen kertoi, että GayLib-liikkeen perustajasta Sebastien Chenusta tulee Front National -puolueen palkkaama ”kultturineuvonantaja”. Tieto aiheutti kuohuntaa Front National -puolueessa. Chenua ei palkattukaan puolueeseen, vaan hän toimi ”vapaaehtoisena”.

Vaikka Front National vastustaa homojen avioliitto-oikeutta ja on muutenkin homovastainen, puolue vetää puoleensa joitakin homoja. Puolue on tukenut homovastaisia mielenosoituksia ja puolueen johtohahmot ovat lausuneet hyvin kielteisiä asioita homoista. Jotkut puolueen sisällä sanovat, että Le Pen on ”homoikoni”. Jotkut homot ja lesbot kannattavat Front Nationalia puolueen muslimivastaisen politiikan takia.Taustaa Front National -puolueesta

Front National -puolue saavutti vuoden 2014 EU-vaaleissa jättivoiton. Puolueesta tuli Ranskan suurin. Puolue taistelee ”ranskalaisen identiteetin” säilyttämisen puolesta. Tunnuksena on: ranskalaiset ensin. Uhkakuvana nähdään monikulttuurinen Ranska. Kulttuurien sekoittuminen nähdään ei-toivottuna. Myös yhteiskunnan sisältä tulee uhkia, erityisesti vaarana ovat tasa-arvon ja monikulttuurisuuden kannattajat. Front Nationalin mukaan rappio uhkaa koko Eurooppaa ja sen aiheuttaa islam, arabimaat, Aasian ja afrikan väestöräjähdys ja siirtolaislaumat.

Front National on ajanut tiukan järjestyksen linjaa. Burkan käyttökielto ja kaduilla rukoilemisen kielto tulivat voimaan 2011, kun Marine Le Penin isä johti puoluetta. Marine Le Penin noustua puolueen johtoon, puolue pyrki pehmentämään vaatimuksiaan ja tekemään puolueesta hovikelpoisemman.

Viime vuosina erityisesti nuoret, alle 30-vuotiaat ovat mielellään äänestäneet Front Nationalia, samoin osa ns. työväestöstä. Seksuaalivähemmistöjen kiinnostusta puoluetta kohtaan lisää se, että puolueessa on toiminut ja toimii avoimesti homoja, mutta perusarvoiltaan puolue on homovastainen.

Vuoden 2017 presidentinvaaleissa Marine Le Pen kärsi kirvelevän tappion.

(lähteenä käytetty mm. verraten uutta kirjaa: Jouko Jokisalo: Euroopan radikaali oikeisto, Into, 2016 ja homolehtien Ranskaa koskevia uutisia).


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy