ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pohjoismaiden neuvostossa aloite hlbtiq-aihepiiriä koskevan lainsäädännön yhdenmukaistamisesta

Sami Mollgren • 24.01.2018 16:32 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Pohjoismaiden neuvoston Hyvinvointi Pohjolassa -valiokunnan kokouksessa on ollut esillä jäsenehdotus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä koskevan lainsäädännön yhdenmukaistamisesta Pohjoismaissa. Valiokunta oli koolla keskiviikkona 24. tammikuuta Tukholmassa.

PN:ssä nimellä "pohjoismainen vihreä vasemmisto" toimivan puolueryhmittymän jättämästä aloitteesta kerrottiin ranneliike.netissä marraskuun 2017 alussa. Suomesta ryhmään kuuluu vasemmistoliitto.

- Ehdotuksen mukaan Pohjoismaiden lainsäädännön tulee perustua ihmisoikeuksiin ja kaikkia kansalaisia on kohdeltava yhdenvertaisesti lain edessä riippumatta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta tai sukupuoli-identiteetistä. Ehdotuksessa esitetään, että Pohjoismaat yhdenmukaistavat hlbtiq-ihmisten oikeuksia koskevaa lainsäädäntöään, että samaa sukupuolta olevien suhteet ja perheen perustaminen tunnustetaan kaikissa Pohjoismaissa ja että sukupuolenkorjauksen tulee aina perustua itseidentifikaatioon.

Eduskunnasta Hyvinvointi Pohjolassa -valiokunnan kokoukseen osallistuvat Anna-Maja Henriksson (rkp) ja Mika Raatikainen (ps). Valiokunta on valinnut vuoden 2018 painopistealueeksi pohjoismaiset hyvinvointiratkaisut eriarvoisuuden vähentämiseksi.

Suomi on Pohjoismaista ainoa, joka yhä vaatii psykiatrista diagnoosia ja lisääntymiskyvyn puuttumista edellytyksenä juridisen sukupuolen vahvistamiselle.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Joskus mietin että hävettääköhän suomalaisia edustajia PN:n ja muiden pohjoismaisten elinten kokouksissa se, että jokaisessa mahdollisessa asiassa Suomi on aina se takapajula-junttila. Persuja ei varmaan, kun ÄO ei riitä käsittelemään niin monimutkaisia asioita, mutta muita varmaankin.
  ._. • 24.01.2018 17:54
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy