Piispa Irja Askola saarnasi kristillisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ryhmien Eurooppafoorumissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5
Helsingin piispa Irja Askola (KT / Aarne Ormio )

Helsingin Piispa Irja Askola saarnasi lauantaina kristillisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ryhmien Eurooppafoorumissa Alppilan kirkossa Helsingissä.

Piispa Askola totesi saarnassaan, että Jumalan kaunein sana on tervetuloa. Jumala ei tarvitse portinvartijoita.

Tuolla lausumallaan hän viittasi kirkolliskokouksen keskusteluihin ja piispojen kirjeisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin suhtautumisessa. Siis mikä tälle ryhmälle kirkossa on sallittua ja mikä ei. Askolan mielestä kirkon on tärkeää kuunnella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien ihmisten kokemuksia.

– Teidän tarinanne on monien niiden tarina, jotka poikkeavat eri tavoin normatiivisesta enemmistöstä. Toivon, että tarinanne auttaisi kirkkoamme olemaan oikeudenmukaisempi ja vastaanottavaisempi. Kirkko, jossa jokainen ihminen voisi juhlia elämää ja sen lahjoja.

Eurooppafoorumiin osallistui tänä vuonna ulkomailta 120 osanottajaa 25 maasta. Edustajat olivat mm. Venäjältä ja Ukrainasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kokousta isännöivät suomalaiset Arcus-verkosto, Yhteys-liike, sekä Geikristlaste Kogu -verkosto Virosta.

Kotimaa24: Piispa Askola sateenkaariväelle: Jumala ei tarvitse portinvartijoita

5 kommenttia

Oliko mukana myös ortodokseja, helluntailaisia, katolisia, evankelikaalisia pappeja?
Vai oliko kyse lähinnä vain kristillisen vähemmistön pisara Mustassameressä -tapahtumasta, jolle ei ollut kristillisen enemmistön siunausta.
Abrahamisista sunnista ja shioista puhumattakaan.

Kommenttia muokattu: 25.05.2014 klo 23:09
  • 2 / 5
  • Ulf Särs
  • 26.5.2014, 8.28
Mukana oli orotodokseja, katolisia, helluntailaisia, evankelikaaleista en tiedä, mutta luterilaisia ja eri suuntaisia reformoituja oli kyllä. Eurooppafoorumi järjestettiin tänä vuonna laivakonferenssina reitillä Tukholma-Tallinna-Helsinki-Tukholma. Katalilaisilla oli oma esikokouksensa laivalla, ortodokseilla oma tapaamisensa Helsingissä.