ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Piirioikeus hyväksyi naisparin adoptiohakemuksen Virossa

Sami Mollgren • 24.01.2018 13:02 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Tarton piirioikeus hyväksyi naisparin hakemuksen sisäisestä adoptiosta maanantaina ja samalla kumosi alemman oikeusasteen marraskuisen hylkäämispäätöksen.

Naispari on solminut parisuhdesopimuksen ja he ovat perheenä kasvattaneet lasta tämän syntymästä lähtien.

Piirioikeus katsoi alemman oikeusasteen hylkäävän päätöksen perustelut puutteellisiksi. Piirioikeuden mukaan adoption yhteydessä merkitystä ei ole sillä, kutsutaanko adoptoivaa isäksi tai äidiksi, tai miten perheessä toisia nimitetään. Piirioikeus huomauttaa, että jokaisessa adoptiossa on toimittava lapsen paras edellä, eli on tarkasteltava adoptiovanhempaa ja perhettä, heidän henkilökohtaisia ominaisuuksiaan sekä kykyä ja halua toimia vanhemapana.

Virossa myös samaa sukupuolta olevat ovat voineet tehdä parisuhdesopimuksen vuoden 2016 alusta lukien, mutta lainsäädäntö on hyvin puutteellinen, sillä parlamentissa ei ole ollut enemmistöä hyväksymään asian konkretiaan liittyvää lainsäädäntöä. Käytännössä ei ole säännöksiä parisuhdesopimuksen muodosta, niitä koskevasta virallisesta rekisteristä, perimisestä tai adoptioon liittyvistä kysymyksistä.

Oikeus on kuitenkin täyttänyt lainsäädäntöön jääneitä aukkoja esimerkiksi adoption osalta: alkuvuodesta 2017 oikeus päätti, että lapsella voi olla kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy