ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pieni edistyksen askel Kreikassa

vaeltaja2006 • 11.05.2018 18:29 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Kreikka oli pitkään taantumuksen linnakkeena kaakkoisessa Euroopassa. Vasemmistopopulistinen Syriza ja pääministeri Tsipras ovat saaneet aikaan uudistuksia vähemmistöjä koskevaan lainsäädäntöön. Keskiviikkona hyväksyttiin rekisteröidyt parit kasvatusvanhemmiksi.

Äänestys oli sen takia tiukka (161-103), että vasemmistopopulistisen Syrizan hallituskumppani oikeistopopulistinen Anel on vastustanut kaikkia lakeja, joilla halutaan parantaa hlbtiq-ihmisten asemaa. Anel-puolueen edustaja Konstantinos Katsikis totesi äänestyksen jälkeen, että homot ovat lasten hyväksikäyttäjiä. Hän ihmetteli, että ensin homot kieltäytyvät suvun jatkamisesta ja sitten he haluavat lasten kasvatusvanhemmiksi.

Kreikassa ortodoksinen kirkko on mahtava vallan käyttäjä. Yhdeksän kymmenestä kreikkalaisesta kuuluu kirkkoon. Kirkon edustaja pahoitteli päätöstä. Hänen mukaansa nyt luonnon järjestys ja lasten paras olivat häviäjiä.

Kyselyjen mukaan noin puolet kansasta kannattaa avioliiton laajentamista myös homo- ja lesbopareille. Kolme vuotta sitten heteroille tarjolla ollut rekisteröity parisuhde hyväksyttiin koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy