ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pentti Holapan siunaustilaisuus pidettiin Hietaniemen vanhassa kappelissa

vaeltaja2006 • 18.11.2017 10:55 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Hietaniemen hautausmaan vanha kappeli
Kirjailija ja runoilija Pentti Holapan siunaustilaisuus tapahtui perjantaina 17.11.2017 Hietaniemen vanhassa kappelissa. Siunaamisen toimitti Ilkka Kantola.

Pieni saattojoukko oli kokoontunut jättämään viimeisen tervehdyksensä lokakuun 10. päivänä kuolleelle Pentti Holapalle. Näyttelijä Tuukka Vasama lausui tilaisuudessa kolme Holapan runoa.

Virallisen tervehdyksen esitti Suomen Kirjailijaliitto. Pieni aktiivien ryhmä jätti kukkatervehdyksensä hlbt-ihmisten puolesta. Samalla kiitettiin Holappaa henkilökohtaisesta rohkeudesta.


Siunauspuheessa entinen Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola muistutti, että Pentti Holappa mietti kirjoissaan ja runoissaan myös elämän ja kuoleman kysymyksiä. Raamatussa on monia kohtia, joissa elämä ja kuolema nousevat esiin, esim. Saarnaajan kirjan kolmannessa luvussa:

Kaikella on määrähetkensä,
aikansa joka asialla taivaan alla.
Aika on syntyä
ja aika kuolla,
aika on istuttaa
ja aika repiä maasta,
aika surmata
ja aika parantaa,
aika on purkaa
ja aika rakentaa,
aika itkeä
ja aika nauraa,
aika on valittaa
ja aika tanssia,
aika heitellä kiviä
ja aika ne kerätä,
aika on syleillä
ja aika olla erossa,
aika etsiä
ja aika kadottaa,
aika on säilyttää
ja aika viskata menemään,
aika repäistä rikki
ja aika ommella yhteen,
aika olla vaiti
ja aika puhua,
aika rakastaa ja aika vihata,
aika on sodalla ja aikansa rauhalla.


Kantola sanoi siunauspuheessaan, että hyvästijätön hetkellä on hyvä pysähtyä kiitollisena hiljentymään ja muistamaan Pentti Holapan elämää. Hän nousi vaatimattomista oloista, ja poikkeuksellisella sitkeydellä eli ainutlaatuisen elämän 90-vuotiaaksi saakka.Pentti Holapan kotitalossa Albertinkadulla liput olivat puolitangossa.
Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy