ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Pajtim Statovcin romaani Kissani Jugoslavia sai myönteisen arvion New York Timesilta

Sami Mollgren • 03.05.2017 12:50 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Suomalaiskirjailija Pajtim Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia julkaistiin huhtikuun lopulla Yhdysvalloissa nimellä My Cat Yugoslavia. The New York Timesissa julkaistu arvio kirjasta on hyvin myönteinen. Lehden kriitikko Téa Obreht kehuu Statovcin kirjallisia lahjoja.

Romaanin on kääntänyt englantilainen David Hackston. Esimerkiksi suomea ja ruotsia hyvin hallitseva Hackstron on palkittu valtion kääntäjäpalkinnolla.

Vuonna 1990 Kosovossa syntyneen ja Suomeen kaksivuotiaana muuttaneen Statovcin romaani julkaistiin Suomessa vuonna 2014, ja se voitti samana syksynä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Kaikkiaan romaania on myyty noin 20 000 kappaletta.

Kissani Jugoslavia on käännetty englannin lisäksi muun muassa norjaksi, ranskaksi, tanskaksi, tšekiksi ja viroksi. Kirjasta on tekeillä myös vuonna 2018 ensi-iltansa saava näytelmäsovitus Kansallisteatteriin.

Statovcin toinen romaani, Tiranan sydän, ilmestyi elokuussa 2016.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jutussa Davidin sukunimessä on ylimääräinen ärrä. Po. Hackston.
  Ville (ei rekisteröitynyt) • 03.05.2017 22:45
Kissani Jugoslavia on Ylen sarjassa "Kirjojen Suomi" vuoden 2014 kirja. Sen pääsee lukemaan sähköisesti tietokoneella, jos omistaa Ylen tai kirjaston tunnukset. Tästä pääsee lainaamaan tämän sähköisen kirjan:

yle.fi

Kommenttia muokattu: 06.05.2017 klo 15:26
  vaeltaja2006 • 06.05.2017 14:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy