ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Oikeusläpimurto samasukupuolisten puolisoiden viisumeille Hong Kongiin

jnsto • 28.09.2017 09:26 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Pilvet ovat hieman hellittäneet Hong Kongin tasa-arvon taivaalla.
Hong Kongissa työssä olevan samasukupuolinen puoliso on oikeuskäsittelyssä onnistunut kaatamaan alueen maahanmuuttoviranomaisten päätöksen olla antamatta hänelle perheenjäsenviisumia. Asia oli esillä korkeammassa oikeusasteessa.

Oikeuden yksimielisellä päätöksellä syyskuun lopulta 2017 valittaja saa perheenjäsenen viisumin. Sellaisia on tähän saakka annettu vain heteroaviosuhteiden perusteella.

Hakijan nimeä ei ole kerrottu. Media on käyttänyt nimikirjaisia QT. Hänen asianajajansa Michael Vidler korosti ratkaisun merkitystä kaikille, joiden viisumihakemus samasukupuolisen suhteen perusteella on aiemmin hylätty.

Oikeus määritteli epäsuoraksi diskriminoinniksi maahanmuuttoviranomaisten linjauksen määrittää sana "puoliso" miehen ja naisen liiton mukaisesti. Samalla oikeus kuitenkin korosti, ettei tämä viisumeja koskeva päätös merkitsi samasukupuolisten avioliittojen hyväksyntää Hong Kongissa.

Kansainväliset yritykset ovat odottaneet oikeuden päätöstä. Aiemmin 12 alueen johtavaa ulkomaista yritystä - mm Goldman Sachs Services ja Morgan Stanley - ilmoittivat valmiutensa auttaa QT:tä oikeusnkäynnissä. QT ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen.

Vetoomusoikeuden päätuomari Andrew Cheung Kui-nung totesi, että ulkomaisten työntekijöiden laillisten puolisoiden maahanmuuton estäminen haittaa Hong Kongin pyrkimyksiä houkutella alueella ulkomaista työvoimaa ja saada se myös jäämään Hong Kongiin.

Maahanmuuttohallinto voi vielä valittaa päätöksestä, mutta lakiasiantuntijoiden mukaan valitukselle ei enää ole juurikaan perusteita.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy